Spektakulær norgesferie:

6 reisetrender vi vil se i sommer

Disse opplevelsene vil du aldri glemme.

UTSIKT: Hengekøyeparken på Otrøya på Romsdalskysten er blitt en formidabel suksess. FOTO: Utendørs
UTSIKT: Hengekøyeparken på Otrøya på Romsdalskysten er blitt en formidabel suksess. FOTO: Utendørs Vis mer
Publisert

Vil du ha sommerens mest spektakulære opplevelser i Norge? Da bør du ikke nøle. For dette er noen av de heteste reisetrendene akkurat nå. Og, mange steder er det begrenset med plass og mulighet. Du må derfor være kjapp for å bestille plass.

Hengekøyeopplevelser

Det enkle friluftslivet har fått sin renessanse med inntoget av hengekøyer. Den har gjort det lett å dra på overnatting i nærområdene, i skogen og ved sjøen.

Den gode følelsen av å gynge i søvn har gitt mersmak for mange, og tusenvis av vakre instagrambilder av nordmenn i hengekøye har skapt en salgsboom hos forhandlerne.

Noen ender også opp i en hengekøyepark. Som de som besøker fjellet Digergubben (527 moh) på øya Otrøya på Romsdalskysten.

- Her får overnattingsgjestene både magiske solnedganger og nydelige soloppganger, sier den stolte hengekøye-gründeren, Kjetil Aune.

- Alle dager fremover er fullbooket, og første mulige ledige er nå 18 august. Videre er er det kun fem ledige dager i slutten av august. Alle fredager og lørdager i september er også booket! Så her er det allerede full fres, fortsetter Kine Elise Håbet i firmaet «Utendørs» som administrerer hengekøyeparken.

Sherpaer fra Nepal har bygget trappene opp til fjellet. Og fra hengekøya nær toppen kan du nyte utsikt i verdensklasse.

Et godt tips! Fest hengekøya med dobbel runde tau rundt stammen for å hindre skade på barken ved overnatting i skogen. Og ta med et vanlig liggeunderlag til å ha i hengekøya, for bedre komfort og mindre varmetap.

HYTTELIV: Hytter i trærne er blitt nordmenns nye favoritter. Her fra Engeset Trehytter i Gloppen i Nordfjord. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
HYTTELIV: Hytter i trærne er blitt nordmenns nye favoritter. Her fra Engeset Trehytter i Gloppen i Nordfjord. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Trehytter

Kongehytter, svevehytter, flytende hytter og trehytter. Nordmenns overnattingssteder er ikke som før. Nå vil vi ha spektakulære overnattingssteder på spektakulære plasser, gjerne med mulighet til de fineste solnedganger og herlige morgenbad.

- Folk betaler gjerne 3000 kroner natta for å bo i et tre, sier Olav Aabrekk, som står bak Engeset trehytter i Gloppen i Nordfjord.

De to trehyttene oppe i fjellsida gir besøkende mulighet til panoramavindu mot fjord og fjell, moderne utedo – og enkelt hytteliv i flotte omgivelser.

Et godt tips: Sjekk om det finnes lademuligheter i hytta eller om du må ta med eget ekstra batteri.

HETE OPPLEVELSER: Flytende badstuer dukker opp over hele landet. Som her, ved Fjærland Fjordstove i Sogn. FOTO: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
HETE OPPLEVELSER: Flytende badstuer dukker opp over hele landet. Som her, ved Fjærland Fjordstove i Sogn. FOTO: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Togferie

Toget blir av mange regnet som transportmiddel til og fra jobb. Men mange har også fått øynene opp som tog som attraktiv feriereise. Bergensbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen, Rørosbanen og Sørlandsbanen er de lengste strekningene. Men hvorfor ikke prøve en av de korte?

Raumabanen mellom Dombås og Åndalsnes og Flåmsbanen mellom Flåm og Myrdal er alltid populære turer om sommeren. Det samme er en tur med Ofotbanen fra Narvik til Riksgränsen.

Eller hva med en tur fra Oslo til Gjøvik og Mjøsa med Gjøvikbanen? (Husk å ta en tur med Skibladner når du først er her).

Et godt tips: Sjekk avganger og billetter via entur.no

Workation

Er du blant dem som ikke klarer å legge fra deg jobben når du er på ferie? Da har du lysende uker i møte. Å kombinere jobb og ferie er nemlig trendy. Digitale plattformer gjør det mulig å ta med seg arbeidsplassen mens man reiser rundt. Dermed får man det beste av begge deler (selv om mange mener at fullstendig fri fra jobben er viktig for helsa).

Et godt tips: Avtal med familien/reisefølget hva som er arbeidstid og hva som er fritid i ferien, slik at du ikke er jobbtilgjengelig hele dagen.

Staycation

Dropp rundreisen og hotell/hytteutsjekking hver morgen. Bo fast på ett sted over en kortere eller lengre periode og dra på dagsturer ut herfra.

Dette er ferietrendy og regnes som en av favorittene til dem som ønsker å etterlate seg minst mulig fotavtrykk i ferien.Det er bra for miljøet og det er bra for det lokale reiselivet. Mindre romvask og mindre sengetøyskift sparer penger og klimaet. I tillegg får du sjansen til å bli bedre kjent med lokalmiljøet og med menneskene som bor der.

Et godt tips: Dersom du skal bo tre netter: søndag-tirsdag er billigere enn fredag-søndag.

Den lille nabobyen

Det er blitt populært å gjøre noe annet enn å besøke de mest besøkte turistmålene. Velg heller den lille nabobyen eller -bygda. Der det er er bedre plass, lavere priser, lettere å finne parkeringsplass/ladeplass, og man møter hyggelige mennesker som har god tid til deg.

Et godt tips: Lag en liste over de mest populære turiststedene i Norge. Og velg deretter et annet sted å reise til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer