5 trendy weekendbyer som er verdt et besøk denne våren!

Og ja, alle destinasjonene kan du reise til med tog - så slipper du å få dårlig samvittighet.

Publisert

Våren er endelig over oss, og for mange innebærer det at man kjenner at det rocker litt ekstra i reisefoten.

Med mange fridager både i april, mai og juni (sjekk full oversikt over feriedagene for 2019 hos våre venner i Din Side), er det mulig å makse ut flere langhelger uten å bruke opp for mange av feriedagene man allerede har.

Så, hvor skal man dra dersom man har en langhelg å avse? Vi er jo med årene blitt mer opptatt av å skåne miljøet, og dermed har vi også blitt mer bevisst på hvordan vi kan reise smart for ikke å bidra til å fremstå som såkalte miljøsvin.

Stadig flere av oss velger å droppe flyreisene til fordel for tog, båt og buss. Ikke bare er det miljøvennlig, men det er også en fin måte å oppleve destinasjonene på, på en helt ny måte.

Vi har listet opp fem av våre favorittbyer, og alle destinasjonene kan du faktisk ta toget til fra Norge!

1. Lisboa

Portugals hovedstad er herlig sjarmerende og en nydelig blanding av gammelt og nytt - her er 8 gode grunner til å besøke Lisboa!

2. Budapest

Elven Donau deler byen i to - Buda og Pest. Og her langs med elvebredden yrer det av liv!

3. Roma

Deilig italiensk iskrem, ærverdige bygninger og kjekke menn kjørende rundt på ikoniske Vespa'er - det er Roma, det! PSST: Hva med en liten roadtrip til Milano når du først er i Roma?

4. Paris

Kjærlighetens by! Trenger vi å si noe mer? (hvis ja, så kan du sjekke ut 10 ting du MÅ gjøre når du er her!). I Paris kan du til og med overnatte som Beyoncè og Jay Z.

5. Dubrovnik

Den kroatiske byen med historie så langt tilbake som det syvende århundre. Ikke bare kan Adriaterhavsbyen skilte med å være på UNESCOs liste over verdens viktigste kulturminner - men byen har også fungert som stand-in for King’s Landing (du tar den om du har sett på Game of Thrones!).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer