Reiseguide:

6 gode grunner til å besøke Chania

I Kretas nest største by finner du masse liv, historie og god shopping.

CHANIA: Det er ikke for ingenting at de lokale kaller byen sin for sitt Venezia. FOTO: NTB
CHANIA: Det er ikke for ingenting at de lokale kaller byen sin for sitt Venezia. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

1. GÅ DEG VILL I GAMLEBYEN

Start gåturen din ved den trafikkerte hovedgaten Skalidi, der bussene fra strandbyene rundt kommer inn. Rusle deretter gjennom de små, koselige gatene i retning av «Grekerhavnen», som de lokale kaller den.

På vei gjennom den gamle bydelen Kastelli, som er omgitt av restene av de historiske bymurene, passerer du kanskje Platia 1821, en hyggelig, skyggefull plass rett ved Agios Nikolauskirken, som opprinnelig er venetiansk, men som senere ble en moské og som på vakreste vis dermed oppsummerer de mange kulturene som møtes på Kreta. I dag er dette en gresk-ortodoks kirke.

På din vei mot Grekerhavnen får du sett litt av det mer lokale Chania: små butikker, bakerier og grekere som nyter en kall frappé i skyggen. Havnen er fylt med liv og restauranter, og fra din plass ved et koselig bord kan du se over til fyrtårnet og bymuren, som du kan spasere langs etter kaffen din eller frokost. Fra bymuren får du fin utsikt inn mot byen.

2. SPIS GODT

Hvis du spør en lokal person om hans eller hennes favorittrestaurant, vil du nok få forskjellige svar fra hver eneste en. Byen er nemlig full av restauranter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.