Norgesferie:

10 hoteller med historisk sus

Hvorfor ikke unne seg litt luksus samtidig som du oppdager verdens vakreste land?

FERIEEVENTYR: For enden av kanalsystemet og slusene i Telemark ligger eventyrslottet Dalen hotell. Aller mest stas er det selvsagt å ankomme med kanalbåten Henrik Ibsen! Foto: Dalen Hotel
FERIEEVENTYR: For enden av kanalsystemet og slusene i Telemark ligger eventyrslottet Dalen hotell. Aller mest stas er det selvsagt å ankomme med kanalbåten Henrik Ibsen! Foto: Dalen Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norgesferie er i skuddet – uavhengig av reiserestriksjoner. Det betyr ikke bare kortreiste teltturer i nærmeste fjellområde. Nå er tiden inne for å unne seg litt historisk luksus i noen av landets mest unike overnattingssteder. «De historiske» er en samling av totalt 94 sjarmerende og unike hoteller og spisesteder fra Sørlandet til ­Svalbard. Felles er at stedene har fokus på gjestfrihet og historieformidling – og høy kvalitet. Om sommerferien går med bil rundt omkring i landet, er det gode muligheter for historiske opplevelser.

1. Nusfjord Arctic Resort, Lofoten

Moderne rorbuer midt i et av Lofotens best bevarte fiskevær, en halvtimes kjøring fra Leknes. Det er lite som smaker bedre enn lokale spesialiteter servert i idylliske omgivelser ute ved sjøen, og på Nusfjord Arctic Resort er restaurant Karoline det perfekte stedet for å nyte havets delikatesser. Mens tørrfisken er synlig fra hjellene over hele Lofoten, byr havet også på andre fristelser. Sett av tid til båttur for å utforske livet både i lufta og i vannet, eller legg på vandring oppover i høyden for å få fugleperspektiv. Til kvelds skal du slappe av i utendørsspaet, lyssatt av midnattssolens lampe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer