Paris

10 ting du må gjøre i: Paris

Sjekk hvilken restaurant du MÅ stikke innom når du besøker den franske hovedstaden. (Pssst: Ikke bare er maten fantastisk - sjansene er også store for å få en superstjerne på nabobordet!)

MOTEMETROPOL: Moteukene i Paris tiltrekker alltid flere av verdens største kjendiser og fashionistaer. Én som er begge er vakre Olivia Palermo – her avbildet i den franske hovedstaden i mars, på vei inn til Giambattista-visning. Foto: Abaca
MOTEMETROPOL: Moteukene i Paris tiltrekker alltid flere av verdens største kjendiser og fashionistaer. Én som er begge er vakre Olivia Palermo – her avbildet i den franske hovedstaden i mars, på vei inn til Giambattista-visning. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens mest romantiske by. The city of lights. Motemetropol. Kjært barn har mange navn, og det gjelder også Frankrikes vakre hovedstad. Paris har lenge vært et attraktivt reisemål for både de største Hollywood-stjernene og «hvermannsen» – og det med god grunn. Her kan man nemlig boltre seg eksklusive butikker om dagen og ta en øl på en ujålete, men sjarmerende bar om kvelden. Byen er full av kontraster, og det er nettopp dét som gjør den så særegen.

Enten du skal på romantisk tur med kjæresten, på shopping-«spree» med venninnegjengen (vårt favorittalternativ!) eller lengter etter en avslappende helg i eget selskap, er den franske hovedstaden fantastisk. Alltid. Uansett.

Paris er neste by ut i KK.nos faste reisespalte. Saken fortsetter under annonsen.

LES OGSÅ: 10 ting du må gjøre i København

Losji

1. Hotel Angely. Den beste måten å beskrive dette hotellet på er annerledes. Hotel Angely skiller seg garantert fra de fleste andre steder du har overnattet – men på en positiv måte som nesten må oppleves. Det er vanskelig å beskrive! I tillegg huser lokalet en fantastisk restaurant (les mer om den lenger ned i saken).

Adresse: 22 Rue du Grand Prieuré, 75011 Paris
Nettsted: www.angelyhotelparis.com

2. Plaza Athénée. Til og med navnet gir en følelse av luksus. Plaza Athénée. Her begynner opplevelsen allerede utenfor hotellet; fasaden er nydelig, når man entrer lobbyen blir det enda et hakk bedre, og rommene er... Vel, nokså ubeskrivelige. Vi skal ikke lyve; det er dyrt å bo på denne perlen av et hotell, men det er verdt hver eneste krone (i alle fall for et kort opphold!).

Adresse: 25 Avenue Montaigne, 75008 Paris
Nettsted: www.dorchestercollection.com/plaza-athenee

3. Hotel Georgette. Drar du til Paris for å oppgradere garderoben eller for å berike livet med utrolige smaksopplevelser på fancy Michelin-restauranter, kan det være ålreit å velge et hotell som svir av minst mulig av shopping- og matbudsjettet – og da er Hotel Georgette et supert alternativ. Rommene er moderne og fargerike, og standarden er langt over det man forventer av et 3-stjerners hotell. Anbefales!

Adresse: 36 Rue du Grenier Saint-Lazare, 75003 Paris
Nettsted: www.hotelgeorgette.com

Vi anbefaler også Pavillon De La Reine, Molitor, du Petit Moulin og Hôtel Lancaster.

Mat

4. Alain Ducasse au Plaza Athénée. Denne restauranten er lokalisert inne i Plaza Athénée, og holder samme standard – om ikke høyere – som det luksuriøse 5-stjerners hotellet. Spisestedet har navnet etter kokken Alain Ducasse, som er én av Frankrikes mest suksessfulle. Vi garanterer en skikkelig fest for smaksløkene! Opplevelsen er (mye) mindre gøyal for lommeboken, men én gang kan gå an...

Adresse: 25 Avenue Montaigne, 75008 Paris
Nettsted: www.alain-ducasse.com/au-plaza-athenee

5. Frenchie To Go. Gått lei av fransk mat i løpet av Paris-besøket...? Vi er litt usikre på om det egentlig er mulig, men dersom det er tilfellet for deg, bør du ta turen til Frenchie To Go! Ikke bli skeptisk når du ser menyen: «Fish and chips», pølser og sandwicher har aldri smakt bedre.

Adresse: 9 Rue du Nil, 75002 Paris
Nettsted: www.frenchietogo.com

6. L’Avenue Restaurant. Sjansene er store for at du treffer på en superstjerne her! Restaurantens liste over tilbakevendende gjester inkluderer blant annet hele Kardashian-familien, Justin Bieber (22), Beyoncé (34), Rihanna (28) og «Desperate Housewives»-skuespilleren Eva Longoria (41). På L'Avenue får du veldig god mat til noe stive, men overkommelige priser.

Adresse: 41 Avenue Montaigne, 75008 Paris
Nettsted: www.avenue-restaurant.com

CELEBRE GJESTER: Her er Kendall Jenner og Gigi Hadid på vei ut fra «hot spot»-restauranten L'Avenue.  Foto: Splash News
CELEBRE GJESTER: Her er Kendall Jenner og Gigi Hadid på vei ut fra «hot spot»-restauranten L'Avenue. Foto: Splash News Vis mer

Ellers anbefaler vi å besøke Le Petit Châtelet (liten, men kjempehyggelig og populær restaurant – husk å bestille bord på forhånd), Ralph's, Apicius, Café de Flore og Laduree. Sistnevnte er kjent for makronene sine! Mmm...

Aktiviteter

7. Vandre langs Avenue Montaigne. Her ligger luksusbutikkene på rekke og rad, så – dersom lommeboken din er ekstra tykk – er det bare å slå seg løs. Om du ikke har råd til noen shopping-«spree», får du deg likevel en flott spasertur mot Eiffeltårnet. Og hei: Sørg for å kjøpe en crêpe fra en av de mange bodene på veien.

8. Cruise på Seinen. Det er noe helt spesielt med å se Paris fra vannet, og dersom dét er noe for deg, mangler det ikke på alternativer. Du kan velge mellom båtturer på mellom en og fire timer, med eller uten mat, privat- eller fellestur... Valgene er mange, og det finnes definivt et tilbud som passer perfekt til akkurat deg. Det er bare å Google seg frem!

BÅTTUR: Å oppleve Paris fra sjøen er fantastisk, og man kan skreddersy turen slik at den blir akkurat slik du/dere vil ha den. Ikke gå glipp av denne opplevelsen! Foto: Shutterstock / beboy
BÅTTUR: Å oppleve Paris fra sjøen er fantastisk, og man kan skreddersy turen slik at den blir akkurat slik du/dere vil ha den. Ikke gå glipp av denne opplevelsen! Foto: Shutterstock / beboy Vis mer

Sett også av en dag til å vandre rundt i det gigantiske Louvre-museet, dra på piknik utenfor vakre Chateau de Versailles, dyrk kjærligheten på Pont de I’Archevêche og dra innom flotte Notre-Dame. I tillegg er Paris' mest kjente gate, Champs-Élysées, veldig fin – men den er også selve definisjonen på ordet «turistfelle».

Fest og moro

9. Queen. Fascinerende og variert klientell, dagens hitlåter dundrende fra høyttalerne, hipt interiør og gode drinker. Queen er et supert alternativ som seg som vil slå deg løs og danse til du får så vondt i føttene at du er nødt til å – motvillig – avslutte kvelden. Pssst: Prisene varierer, men det koster som regel rundt 20 euro (altså litt i underkant av 200 norske kroner) å komme inn.

Adresse: 79 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris
Nettsted: www.queen.fr

10. L'Arc. Dersom du liker å feste med stil, er L'Arc et soleklart førstevalg. Dette er stedet for å se og bli sett! Hollywood-stjerner på besøk i Paris elsker å tilbringe tid her, og mest nylig var det modellvenninnene Kendall Jenner (20) og Gigi Hadid (20) som festet natten lang på den trendy nattklubben. 

Adresse: 12 Rue de Presbourg, 75016 Paris
Nettsted: larc-paris.com

Andre steder du kan nyte kvelden er på kule Le Comptoir Generale, Raspoutine, Kong Bar og puben Andy Wahloo.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer