Kvinnedagen

7 bøker med sterke kvinnelige karakterer!

Disse vil garantert gjøre deg stolt over å være kvinne.

Publisert
Sist oppdatert

8. mars er det den internasjonale kvinnedagen, og i den anledning har vi funnet frem noen FANTASTISKE bøker du bare MÅ lese om 7 råsterke, tøffe kvinner!

1. «Zelda» av Nancy Milford (2011)

Biografien er skrevet om Zelda Fitzgerald, som var konen til verdenskjente F. Scott Fitzgerald, også kjent som forfatteren av «The Great Gatsby». Vi får vite hele Zeldas livshistorie; fra hun vokser opp i sørstatene, gifter seg med Scott, flytter til New York og reiser til Europa, og vi blir hele tiden gjort oppmerksom på hennes kamp mot psykisk lidelse, ønsket om å gjøre noe meningsfylt og å bidra som mor og kone. Zelda Fitzgerald var en fascinerende dame, og hennes jeg-gjør-hva-jeg-vil-ideologi og kunstneriske, eksotiske livsstil på 1920-tallet er fengslende. Scott og Zelda levde på mange måter en fabelaktig livsstil med mye festing og reising, men de befant seg ofte i ulykkelig situasjoner som gjorde at kjærlighetshistorien ble alt annet enn perfekt. Utfordringer oppsto gjerne i forbindelse med Scotts alkoholproblemer, deres mangel på inntekter og Zeldas psykiske situasjon.

2. «Historien om Eleanor Roosevelt» av Lorena A. Hickok (2014)

Boken forteller om Eleanor Roosevelts oppvekst og om hvordan hun tok hånd om sin store familie, deltok i sin mann, Franklin D. Roosevelts karriere og fikk et navn innen humanitært arbeid under den andre verdenskrigen og for FN. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer