Reise:

7 steder som garantert vil gi deg julestemning

Planlegger du en helgetur før høytiden setter inn? I disse byene får du mye jul.

Reise: Disse syv destinasjonene vil garantert i deg en god dose julestemning. FOTO: NTB Scanpix
Reise: Disse syv destinasjonene vil garantert i deg en god dose julestemning. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1. London

Det er ikke uten grunn at London er mange nordmenns drømmereisemål før jul. Her har du alt du kan drømme om av shopping og kulturtilbud – og ikke minst julemarkeder. Du finner dem blant annet i Hyde Park (Winter Wonderland), Southbank (Southbank Winter Festival), Leicester Square (Christmas in Leicester Square), ved London Bridge (Christmas by the River) og i parken Clapham Common (Winterville). Kombiner med en tur til Covent Garden og Harrods, og stemningen er i boks.

London
London Vis mer

2. Göteborg

Fra Oslo er det kun tre og en halv time i bil til Göteborg – og skikkelig «mysig» stemning. Dra på hyggelig, gammeldags shopping i koselige Haga, og topp det hele med et besøk på et høytidspyntet Liseberg. Kjempestas for både små og store.

LES OGSÅ: Nå kan du få en «Instagram-butler» til å ta feriebildene dine

Göteborg
Göteborg Vis mer

3. Rovaniemi

Etter at det finske turistkontoret i 1984 bestemte seg for å promotere den nordfinske byen Rovaniemi som selveste julenissens hjem, er det gradvis blitt bygd opp en omfattende nisseturisme og en egen nisselandsby her. Her kan dere overnatte i iglohotell eller gjøre morsommme nisseting som å kjøre med reinslede.

Rovaniemi
Rovaniemi Vis mer

4. Røros

Dette er en av landets hyggeligste vinterbyer. Og ekstra god stemning er det her under julemarkedet, som arrangeres 7.–10. desember. Da er det fullt av boder i Bergmannsgata og kos og hygge fire dager til ende.

LES OGSÅ: Langhelg i NYC: Her er våre beste tips

7 steder som garantert vil gi deg julestemning

5. Drøbak

I dette trivelige huset midt i Drøbak, en halvtimes kjøring fra Oslo, ligger Tregaardens Julehus, som ble åpnet i 1988. Her har blant annet Julenissen eget postkontor, og for øvrig inneholder huset alskens ting du kan tenkes å ha bruk for når du skal pynte til høytiden.

Drøbak
Drøbak Vis mer

6. Riga

Latvierne kan å lage julehygge. Og drar du til hovedstaden, kan du blant annet besøke markedet som ligger på Dome Square. Her får du kjøpt deilig mat og drikke og flotte håndverksprodukter som er fine gaver. Kombiner med besøk på spa, så får du også senket skuldrene før julestria tar deg.

Riga
Riga Vis mer

7. Berlin

I Tysklands hovedstad er det flust av julemarkeder i november og desember. Det mest kjente og største er det ved Gendarmenmarkt (bildet), som blir besøkt av mer enn 600 000 personer hvert år. Det ligger foran Konzerthaus, sentralt i bydelen Mitte. Men det er langt fra det eneste: I denne byen finner du mer enn 50 julemarkeder. Og garantert god stemning!

Berlin
Berlin Vis mer

Foto: NTB Scanpix/ Goteborg.com

LES OGSÅ: Her er Jakob Oftebros 5 beste København-tips!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer