KK.NOS REISEEKSPERT: Siri Løining var i mange år hotellsjef på Grand Hotell i Oslo, var med og startet opp The Thief på Tjuvholmen og er KK.nos reiseekspert. Annen hver uke fremover skal hun gi deg sine beste hotelltips - denne uken får du tips til 10 hotte reisemål og de beste hotellene der.  Foto: Per Ervland
KK.NOS REISEEKSPERT: Siri Løining var i mange år hotellsjef på Grand Hotell i Oslo, var med og startet opp The Thief på Tjuvholmen og er KK.nos reiseekspert. Annen hver uke fremover skal hun gi deg sine beste hotelltips - denne uken får du tips til 10 hotte reisemål og de beste hotellene der. Foto: Per Ervland
Reisetips 2016

10 fantastiske reisemål verdt et besøk i år

Det er bare å begynne å planlegge sommerferien!

Etter at KK.no publiserte saken «insiderstips som kan sikre deg fantastiske hotellkupp», har mange spurt meg om jeg kan gi tips på spennende sommerdestinasjoner. Steder og hoteller du kanskje aldri har hørt om, eller som har gått i glemmeboken. 

Jeg har utropt meg selv til benevnelsen «hotellnerd», og alle nerder liker statistikker. Kayak er et globalt teknologiselskap som er fokusert på å gjøre onlinereiser bedre for oss. Kayak, samt reisespesialister som Lonely Planet og Condé Nast Traveler, har alle laget oversikter over de mest populære stedene å dra til akkurat nå, og jeg har plukket ut noen favoritter fra disse - selvsagt med mine hotteste hotelltips!

HAWAII: Kailua- Kona – Hawaii- den største øya i i USA er et tropisk paradis hvor du kan utforske et slående landskap, idylliske strender og spennende historie. Foto: © Mark A. Johnson/Corbis
HAWAII: Kailua- Kona – Hawaii- den største øya i i USA er et tropisk paradis hvor du kan utforske et slående landskap, idylliske strender og spennende historie. Foto: © Mark A. Johnson/Corbis Vis mer

LES OGSÅ: Hotellet du IKKE må gå glipp av!

Kailua- Kona – Hawaii

Den største øya i i USA er et tropisk paradis hvor du kan utforske et slående landskap, idylliske strender og spennende historie. Hawaii har to store byer, Hilo og Kailua-Kona. Opplev tropiske regnskoger, svømme og dykke med det maritime livet under vann og bare nyte tradisjonelle skikker og kultur. 

Hotelltips: 


Havana - Cuba

Vil du vite mer om Che Guevara og Ernest Hemingway, besøke en sigarfabrikk, spasere langs El Malécon, eller danse hele natten til cubansk musikk med en deilig mojito i hånden for så i morgentimene ta verdens minste gule taxi hjem så er Havana stedet for deg. 

Hotelltips: 

 

Pedraza- Spania

Madrid er alltid en populær feriedestinasjon og har noen av Europas mest spennende hoteller. Kun et par timers kjøretur nord for Madrid ligger den middelalderske festningsbyen Pedraza. Som i en labyrint med brosteinsgater og rustne kalksteinhus finner du de beste restauranter som serverer lokal vin og tapas, små spennende butikker og gallerier. 

Hotelltips: 

 

Transylvania  - Romania 

Transylvania består av syv byer (Bistrita, Brasov, Cluj-Napoca, Medias, Sebes, Sibiu og Sighisoara) som er så fylt med attraksjoner for alle typer eventyrlystne, kulturelle, historiske interesserte. Det er kanskje våren og høsten som er best å besøke byen fordi da er temperaturen best. Naturglade vil kunne oppleve uberørt landskap og vandre uforstyrret på en reise tilbake i tid.. Kulturinteresserte vil nyte de saksiske landsbyer som hver og en er voktet av en praktfull kirke, vakre restaurerte historiske bygg. Det er nok med skrekkblandet fryd å forfølge legenden Dracula, men nok en helt spesiell opplevelse for skrekk fans. Det hellige spa er populært.  Beste tipset som gis er å legge opp en god reiserute fordi det finnes så mange serverdigheter og steder å besøke og man rekker knapt over alt. 

Hotelltips: 

Silhouette of Castle Bran, Transylvania, Southern Carpathian Mountains, Romania, October 2008 Foto: Nature Picture Library
Silhouette of Castle Bran, Transylvania, Southern Carpathian Mountains, Romania, October 2008 Foto: Nature Picture Library Vis mer

Dublin – Irland

Det sies at Dublin er på topp 5 listen i verden over hyggeligste byer å besøke. Og på den lokale puben blir du garantert kjent med lokalbefolkningen over en halvliter! Ingen tenker på byen som en av verdens store strand destinasjoner, men bare en kort tur utenfor sentrum bringer deg til utsøkte sandstrekninger som er perfekte for turer, bading, surfere og kitere. Byen har alt fra Michelin stjerne restauranter, koselige kafeer og smakfulle irske klassikere. Tilbyr travle matmarkeder med fersk sjømat rett fra kysten. I tillegg til et yrende kulturliv, finnes massevis av kule uavhengige mote og designbutikker, utendørsmarkeder og prisvinnende arkitektur.  Du kan ikke reise fra byen uten å ha utforsket et slott. Fra Dublin Castle ligger i hjertet av byen til slott i forstadsområdene Malahide, Swords, Delkey og Drimnagh. Alle er imponerende eksempler på gammel arkitektur.   

Hotelltips: 

101 HOTEL I REYKJAVIK: 101 hotel er et rålekkert boutique hotell med utrolig lekkert interiør og veldig bra service. Foto: © Barry Lewis/In Pictures/Corbis
101 HOTEL I REYKJAVIK: 101 hotel er et rålekkert boutique hotell med utrolig lekkert interiør og veldig bra service. Foto: © Barry Lewis/In Pictures/Corbis Vis mer

Reykjavik – Island

Reykjavik er stedet for musikkelskere om sommeren. Det er verdens nordligste nasjonale hovedstad og har et variert landskap som tar deg fra den blå lagune om morgenen til Snæfellsnes halvøya om natten. Timeout Magazine sier at Island er i utgangspunktet naturens versjon av Willy Wonkas sjokoladefabrikk , med alt fantasien kan håndtere på display; sprutende geysirer, dampende varme kilder, og lys som danser på himmelen. Ikke gå glipp av den islandske og New Nordic mat på Kol, kaffe på Reykjavik Roasters , eller håndverket øl på Micro Bar. Hovedstaden har noen magiske musikkfestivaler i løpet av sommeren. Secret Solstice i juni presenterer både etablerte artister og spennende up-and coming talenter i løpet av tre dager i 24-timers midnattsol. Den årlige Reykjavík Jazz Festival i august er stadig mer prestisjetung på den internasjonale jazzscenen. 


Kotor – Montenegro

Lonley Planet og Kayak sier at årets må-besøke by er Kotor i Montenegro. Kystbyen, som er utnevnt som en av verdens vakreste havner dateres tilbake til mellom det 12. og 14. århundre. Den ligger i et bortgjemt sted i Kotorbukta hvor store fancy yachter dropper anker om sommeren. Alle som har et romantisk hjerte vil elske denne dramatiske vakre byen. I labyrintiske marmorgater finnes små piazzaer med kirker, butikker, restauranter og barer. Ikke forvent de mest spennende hotellene. 

Hotelltips: 

MONTE NEGRO: George Island, Kotor Bay, UNESCO World Heritage Site. Foto: © Neil Farrin/robertharding/Corbis
MONTE NEGRO: George Island, Kotor Bay, UNESCO World Heritage Site. Foto: © Neil Farrin/robertharding/Corbis Vis mer

San Juan - Puerto Rico

Den puertoricanske hovedstaden er den nye Caribbean hot spot. San Juan kombinerer den rike historien til øya med moderne ferie fasiliteter med de vakreste strender. Den historiske koloniale delen er en samling av små designbutikker, flotte restauranter, brosteinsbelagte gater og vakre torg. For å forstå det flerkulturelle Puerto Rico , må Museo de las Americas besøkes. Et non-profit museum som har sesongmessige og faste utstillinger. En times kjøring fra San Juan finnes lagunen i Fajardo. Når du ankommer, kan du leie en kajakk eller motorbåt , eller du kan svømme. Det oppleves best om natten fordi enhver bevegelse i vannet vil agitere mikroorganismer som skaper et lysshow. En halvtime utenfor San Juan finnes det berømte Bacardi destilleriet som ble grunnlagt i Cuba. Hør historien om det største familieeide sprit destilleriet i verden med en mojito i hånden.

Hotelltips: 


Machu Picchu – Peru

Machu Picchu i de peruanske Andesfjellene (som betyr «det gamle fjellet») har lenge vært på mange sin #bucketlist. Det er en førkolumbisk inkaby som ligger i fjellet over Urubambadalen omkring 2 200 moh. Byen står på UNESCO sin liste over verdensarven. Det siste året har de fengslende ruinene blitt mer tilgjengelig. Opplev kulturhistorie, praktfull arkitektur, utforsk den travle kystbyen og fantastiske museer. Det finnes gode shoppingmuligheter, uteliv og eksepsjonelt god sjømat. 

Hotelltips: 

ROTTERDAM: Er Nederlands nest største by. Foto: Plainpicture
ROTTERDAM: Er Nederlands nest største by. Foto: Plainpicture Vis mer

Rotterdam – Nederland

Nederlands nest største by er dynamisk og levende med futuristisk arkitektur, et blomstrende musikkmiljø, kule kaffer, konseptbutikker, brunsjsteder og kule hoteller. Den beste måten å komme seg rundt i den naturskjønne byen er på sykkel. Stikk innom Markthal som huser 100 spennende matboder som selger lokale råvarer. De senere årene har Rotterdam blitt en drivkraft for nyskapende kunst. Museum Bojimans Van Beuningen ( boijmans.nl/en/ ) har en hybrid av moderne installasjoner og permanente samlinger av klassisk europeisk kunst. 

Hotelltips: 


Kilder: Conde Nast Traveler, Kayak, Lonely Planet, Travel + Leisure 

 

Til forsiden