Reise:

7 gode grunner til å besøke Brooklyn

Hvis du vil oppleve en mer avslappet side av New York, så stikk over på den andre siden av East River.

BROOKLYN: De fleste turister fokuserer på Manhattan, men Brooklyn er stedet der de fleste newyorkere lever sitt liv. FOTO: Julienne Schaer, Alexander Thompson, Christopher Postlewaite/NYC & Company og saraghina.com
BROOKLYN: De fleste turister fokuserer på Manhattan, men Brooklyn er stedet der de fleste newyorkere lever sitt liv. FOTO: Julienne Schaer, Alexander Thompson, Christopher Postlewaite/NYC & Company og saraghina.com Vis mer
Publisert

1. Hver bydel har sin egen identitet

Brooklyn har mer enn 2,6 millioner innbyggere og ville vært den fjerde største byen i landet hvis den ikke var en del av New York City, noe den først ble i 1898. Brooklyn ble dannet av nederlandske nybyggere på 1600-tallet, som døpte området Breuckelen, som sto for «broken land». Brooklyn er delt inn i mange bydeler, der hver enkelt har sin egen identitet og er dominert av ulike etniske befolkningsgrupper. Du vil møte blant annet afroamerikanske, jødiske, latinske, italienske, irske, polske og russiske miljøer avhengig av kvartalet.

LES OGSÅ: Reiseguide til New York

2. Prospect park

Den enorme Prospect Park er perfekt for en doven solskinnsdag. Kjøp en sandwich eller en kaffe, og sett deg i gresset mens du studerer Brooklyns mangslungne befolkning, eller lei en sykkel, eller ta en joggetur her. Og synes du parken ligner litt på Central Park, så stemmer det. Begge parkene er designet av samme mann: Frederick Olmsted. Sjekk hva som skjer i parken på prospectpark.org.

LES OGSÅ: Reiseguide til Stockholm: mat, drikke, shopping, skjulte perler - alt!

7 gode grunner til å besøke Brooklyn

3 Brooklyn Bridge

Hvis du bor på Manhattan og vil bruke en dag eller to på å utforske Brooklyn, er det verdt å ta turen over til fots. Tre broer forbinder Manhattan og Brooklyn: Manhattan Bridge, Williamsburg Bridge og ikoniske Brooklyn Bridge, som de fleste turister velger. Turen over den gamle hengebroen fra 1883 er vakrest tidlig om morgenen eller ved solnedgang. Ved enden av broen ligger kvartalet Dumbo (down under the Manhattan Bridge overpass), som tidligere besto av industri, men som de senere år blomstret opp. Stikk innom de små galleriene rundt Water Street, og nyt folkelivet i Brooklyn Bridge Park. Kos deg med en Margarita on the Rocks og deilig meksikansk mat hos Gran Electrica på Front Street.

LES OGSÅ: Høsten er et perfekt tidspunkt for en langhelg i Madrid - vi gir deg de beste tipsene!

7 gode grunner til å besøke Brooklyn

4. Williamsburg

For ti år siden var bydelen Williamsburg et typisk halvslitt Brooklyn-område dominert av industri ved East River. Men så flyttet hipsterne inn etter at de hadde «rømt» fra dyre Manhattan. Og siden har området endret seg i rakettfart. I dag er boligprisene steget til Manhattan-nivå, nybyggingen har eksplodert, og mange av de eldre beboerne klager over at de ikke kjenner igjen sitt eget kvarter. Men Williamsburg er fortsatt en vakker bydel. Gå en tur langs vannet, og nyt utsikten til Manhattans skyline, shop i vintagebutikkene, og ta en drink på den populære takbaren på The Wythe Hotel (wythehotel.com) mens du nyter solnedgangen.

LES OGSÅ: Opplev det hemmelige Phuket

7 gode grunner til å besøke Brooklyn

5. Coney Island

Ta subwayens F- eller Q-linje helt til endestasjonen, og få en strandopplevelse av de sjeldne. Hvis du står ved Coney Island, ender du midt i den verdensberømte opplevelsesparken som ble etablert på 1800-tallet. Karusellene er blitt brukt i et vell av filmer og musikkvideoer, og om sommeren er det et genialt sted å kombinere en dukkert med litt slentring rundt i det livlige området. Hvis du vil ha en roligere strandtur, skal du gå en kort tur langs promenaden til Brighton Beach, der newyorkere i alle avskygninger samles på varme sommerdager. Området er dominert av russiske immigranter som driver de mange restaurantene langs vannkanten. Den kulinariske kvaliteten er sjelden noe å skrive hjem om, men utsikten og den kalde ølen er fabelaktige.

LES OGSÅ: Her finner du Europas rimeligste matby

7 gode grunner til å besøke Brooklyn

6. Den italienske maten i bushwick

Restauranten Roberta’s åpnet i bydelen Bushwick da den fortsatt var et rått graffitipreget kvarter. Siden er Bushwick blitt hippere, og Roberta’s (robertaspizza.com) har vokst til internasjonal berømmelse. Nyt et par drinker og en sen middag, og føl på stemningen. Pizzaene er nydelige, og restauranten har et kult utendørs barområde. Et godt italiensk alternativ er Saraghina, (saraghina.com), som byr på pastaretter, tapas og andre gode ting i rustikke omgivelser.

LES OGSÅ: 8 gode grunner til å besøke Lisboa

7 gode grunner til å besøke Brooklyn

7. Alle de hyggelige stedene

Nitehawk er en kino i Williamsburg der du får servering ved kinostolene (nitehawkcinema.com). Tørst (ja, med ø) i bydelen Greenpoint drives av et dansk par og er flere ganger blitt kåret til New Yorks beste ølbar (torstnyc.com). Walter’s (walterfoods.com) og Karasu (karasubk.com) ligger like ved Fort Greene Park, i et område med vakre brownstone-hus (bildet), som er så karakteristiske for Brooklyn. Walter’s er en hyggelig restaurant som frekventeres av lokale, og gjennom en halvhemmelig dør innerst i lokalet kommer du til den japanske restauranten Karasu med lekre retter og fremragende cocktailer. Skinny Dennis er en vaskeekte countrybar av den typen du forbinder Sørstatene med: musikk, billig drikke og god stemning (skinnydennisbar.com).

LES OGSÅ: Vil oppleve noe av det kuleste og koseligste Berlin har å by på? Da er dette stedet å besøke

7 gode grunner til å besøke Brooklyn
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer