Påskeferie

7 norske perler som passer perfekt i påsken!

Våre innsidetips for den uforglemmelige norgesferien.

PÅSKEFERIE: Her har du tips til en uforglemmelig norgesferie - tipsene kommer fra oss i KK-redaksjonen. God tur! VIDEO: KK Vis mer
Publisert

Påsken blir litt annerledes i år, da vi må velger bort påskefjellet og utenlandsferien. Men hvorfor ikke ta en titt på hva vårt landstrakte og vakre land har å by på?

For når du tenker over det - er det noe annet som slår en solfylt og naturskjønn norgesferie? (Ok, skal slutte med klisjéfylt egenpropaganda nå).

KK-redaksjonen tipser om sine ultimate norgesperler, som passer perfekt i påskeferien! Men snøgaranti kan vi dessverre ikke gi. Kanskje opplever du et sted eller en plass du aldri før har vært?

God tur!

 • Stine Therese Strand (28) - utgavesjef:
  Favorittdestinasjon:
  Stavern
  - Hjembyen min Stavern er en skikkelig påskeperle! Fredriksvern verft er full av sjarmerende påskepynt laget av rundt 2000 barnehagebarn som du absolutt må få med deg. Det aller beste er å bare tusle rundt i vårsola mens knoppene på trærne springer ut og bølgene skulper. Gå også innom de mange galleriene hvor dyktige kunstnere stiller ut både malerier, fotografer og skulpturer – her er det mye fint å se. Avslutt turen med en pizza på Det gule galleriet.
 • Ronja Rognmo (29) - front- og digitalansvarlig:
  Favorittdestinasjon: Hove på Tromøy
  - Jeg pleier å tilbringe påskeferien hjemme i Arendal sammen med familien. Vi har egentlig ingen spesielle påsketradisjoner, men det er alltid hyggelig å invitere med familie og venner ut på idylliske Hove for å gå tur, grille pølser og drikke øl. Å sitte der ute i sola (forhåpentligvis) med lukten av sjø og lyden av bølger er helt magisk!
 • Ingeborg Heldal (46) - sjefredaktør:
  Favorittdestinasjon: Sjusjøen
  - Alle burde få oppleve påske på Sjusjøen! Milevis med silkespor (oppkjørt av lokallegende Johannes Haukåssveen) og kanskje en lunsj på den familiedrevne fjellstua Rustad, med deilig hjemmelaget mat og utsikt over Sjusjøvannet! Bedre påskestemning kan du ikke få!
 • Malin Gaden (26) - journalist:
  Favorittdestinasjon: Lillehammer (og Sjusjøen)
  - Det er kun ett sted å dra til i påsken. Sjusjøen! Eventuelt Lillehammer. Da er du så å si omringet av både Sjusjøen og Hafjell, OG du er i OL-byen. Kan det bli bedre? Tror ikke det. På Sjusjøen er det selve naturen som er attraksjonen. Det er utallige løyper å velge mellom, så spenn på skia og ak i vei! Afterski forekommer på Låven på Sjusjøen og på Gaiastova på Hafjell! Lillehammer byr på en rekke perler. Jeg anbefaler alle å spise en deilig lunsj på Atelier Kakao, samt å stikke innom Libertine, Strada og Bergamot Blomsteratelier.
 • Malini Gaare Bjørnstad (32) - journalist:
  Favorittdestinasjon: Sommarøy
  - Dette idylliske fiskeværet én times biltur unna Tromsø sentrum er helt vilt vakkert! Kritt hvit strand, karrig vegetasjon og fargerike rorbuer og båthus tett i tett er en fryd for øyet. På Sommarøy Arctic Hotel kan du hoppe opp i en deilig utendørs-jacuzzi, og krysse fingrene for at det magiske nordlyset dukker opp - som faktisk danser på himmelen så sent som til midten av april.

 • Mina Knudsen (30) - sosiale medier-ansvarlig:
  Favorittdestinasjon: Tvedestrand
  - Tvedestrand er en nydelig perle langs Sørlandets kyst. Bokbyen er koselig og lite, som mange besøker - også om sommeren, men skjærgårdsidyll passer faktisk like godt i påsken! Den sjarmerende kafeen Museumshaven Bok og Kafé er verdt et besøk, når du er klar for en tur på land. Er du heldig spiller de også opp med en intimkonsert ute i hagen! Dersom du er fysen på noe digg kan jeg også anbefale fiskebutikken Fiskespesialen midt i hjertet av Tvedestrand, som har de beste fiskekakene i verden!

 • Ingvild Kjøde (46) - reportasjeleder:
  Favorittdestinasjon: Stranda
  - Hvis du vil stå på ski i påsken, anbefaler jeg å ta turen til Grandiosa-bygda Stranda, som har Strandafjellet skianlegg. De kaller seg Norges pudderparadis, og her er det ganske så spektakulær utsikt over sunnmørsalpane når du suser nedover. Kan lett kombineres med byferie i jugendbyen Ålesund, hvor det garantert er vårstemning, men ikke garantert tørrskodd ferie.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer