Norgesferie:

10 gode grunner til å legge ferien til Vestlandet i sommer

Fjell, sjø og fantastisk natur opplevd til fots, på sykkel, fra tog eller bil.

NORGESFERIE: Sykkel er en flott måte å oppleve Norge på. Her på Rallarvegen mot Finse. FOTO: Mari Bareksten/Magasinet Reiselyst
NORGESFERIE: Sykkel er en flott måte å oppleve Norge på. Her på Rallarvegen mot Finse. FOTO: Mari Bareksten/Magasinet Reiselyst Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyt og lavt. Vestlandet er selve indrefileten av norske reiseopplevelser. De dramatiske fjordene lokker reiselystne fra hele verden, mens også stadig flere nordmenn lar seg begeistre av naturbaserte opplevelser i eget land. Ikke så rart, her kan du vandre på isbre om morgenen, drikke lokalt mikrobrygg til lunsj og se solen synke i havet fra en nydelig sandstrand om kvelden.

Her finner du ikke minst noen av de mest ikoniske fjellturene i hele landet, Preikestolen til Trolltunga og Rallarvegen. Vestlandet er regionen for de store opplevelsene, både på fjorden og til fjells, og et trygt valg for alle som ser etter innholdsrik ferie i Norge i sommer.

1. Surfing på Stad

Hoddevik Kast deg ut de brusende bølgene som slår inn mot idylliske Hoddevik på Stadlandet. Det blir neppe særlig varmt i vannet, men med solid våtdrakt blir det heller ikke kaldt uansett temperatur i lufta. På Stadlandet er det muligheter for å surfe året rund, og flere surfecamper byr på både overnatting og kurs.

Mer info: Stad Surfing har både leie av utstyr og ulike pakker med instruktør – og også overnatting. To-timers kurs med instruktør, inkl. alt av utstyr, koster kr 950 per person. stadsurfing.no. Se også Lapoint.no som har kurs og camp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer