Wien

10 ting du må gjøre i: Wien

Legg din neste helgetur til fantastiske europeiske storbyen.

MUST: Dersom du er i Wien, må du ta deg tid til å dra til vakre Belvedere – et nydelig palassområde fra barokken. Foto: Shutterstock
MUST: Dersom du er i Wien, må du ta deg tid til å dra til vakre Belvedere – et nydelig palassområde fra barokken. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når vi nordmenn skal på en «weekend getaway» til utlandet, er det ofte London, Stockholm eller København turen går til. Vi har for vane å glemme at de mindre tradisjonelle destinasjonene er minst like fine og spennende, og – ekstra bonus – gjerne billigere. Et av våre beste tips er vakre Wien i Østerrike; her får du både classy kunst og kultur, uendelig med shoppingmuligheter (solgt!) og trendy spisesteder.

For at du skal få så mye som mulig ut turen din til den europeiske storbyen, har vi i KK.no selvfølgelig samlet alt av «must»-opplevelser på ett sted; nemlig her, i vår faste reisespalte - «10 ting du må gjøre i...».

LES OGSÅ: Sjekk hvilke skjulte skatter Oslo har å by på

Losji

1. Hotel Sans Souci. Dette er et våre favoritthoteller. Alt fra standard til beliggenhet til personale er så godt som perfekt (ja, det er et sterkt ord – men her er det helt riktig brukt); Sans Souci er gjennomført luksus ned til siste detalj. Her må man dog betale for det man får, og det kan bli en del. Men hei, én gang i skuddåret må det vel være lov å kose seg litt ekstra?

Adresse: Burggasse 2, 1070 Wien
Nettsted: www.sanssouci-wien.com

2. Trend Hotel Beim Theresianum. Dette hotellet er perfekt for deg som ikke vil bo midt i gryta, men likevel bare være noen få minutter (med kollektiv transport, vel og merke) unna liv og røre i sentrum. I tillegg er Theresianum moderne og pent, og prisen per natt er svært overkommelig.

Adresse: Favoritenstrausse 52, 1040 Wien
Nettsted: www.austria-trend.at/de/hotels/theresianum

3. The Guesthouse. Fantastiske The Guesthouse ligger i hjertet av Wien, og gode kafeer og klesbutikker finnes rett utenfor døren. Her får du en følelse av skikkelig luksus, samtidig som den noe dunkle belysningen og interiøret på rommene gjør at man føler seg hjemme. Anbefales!

Adresse: Führichgasse 10, 1010 Wien
Nettsted: www.theguesthouse.at

Andre krypinn som er verdt en titt på er DO&CO, Altstadt og Rathaus Wein & Design.

LES OGSÅ: Her bør du bo i København

Aktiviteter

4. Se Wien ovenfra. Ingen tur til Wien er komplett uten en tur i Riesenrad, som i bunn og grunn er et digert pariserhjul. Én runde i en av de femten vognene tar omtrent 20 minutter, og på det høyeste befinner du deg 65 meter oppe i luften. Vi garanterer en opplevelse du aldri glemmer!

5. Besøk de lokale markedene. Det er alltid en opplevelse å dra på marked i byen man er i, og spesielt Naschmarkt i Wien er verdt et besøk. Prøv deg frem blant ukjente smaker, kjøp fargerik frukt, finn et skikkelig vintage kleskupp... På Naschmarkt er listen over hva man kan finne svært lang!

NASCHMARKT: På de lokale markedene finner du alt fra frukt, til pølser til klær.  Foto: Shutterstock
NASCHMARKT: På de lokale markedene finner du alt fra frukt, til pølser til klær. Foto: Shutterstock Vis mer

6. Shopping i Mariahilfer Strausse. Når du har sett det som burde ses i Wien, kan det være en idé å ta turen nedover denne gaten. Her er det shoppingmuligheter for de aller fleste, og du finner både kjente (American Apparel og Zara for å nevne noen) og ukjente butikker – faktisk er det hundrevis av dem. Enjoy!

Ellers anbefaler vi å ta en tur til Belvedere-palasset for å kikke, dra på et av byens mange museer, senk skuldrene på spaet Therme eller besøk Statsoperaen for en unik musikkopplevelse.

LES OGSÅ: 14 drømmereiser du kommer til å elske

Mat

7. Palmenhaus. Er du på tur med venninnegjengen og leter etter et kult, men casual sted å få i dere lunsjen mellom shopping-slagene? Prøv Palmenhaus! Maten er god, og stedet er annerledes og veldig fresht.

Adresse: Burggarten 1, 1010 Wien
Nettsted: www.palmenhaus.at

8. Steirereck. Denne Michelin-restauranten ligger perfekt til i Stadtpark (taxien stopper rett utenfor døren – gode nyheter for oss latsabber), og beskrives titt og ofte som «Østerrikes beste matopplevelse». For bare et par år siden ble det lagt til en ekstra bygning med speilvegger utendørs, og det er akkurat like spektakulært som det høres ut som.

Adresse: Am Heumarkt 2A, 1030 Wien
Nettsted: www.steirereck.at

For mer god mat bør du stikke innom LOLA (kjempedeilig tapas!), Ofenloch, Unkai Sushi og Loca.

LES OGSÅ: Er du en av dem som går i restaurant-fellen?

Fest og moro

9. Das Loft. En kveld (eller tre) på Das Loft er et must dersom du er på ferie i Wien. Ikke bare er både drinkene, klientellet og atmosfæren fantastisk – stedet i seg selv er et mesterverk! Baren ligger i toppetasjen på hotellet Sofitel, og kan skilte med 360-graders utsikt over så og si hele den vakre byen. I tillegg er lystaket på Das Loft verdt et besøk i seg selv.

Adresse: Sofitel, Praterstrausse 1, 1020 Wien
Nettsted: www.dasloftwien.at

10. Alberta Passage. På Alberta Passage kan du nyte herlig live musikk i trendy, futuristiske omgivelser. Trenger vi egentlig si mer?

Adresse: Operngasse, 1010 Wien
Nettsted: www.albertinapassage.at

FULL PAKKE: På Alberta Passage får du litt av alt. God mat, bra stemning, interiør som oser av «chic» og live musikk. Foto: Alberta Passage / Facebook
FULL PAKKE: På Alberta Passage får du litt av alt. God mat, bra stemning, interiør som oser av «chic» og live musikk. Foto: Alberta Passage / Facebook Vis mer

Ta også turen innom Sky Bar i Kärntner Strasse, Porgy & Bess, Red Room og Roxy.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer