Albania:

5 fantastiske opplevelser i Albania

Sarandë har hvite sandstrender og asurblått vann så langt øyet kan se. I tillegg til fascinerende slott og ruiner.

ALBANIA: Stadig flere får øynene opp for det nye ferieparadiset Albania. FOTO: NTB
ALBANIA: Stadig flere får øynene opp for det nye ferieparadiset Albania. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Om Albania

Med sine 28 748 kvadratkilometer er ikke Albania store landet, men det er likevel enn gullgruve av vakre naturopplevelser. Og sør i landet er Sarandë den naturlige basen. Kystbyen som med sine 40 000 innbyggere er en av landets største byer og består av en blanding av offentlige og private sandstrender og en strandpromenade som det store samlingspunktet. Albania grenser til Hellas, Nord-Makedonia, Kosovo og Montenegro, og har 2,8 millioner innbyggere. Landet var et diktatur fram til 1991, noen år etter at Enver Hoxha, landets diktator, døde.

De fleste albanere er muslimer, mens om lag en tredel er en blanding av albansk-ortodokse og romersk-katolske. Men de fleste praktiserer ikke troen sin i særlig stor grad, siden landet har vært ateistisk i en lang periode.

1. Stand og fotturer

Det massevis av muligheter for dagsturer ut av Sarandë. Og noe som virkelig er verdt å få med seg, er Ali Pasjas palass, som ligger i naturskjønne omgivelser. Den tidligere fyrsten Ali Pasja, som ble nedkjempet av osmanene og henrettet, bodde i palasset inntil 1820 og har hatt stor påvirkning på landet. Mange velger å seile ut og se ruinene tett på, men den fineste utsikten finner du hvis du tar av fra hovedveien en avkjørsel før og går en liten sti ned mot vannet. Turen ned fjellsiden tar 30–60 minutter og er en vakker og lite krevende gåtur. Underveis er det flere utsiktspunkter, der du kan nyte den flotte utsikten over sjø og fjell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer