Reise:

6 tips til Madeira

Denne øya er som skapt for deg som elsker å være aktiv på ferie.

MADEIRA: Det er nok av turstier på Madeira til å holde turskoene opptatt hele ferien igjennom. FOTO: Parastou Booyash, Daniele Franchi, Filipe Gomes og Tim Roosjen
MADEIRA: Det er nok av turstier på Madeira til å holde turskoene opptatt hele ferien igjennom. FOTO: Parastou Booyash, Daniele Franchi, Filipe Gomes og Tim Roosjen Vis mer
Publisert

Om øya

Madeira flørter med deg fra første øyekast fra sin solrike plassering midt i Atlanterhavet. Det er imidlertid ikke strendene du faller for, siden den portugisiske øygruppen ikke er et klassisk strandreisemål. Til gjengjeld er det øyas rå vulkanklipper, varierte natur og alle de aktive opplevelsene som trekker turister hit året rundt. Per 2021 var det 251 060 innbyggere her. Funchal er hovedstaden og den eneste byen av en viss størrelse.

1. Fottur langs vannkanalene

Elsker du fotturer, har du flust av muligheter her. Det finnes vidt forskjellige ruter med ulik vanskelighetsgrad og utsikt. Du kan for eksempel komme deg høyt opp i fjellene for å gå «over skyene» langs Madeiras vannkanaler «levadas», som totalt er 800 kilometer lange. En av disse levada-rutene heter «25 Fontes» og fører deg langs vannkanalene, gjennom grønne fjell, en lang tunnel og forbi 25 fosser spredt på ruten.

Ønsker du et mer dramatisk landskap, kan du velge «Vereda Da Ponta de S. Lourenço», der du går gjennom et vulkansk lavalandskap langs den bratte kysten. I motsetning til på resten av øya er det ingen trær her, men til gjengjeld en rekke spesielle planter som kun finnes på denne siden av øya. Det er ikke tilfeldig at Madeira kalles for «blomsterøya», for på mange fotturer kan du se unike blomster og planter du rett og slett ikke ante eksisterte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer