New York guide:

4 dager i NYC. Et tettpakket program. Funker det?

Se så mye du faktisk kan få tid til med kun noen dager i New York!

NEW YORK GUIDE: Høsten er den perfekte tiden å dra til The Biggle Apple! Foto: Malin Gaden
NEW YORK GUIDE: Høsten er den perfekte tiden å dra til The Biggle Apple! Foto: Malin Gaden Vis mer
Publisert

Familien min har aldri vært i New York. Så da vi bestilte oss en storbyferie til «The Big Apple», var jeg fast bestemt på at jeg skulle lage et helt fantastisk program for oss. Hva skulle vi se, hvilke turistfeller måtte vi unngå, og hvor bør vi egentlig spise?

Programmet ble ganske så heftig og jeg var lenge i tvil om vi kom til å rekke alt. Jeg hadde jo faktisk ikke regnet med «jetlag» da jeg skrev dette. Så, hvor mye kan man egentlig rekke å se i New York en langhelg?

LES OGSÅ: Roadtrip fra Milano til Roma: Hva man bør gjøre og ikke

DAG 1

Vi ankommer New York kvelden før og bruker den på å spise middag og finne leiligheten vi har leid gjennom «AirBnB»! Hotell på Manhattan kan fort bli fryktelig dyrt, derfor tok vi oss en tur inn på AirBnB og fant et fantastisk hus i det hotte strøket Williamsburg. Leiligheten lå like ved subway-stasjonen Bedford Avenue som tar deg rett inn på Manhattan. Perfekt!

WILLIAMSBURG: Fra bakgården til huset vi leide gjennom AirBnB. Foto: Malin Gaden
WILLIAMSBURG: Fra bakgården til huset vi leide gjennom AirBnB. Foto: Malin Gaden Vis mer

«Jetlag»-en klarte dessverre å finne oss, men likevel kommer vi oss flott gjennom en tettpakket første dag i New York. Dagen ble startet på restauranten «Egg» i Williamsburg. Et tilsynelatende populær sted ettersom det raskt ble kø etter at vi ankom, men maten var helt grei. Ingen stor opplevelse, men en god frokost!

Manhattan var neste stopp og planen var å bruke god tid på Central Park. Vi leide sykler ved starten av parken og tråkket oss gjennom den enorme parken. Leier du sykler gjennom «Citi Bike», som finnes overalt i byen, kan du kun bruke den 30 minutter av gangen. Noe som gikk helt ok, men blir også litt stress om du vil bruke litt tid. Vi hoppet derfor av syklene etter hvert og gikk resten av turen.

Inne i Central Park ligger «The Loeb Boathouse» - en restaurant brukt i en rekke filmer og serier - deriblant «Sex and the City». Du husker kanskje scenen hvor Carrie og Big faller i vannet? Jepp, det var der! Skal du ha bord på restauranten må du være ute i god tid med å reservere, men du kan også gjøre som vi gjorde og kjøpe noe å drikke og sette deg ute om det er fint vær! Her er det også muligheter til å leie båter og ro litt. Så idyllisk!

LES OGSÅ: På charterferie kun for voksne

CENTRAL PARK: Bruk god tid og utforsk alle kriker og kroker ved den storslåtte parken! Foto: Malin Gaden
CENTRAL PARK: Bruk god tid og utforsk alle kriker og kroker ved den storslåtte parken! Foto: Malin Gaden Vis mer

Når du kommer deg gjennom parken er det tid for lunsj og denne gangen ble det på «TAO Uptown». En fantastisk asiatisk restaurant! Kjøp flere små retter og smak litt på alt. Deilig! I tillegg er det utrolig kult inne i restauranten med en gigantisk buddha i enden av rommet. Har du sett serien «Person of Interest»? Du vil se mye av restauranten i avsnittet «Nothing to Hide»!

Neste stopp er «Top of the Rock». En svært populær turistattraksjon øverst på Rockefeller Center. Kjøp billetter på nettsiden deres i forkant! Det vil spare deg ekstremt mye tid. Køene er ofte mange og lange, så dette anbefales på det sterkeste. For selv om det er et «hot spot» for turister, er det verdt å få med seg den fantastiske utsikten. Tips: Sjekk når solen går ned og sørg for å møte opp slik at du får med deg byen når det er sol, solnedgang og mørkt!

TOP OF THE ROCK: Ja, det er mye folk, men utsikten gjør alle køene verdt det! Foto: Malin Gaden
TOP OF THE ROCK: Ja, det er mye folk, men utsikten gjør alle køene verdt det! Foto: Malin Gaden Vis mer

I dette området er det gode muligheter for å shoppe - blant annet hos Victoria's Secret, Bloomingdale's, Barney's og Zara. Vi valgte å stikke innom leiligheten og bytte om før vi dro til Brooklyn for å spise middag på ærverdige «The River Cafe». Restauranten ligger rett under Brooklyn Bridge og har en fantastisk utsikt over Manhattan. Prisene er litt stive, men til gjengjeld får du fantastisk service og deilig mat! Virkelig en opplevelse!

LES OGSÅ: Her kan du spise et bedre måltid 5 meter under vann!

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer
THE RIVER CAFE: Under Brooklyn Bridge finner du den fantastiske restauranten The River Cafe. Foto: Malin Gaden
THE RIVER CAFE: Under Brooklyn Bridge finner du den fantastiske restauranten The River Cafe. Foto: Malin Gaden Vis mer

DAG 2

Begynn dagen med frokost hos Oatmeals i Greenwich Village. Men sørg for at det er fint vær! Det er nemlig begrenset med plasser, så ta heller med maten til Washington Square Park som ligger rett ved siden av. Hos Oatmeals kan du sette sammen din egen havregrøt! Her har de alt du kan ønske å ha på havregrøten og mer til. En deilig start på dagen.

I dette området finner du leiligheten til Carrie Bradshaw fra «Sex and the City» og bygningen du ser i introen til TV-serien «Friends». Trappene opp til leiligheten til Carrie har blitt litt av en turistattraksjon - de har til og med laget turer med guide. Det ville jeg ha droppet og heller gått dit selv. Adressen er 64 Perry Street. Gå videre til «the corner of Bedford and Grove». Her ligger Friends-bygget! En fin, liten runde for deg som er glad i tv-serier!

Dagens lunsj finner sted på hotte «La Esquina». En meksikansk restaurant som ser veldig enkel ut i utseende, men maten og servicen er fantastisk god! Du må bestille maiskolbene om du drar dit - du kommer ikke til å angre. Rundt La Esquina finner du massevis av butikker, så her er det bare å slippe seg løs. Like ved, cirka 500 meter unna, finner du også «Bite Beauty Lip Lab». En kjempesøt butikk hvor du kan kjøpe leppestifter, men dersom du gjør en reservasjon på forhånd og slenger inn litt over 400 kroner kan du lage din egen! Så gøy! Les også: Velg en leppestift i samme farge som brystvortene (!) dine

Etter klokken 15.00 bør dere ta turen innom Times Square om dere vil få med dere et show på Broadway - med mindre dere allerede har kjøpt billetter. Besøker dere «TKTS Discount Booth» kan dere få tak i billetter til show samme dag med rabatt! Samtidig får dere tatt turen til Times Square, så da slår dere to fluer i en smekk!

MANGE OPPLEVELSER: Frokost fra Oatmeals i Washington Square Park, bygningen du ser på introen til Friends, lag din egen leppestift hos Lip Lap og spis deilig meksikansk mat hos La Esquina. Foto: Malin Gaden og skjermdump fra La Esquinas Instagram
MANGE OPPLEVELSER: Frokost fra Oatmeals i Washington Square Park, bygningen du ser på introen til Friends, lag din egen leppestift hos Lip Lap og spis deilig meksikansk mat hos La Esquina. Foto: Malin Gaden og skjermdump fra La Esquinas Instagram Vis mer

DAG 3

Ønsker du deg en skikkelig god, men samt Instagram-vennlig frokost, bør du dra på «Citizens of Chelsea». Her får du deilig brød, avokado, posjerte egg, chiapudding, gode juice-er - ja, alt det du måtte ønske! Når du er ferdig med å spise kan du gå bort til «the High Line» som ligger like ved. Dette er en park som går over bakken og er en fin spasertur ned mot «Chelsea Market».

Inne på Chelsea Market finner du en mathall, mange små butikker vi ikke har i Norge, men også folk som selger vintage-skatter og hjemmelagde produkter. Her er det bare å sette av litt tid og teste ut deilig mat og kjøpe hjem noen godbiter du ikke finner her hjemme.

Det er et stykke fra Chelsea Market ned til «9/11 Memorial» (der hvor «Twin Towers» en gang sto), men hopper du i en taxi er du på plass ganske raskt. Etter terrorangrepet 11. september 2001 ble det laget en minneplass der hvor de to tårnene sto. Det er ganske så spesielt å se og fælt å tenke på, men definitivt noe du bør få med deg.

LES OGSÅ: The Falling Man: - Dette er det mest kjente bildet fra 9/11 ingen har sett

Foto: Malin Gaden
Foto: Malin Gaden Vis mer

I området ligger «Century 21» - noe du kanskje har hørt om. Dette står nemlig på manges lister fordi du produktene har en heftig rabatt. Du kan finne noen designerskatter, men i bunn og grunn er det mye rot. Ikke sett av mye tid her, men ta heller en rask runde. I noen av etasjene i toppen finner du en del treningstøy - her kan du finne noen bra greier!

Etter to dager med mye fokus på Manhattan, dro vi tilbake til Williamsburg. Et område som må være min favoritt. Stemning er veldig avslappet og god, butikkene er mange og restaurantene er gode! Vi spiste middag på «El Almacen» på kvelden. Biffen de serverer her er helt fantastisk god - du trenger nesten ikke kniv for å spise den. Tilsier været det, bør du spørre om bord i bakgården.

Avslutt kvelden med noen drinker på «The Ides Rooftop bar»! Du vil ikke angre.

DAG 4

Vi hadde kun noen timer før det var på tide å vende snuten mot JFK igjen, men absolutt nok til å få presset inn litt sightseeing også denne dagen. For vi mangler nemlig å gå over Brooklyn Bridge - et «must»! Brua er litt under to kilometer lang, og er en superfin gåtur om morgenen. Det er så fint når solen står opp! Dessverre hadde vi litt dårlig vær, men det er fremdeles ganske spektakulært.

Det er et lite stykke å komme seg fra Brooklyn Bridge til «Le Barricou», restauranten hvor vi skal spise frokost, men en taxi tar deg dit ganske så raskt. Det som er spesielt med Le Barricou er pannekakene. De skal visstnok være helt utrolige! Da vi ankommer stedet (som det etter hvert blir kø utenfor for å få bord) forteller de oss at det vil ta 45 minutter å lage pannekakene, og at de derfor anbefalte oss å spise det til slutt som en dessert. Ok, da gjør vi det!

Pannekakene er gigantiske og helt umulig å spise opp alene - spesielt hvis du allerede har spist litt før. Vi fire delte en porsjon sammen og det ble ikke spist opp. Men, det var veldig godt!

LES OGSÅ: Pannekakene kroppen din vil elske

LE BARRICOU: Sørg for å være skikkelig sulten før du besøker denne restauranten! Foto: Malin Gaden
LE BARRICOU: Sørg for å være skikkelig sulten før du besøker denne restauranten! Foto: Malin Gaden Vis mer
BROOKLYN BRIDGE: En kjempefin tur å gå over den storslåtte brua! Foto: Malin Gaden
BROOKLYN BRIDGE: En kjempefin tur å gå over den storslåtte brua! Foto: Malin Gaden Vis mer
MANHATTAN: Fra Brooklyn Brigde kan du knipse noen ganske så kule bilder av Manhattan. Foto: Malin Gaden
MANHATTAN: Fra Brooklyn Brigde kan du knipse noen ganske så kule bilder av Manhattan. Foto: Malin Gaden Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer