ferie og hjertesykdom

10 ferietips for deg med hjertesykdom

Hvor er det trygt å reise på ferie?

PÅ FERIE MED HJERTESYKDOM: Tar du forhåndsregler, kan du reise på ferie selv om du er hjertepasient. Foto: Shutterstock
PÅ FERIE MED HJERTESYKDOM: Tar du forhåndsregler, kan du reise på ferie selv om du er hjertepasient. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Bør du reise på hytta i stedet for å fly? Og hvordan er det med bilferie? Her er ferietipsene til deg som er hjertepasient.

Sliter i høyden

- Hjertepasienter kan merke at det er tyngre å gå turer når de er på hytta, som kanskje ligger på omkring 1000 meters høyde. Da bør de ta det litt roligere de første dagene, sier overlege i Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL), Helge Istad.

Mange hjertesyke vegrer seg for å fly på grunn av den tynne luften i kabinen. Men ligger hytta høyt til fjells, blir du utsatt for nesten samme luftverdier som i et fly.

Opphold i høyden er en påkjenning for hjertet fordi det er lavere oksygeninnhold i luften når man befinner seg i høyden. For hjertepasienter gjelder at de ikke bør oppholde seg i høyder over 3000 meter, og kanskje enda lavere hvis de selv merker at de blir unormalt slitne i den høyden de oppholder seg i.

Reis deg opp og gå i gangen

- Selv om det i fly er trykkabin så er oksygeninnholdet redusert tilsvarende som om man oppholdt seg i 2000 meters høyde.

Hjertelegen råder deg til å holde kroppen i bevegelse så mye som du kan, for å redusere risikoen ved flyreise.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer