Ferie på budsjett:

5 tips til en budsjettvennlig ferie

Spar tusener på overnatting og transport!

FERIE PÅ BUDSJETT: Det koster penger å dra på ferie, men noen ganger kan det faktisk gjøres langt billigere enn man skulle tro!
FERIE PÅ BUDSJETT: Det koster penger å dra på ferie, men noen ganger kan det faktisk gjøres langt billigere enn man skulle tro! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne sommeren bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg har hatt lyst til så lenge: nemlig å dra på roadtrip i Italia! Jeg ville bade i pasta i Milano og bade i havet i Portofino, kjøre rundt i Toscana med vinranker på både høyre og venstre side, og til slutt bruke opp feriepengene på shopping i Roma. Alt dette er i mine ører en helt perfekt ferie, men det høres ikke akkurat så billig ut. I tillegg er det ikke alltid man har mulighet til å ta seg så mye fri, så hvordan kan jeg få til en budsjettvennlig tur i Italia på 10 dager? Psst: Se bilder og opplevelser, hva man burde gjøre og ikke gjøre, fra turen her!

Jeg har alltid vært glad i å reise, og helt siden jeg var liten har jeg planlagt turer for familien på fire. Og selv om jeg trives svært godt på hoteller med fem stjerner, er det ikke alltid jeg kan koste på meg det. Spesielt når man skal kjøre rundt i Italia, bo på fire forskjellige steder, spise frokost, lunsj og middag ute hver kveld, oppleve det ene og det andre, og kanskje til og med få tid til å shoppet litt mellom slaga.

Målet med denne turen var derfor å gjøre den til akkurat det jeg har drømt om – men forholdsvis budsjettvennlig. Så, her er mine beste tips:

LES OGSÅ: På charterferie kun for voksne

1. Begynn å planlegge i god tid

Legg en konkret plan på hvor dere skal, så kan dere booke litt og litt fram mot avreise. Flybillettene ville jeg ha booket så tidlig som mulig, for når det begynner å nærme seg avreisedato er de enten blitt dyrere eller så er det utsolgt! Vi booket hotell en dag og leiebil en annen slik at du ikke sitter der totalt blakk før ferien din.

2. Ikke glem ungdomsbilletten!

Dersom du er under 26 år eller reiser med noen som er det, kan det være lurt å «google» «Norwegian ungdomsbillett» eller «SAS ungsombillett» før avreise. Disse billettene er ofte ganske så mye billigere og de kommer heller ikke opp når du, for eksempel, gjør et generelt søk etter flybilletter på «Finn».

3. Oppdag AirBnB

Hvis du ikke allerede har prøvd AirBnB, er det på tide å gjøre det. Her kan du finne noen helt fantastiske hjem som folk leier ut til en svært billig penge. Ønsker du å leve enda mer budsjettvennlig og ikke har noe imot å dele et hjem med dem som eier det, kan du faktisk leie rom også! Også her er det lurt å være tidlig ute da august er en svært populær måned å reise. Hør også med venner og bekjente om de eier eller kjenner noen som har leilighet på stedene på du skal. Kanskje er du skikkelig heldig!

4. Ta en sjanse med Hotwire

Har du hørt om det før? Hotwire er for deg som ønsker litt spenning når du skal planlegge reise. Her kan du skrive inn hvor du ønsker å reise, datoene dere skal på tur, hvor mange dere er, hvor mange stjerner dere ønsker hotellet skal ha og i hvilket område av destinasjonen dere ønsker det skal ligge. Dere vil også få beskjed om hvilket hotell personen før deg fikk, men du får ikke vite hva ditt blir før dere har bestilt! Her kan dere spare MASSE penger og ende opp med superfine hotell!

5. Leiebil: spar tusener med riktig firma

Når det kommer til leiebil er det mange som har lett for å gå på en smell. Vi velger ofte de mer kjente utleiere som Hertz og Avis, men sannheten er at du faktisk kan spare tusenvis av kroner ved å velge noe annet. Vi ønsker oss en snerten Fiat og la inn dette ønsket hos alle bilutleierne jeg kunne finne. Her hadde vi altså en totalsum som varierte fra 6000 kroner og ned til 2400. Vi endte opp med å leie via Rentalcars.com til 2400 kroner for 10 dager.

LES OGSÅ: Kredittkort kan beskytte deg mot uheldige hendelser på ferie

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer