New York

10 ting du må gjøre i: New York

Byen som aldri sover byr på uendelig med muligheter.

NEW YORK: Gjengen fra «Sex and the City», og spesielt hovedkarakteren Carrie, forelsket seg New York gang på gang – og det forstår vi veldig (!) godt. Foto: Mary Evans Picture
NEW YORK: Gjengen fra «Sex and the City», og spesielt hovedkarakteren Carrie, forelsket seg New York gang på gang – og det forstår vi veldig (!) godt. Foto: Mary Evans Picture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Concrete jungel where dreams are made, there's nothing you can't do», synger Alicia Keys (35) om New York – og kanskje det er nettopp dét som er grunnen til at millioner av mennesker har forelsket seg i byen; følelsen av at alt er mulig og at enhver tilsynelatende uoppnåelig drøm kan gå i oppfyllelse.

Den moderne metropolen har i en årrekke vært et ideellt reisemål for både kjæresteparet som trenger en romantisk «getaway», venninnegjengen på shoppingtur, og ungjenta som vil finne seg selv. Uansett hva du leter etter, garanterer vi at du finner det i New York.

EN DRØM: Besøker du New York, er det et must med minst én natt på trendy og luksuriøse Dream Downtown Hotel. Foto: SipaUSA
EN DRØM: Besøker du New York, er det et must med minst én natt på trendy og luksuriøse Dream Downtown Hotel. Foto: SipaUSA Vis mer

Losji
1. The Greenwich Hotel. Dette er et av de mest populære overnattingsstedene i byen, og det er flere gode grunner til at gjestene gang på gang velger The Greenwich Hotel. Alle de 88 suitene og rommene er nydelige, og hotellet har en gammeldags sjarm som man ikke finner andre steder.

Adresse: 377 Greenwich St, New York, NY 10013
Nettsted: www.thegreenwichhotel.com

2. Crosby Street Hotel. Dette 11 etasjer høye hotellet i hjertet av trendy SoHo er definitvt et godt alternativ dersom man er på besøk i New York for en helg. Prisene er stive, dét er ikke til å stikke under stol – men vi lover at får valuta for pengene!

Adresse: 79 Crosby St, New York, NY 10012
Nettsted: www.crosby-street-hotel.com

3. Dream Downtown. Dette hotellet lever så til de grader opp til navnet sitt. Det er en drøm å bo på Dream Downtown. Her er det titt og ofte kjendiser innom, og hotellet er nummer én for de mange store bloggerne som besøker New York; omgivelsene og interiøret er nemlig ekstremt kult, og ser fantastisk ut på bilder – og i virkeligheten, så klart. 

Adresse: 355 W 16th St, New York, NY 10011
Nettsted: www.dreamhotels.com

Andre hoteller du bør sjekke ut er übertrendy The Standard, The Jane, Langham Place, Nu hotel (veldig ålreite priser!) og The New Yorker.

Aktiviteter

4. Gå tur langs The High Line. The High Line er en linæer park som strekker seg over Manhattan. Parken er bygget på ubrukte jernbanespor, og er hele 2.3 kilometer lang. Her får man fantastisk utsikt over byen, og det er perfekt å gå en tur i solnedgangen – spesielt om man er på kjærestetur...

Det er perfekt å gå en tur i solnedgangen – spesielt om du er på kjærestetur...

5. The Metropolitan Museum of Art. Dersom du våkner til en regntung dag under New York-turen din, må du gripe sjansen til å besøke The Met (eller forresten; besøk det uansett om solen skinner – det er et must!). Husk at museet er ekstremt stort, og dermed er det lurt å sette av noen timer til å vandre rundt og la seg fascinere.

Ellers kan man for eksempel hoppe ombord på Staten Island Ferry (gratis!) for å se Frihetsgudinnen fra havet, nyte utsikten fra toppen av Empire State Building eller ta deg en spasertur over Brooklyn Bridge. For oss film- og TV-elskere er også Carries trapp fra «Sex and The City» og «Friends»-bygget verdt et besøk.

Mat

6. The River Café. Denne restauranten ligger under Brooklyn Bridge, med vakker utsikt over elven – og spesielt nydelig er det om kvelden! Man får servert klassisk amerikansk mat, og retten «Wagyu Steak Tartare» (himmelsk kobe-biff) er et must.

Adresse: 1 Water St, Brooklyn, NY 11201
Nettsted: www.rivercafe.com

7. The Spotted Pig. I New York er det generelt høyt tempo, men av og til trenger man å senke skuldrene litt. Da er det perfekt å ta middagen på The Spotted Pig; et av byens minst pretensiøse spisesteder, som samtidig serverer fantastisk mat.

Adresse: 314 W 11th St, New York, NY 10014
Nettsted: www.thespottedpig.com

8. TAO Downtown. Det finnes flere TAO-restauranter, men det er noe spesielt ved TAO Downtown i New York; her er det høy standard på både mat, stemning, interiør, personell og klientell. Verdt et besøk (eller tre)!

Adresse: Maritime Hotel, 92 9th Ave, New York, NY 10011
Nettsted: www.taodowntown.com

Magnolia Bakery, Nobu

Fest og moro

9. Ballroom på The Janel Hotel. Dette har i lang tid vært et av New Yorks hotteste utesteder, og stemningen er upåklagelig. Klientellet består for det meste av kule og interessante lokale – og man skal ikke se bort ifra at man treffer en Hollywood-stjerne eller to. Anbefales! Pssst: Sjansen er større for å slippe forbi dørvaktene dersom man kler deg sent og kommer tidlig.

Adresse: 113 Jane St, New York, NY 10014
Nettsted: www.thejanenyc.com

LUKSUS: På hotellet The Janes ballroom kan du feste ut i de sene nattetimer i luksuriøse (men likevel avslappende!) omgivelser. Foto: The Jane
LUKSUS: På hotellet The Janes ballroom kan du feste ut i de sene nattetimer i luksuriøse (men likevel avslappende!) omgivelser. Foto: The Jane Vis mer

10. Ph-D. På toppen av hotellet Dream Downtown ligger nattklubben Ph-D. Hit hadde det vært verdt å ta turen bare for den spektakulære utsiktens skyld, men i tillegg kan stedet fronte med variert musikk og skyhøy «cool»-faktor.

Adresse: 355 W 16th St, New York, NY 10011
Nettsted: www.phdlounge.com

Man kan også slå seg løs på på Hotel Chantelle, Mr. Purple, Marquee eller kjendistilholdsstedet 1OAK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer