Vinterdestinasjoner:

5 vidunderlige vinterdestinasjoner

Og alle er i Norge!

VINTERDESTINASJONER: Her får du fantastiske vinterdestinasjoner du kan besøke i Norge!
VINTERDESTINASJONER: Her får du fantastiske vinterdestinasjoner du kan besøke i Norge! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferie i eget land er blitt høystatus. Nå skal du bestige fjelltopper, bo herskapelig og oppleve nasjonalromantiske vibrasjoner. Hit setter du kursen! Pssst, Her er dagene du bør ta fri neste år!

(Foto: Elisa Røtterud, Live Andrea Sulheim, Håvard Myklebust, Visit Norway, 62 Grader Nord)

1. Herskapelig slott i Sunnmørsalpene
Hotell: Union Øye (Unionoye.no)

Ønsker du romantikk kombinert med fjellvandring, toppturer på ski, og et postkortmotiv med fjord og fjell reiser du til Hotel Union Øye. Det ærverdige trehotellet fra 1891 er et eventyrslott i sveitserstil, mens interiøret er hentet fra stilene La Belle Epoque og Victoriatid. Å være her er som å reise tilbake i tid. Keiser Wilhelm, aristokratiske engelskmenn, lakselorder, konger og tindebestigere, er bare noen som forgudet å feriere her.

- Skal det være en nybakt eplekake til kaffen? Hotelldirektør Mariann Øye står i hagen iført kjole fra Triol og smiler bredt.

Rett bak eventyrslottet finner du det kjente fjellet Slogen (1564 moh), som er en overkommelig fjelltopp, så sant du ikke har veldig høydeskrekk. Kontakt turoperatøren 62grader Nord som skreddersyr oppholdet for deg. Se også mer informasjon på skithefjords.com for toppturmuligheter med guide. Å reise hit blir en opplevelse for livet!

LES OGSÅ: 7 steder som garantert vil gi deg julestemning

UNION ØYE: Det ærverdige trehotellet fra 1891 er et eventyrslott i sveitserstil, mens interiøret er hentet fra stilene La Belle Epoque og Victoriatid.
UNION ØYE: Det ærverdige trehotellet fra 1891 er et eventyrslott i sveitserstil, mens interiøret er hentet fra stilene La Belle Epoque og Victoriatid. Vis mer
ET HERSKAPELIG SLOTT: Å være her er som å reise tilbake i tid.
ET HERSKAPELIG SLOTT: Å være her er som å reise tilbake i tid. Vis mer

2. Eventyrlig i Romsdalen

Hotell: Villa Vengetind (villavengetind.no/no)

Romsdalen. Vilt og vakkert. Tetthet mellom fjord og fjell. Området er en lekestue for den eventyrlystne.

Velkommen til Villa Vengetind! Litt hotell, litt motell og litt hyttetur. Her får du den beste skiopplevelsen kombinert med fantastisk hjemmelaget mat, god drikke og kaffe fra eget brenneri, midt i hjertet av Isfjorden.

Her er kan du velge blant 20 nydelige værelser, så gjennomført at de fortjener en interiørreportasje i Vogue Home. Hvert rom har sin sjarm i 30-talls stil, men sengene er moderne med deilige Wonderland madrasser.

Det er neppe tilfeldig at TV-programmene Monsen på Villspor, Kjendis 71 Grader Nord, samt en rekke outdoor magasiner har brukt stedet som location. Innvendig som utvendig. Her er du omkranset av flotte fjelltopper i melkesjokolade motiv, frisk luft og lyden av stillheten selv.

Maten på Villa Vengetind går det gjetord om. Her fusjoneres lokale råvarer med eksotiske kryddersorter og retter. Menyen er dermed glokal.

Med en skisesong fra januar til juni og deretter en sykkel og vandresesong fra juni til oktober- er det bare å finne en langhelg- nå!

LES OGSÅ: Nå kan du få en «Instagram-butler» til å ta feriebildene dine

VILLA VENGETID: Velkommen til Villa Vengetind! Litt hotell, litt motell og litt hyttetur.
VILLA VENGETID: Velkommen til Villa Vengetind! Litt hotell, litt motell og litt hyttetur. Vis mer
NYDELIG STED: Det er neppe tilfeldig at TV-programmene Monsen på Villspor, Kjendis 71 Grader Nord, samt en rekke outdoor magasiner har brukt stedet som location.
NYDELIG STED: Det er neppe tilfeldig at TV-programmene Monsen på Villspor, Kjendis 71 Grader Nord, samt en rekke outdoor magasiner har brukt stedet som location. Vis mer

3. Resorten på Norefjell

Hotell: Norefjell Ski & Spa (norefjellskiogspa.no)

Det prisvinnende spahotellet ligger majestetisk til på 800 meter, kun 1,5 time fra Oslo. Nærhet til natur kombinert med opplevelser og et wow-spaanlegg du bare må oppleve. Husk å bestille massasje eller ansiktspleie før du ankommer! Her kan listene være lange.

Book gjerne et opphold til vinteren og kombiner med skikjøring. Nyt så ettermiddagen sammen i det varme bassenget ute, eller lek med barna i klatreveggen. Dette er luksus til gunstig pris.

LES OGSÅ: Roadtrip fra Milano til Roma: Hva du bør gjøre og ikke

NOREFJELL: Det prisvinnende spahotellet ligger majestetisk til på 800 meter, kun 1,5 time fra Oslo.
NOREFJELL: Det prisvinnende spahotellet ligger majestetisk til på 800 meter, kun 1,5 time fra Oslo. Vis mer
TA EN PAUSE: Husk å bestille massasje eller ansiktspleie før du ankommer! Her kan listene være lange.
TA EN PAUSE: Husk å bestille massasje eller ansiktspleie før du ankommer! Her kan listene være lange. Vis mer

4. Toppturdrøm i Jotunheimen
Hotell: Leirvassbu Fjellstue (Leirvassbu.no)

Fjellstua stråler på sin beliggenhet på 1400 meter, og ligger i aortaen av Jotunheimen. Noen vil kanskje huske den fra Fritt Vilt? Her ble den første filmen spilt inn. Men er det bare koselig i virkeligheten- så ikke vær redd. Omkranset av majestetiske 2000-meters topper og breer, kan du sitte lenge inne, finne roen, og bare glane ut av vinduene.

Og inne liker du deg, for her finner du Norges hjerteligste vertskap. Bare en ser Ole Jakob Grindvold og kona Tove- blir en glad. Fjellstua ligger sentralt nord i Vest-Jotunheimen med flotte turmuligheter. Bedre toppturmuligheter finner du knapt! Nesten 50 2000-meterstopper ligger innen dagsturavstand!

Både i sommer- og vintersesongen kan man leie guide til forskjellige topper og over Smørstabbreen til Krossbu. Husk å booke lang tid i forkant! For her er det populært. Og er du singel- finner du de barskeste karene her!

LES OGSÅ: Langhelg i NYC: Her er våre beste tips

NYDELIG UTSIKT: Både i sommer- og vintersesongen kan man leie guide til forskjellige topper og over Smørstabbreen til Krossbu.
NYDELIG UTSIKT: Både i sommer- og vintersesongen kan man leie guide til forskjellige topper og over Smørstabbreen til Krossbu. Vis mer
LEIRVASSBU FJELLSTUE: Fjellstua stråler på sin beliggenhet på 1400 meter, og ligger i aortaen av Jotunheimen. Noen vil kanskje huske den fra Fritt Vilt? Her ble den første filmen spilt inn.
LEIRVASSBU FJELLSTUE: Fjellstua stråler på sin beliggenhet på 1400 meter, og ligger i aortaen av Jotunheimen. Noen vil kanskje huske den fra Fritt Vilt? Her ble den første filmen spilt inn. Vis mer

5. Hemmelig sted i Sogn og Fjordane

Hotell: Vatnahalsen Høyfjellshotell (vatnahalsen.no)

Vatnahalsen Høyfjellshotell ligger majestetisk til på 820 meter over havet. For å komme hit må du enten ta tog, sykkel eller gå. Det ærverdige høyfjellshotellet er en ladestasjon til deg som trenger en time out fra larm og mas, eller den perfekte lekegrinden til deg som vil på topptur.

Sett deg på den historiske Flåmsbana og gå av på Vatnahalsen. Bare togreisen, som er omtalt som verdens vakreste, er en minnerik opplevelse. Det er kanskje ikke så rart? Her putrer du forbi skyhøye fossefall og spennende tuneller. Du reiser liksom i tid når du stiger på. Så ser du høyfjellshotellet blant fjell og daler! Malt i rødt med en herskapelig innredning og et smilende vertskap, som tilrettelegger alt for at du får det akkurat slik du vil.

Stedet egner seg til single som vil møte noen (sjekk ut hotellets hjemmeside for toppturkurs eller yogahelger), familien, samt til vennegruppen som vil på eventyr.

Den friske lufta her- glemmer du ikke med det første!

EN MINNERIK OPPLEVELSE: Sett deg på den historiske Flåmsbana og gå av på Vatnahalsen. Bare togreisen, som er omtalt som verdens vakreste, er en minnerik opplevelse.
EN MINNERIK OPPLEVELSE: Sett deg på den historiske Flåmsbana og gå av på Vatnahalsen. Bare togreisen, som er omtalt som verdens vakreste, er en minnerik opplevelse. Vis mer
VATNAHALSEN HOTELL: Vatnahalsen Høyfjellshotell ligger majestetisk til på 820 meter over havet. For å komme hit må du enten ta tog, sykkel eller gå.
VATNAHALSEN HOTELL: Vatnahalsen Høyfjellshotell ligger majestetisk til på 820 meter over havet. For å komme hit må du enten ta tog, sykkel eller gå. Vis mer

LES OGSÅ: Vil du komme i ekstra julestemning? Her er de 5 koseligste julemarkedene!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer