Reise

7 ting å oppleve i Nice

Fem millioner turister flanerer årlig langs den verdensberømte strandpromenaden i Nice. Det er det mange grunner til!

NICE: Le Plongeoir er byens mest spektakulære spisested. FOTO: Cecilie Louise Berg/ OTDN/ NTB Scanpix
NICE: Le Plongeoir er byens mest spektakulære spisested. FOTO: Cecilie Louise Berg/ OTDN/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. Smaken av Nice

Ta buss eller gå langs sjøen østover mot byens mest spektakulære spisested, Le Plongeoir, Stupetårnet, der du sitter på en knaus med bølgeskvulp i ørene og utsikt inn i evigheten (60 Boulevard Franck Pilatte). Lokal tradisjonsmat spiser du til lunsj hos de tre venninnene på enkle, men gode A Buteghinn’a i gamlebyen, eller på kokkenes favoritt, La Merenda, samme sted. Avslutt dagen med en forfriskning på en av byens mange takterrasser, for eksempel på Hotel Aston la Scala.

7 ting å oppleve i Nice

2. Supre spesialiteter

Stikk innom vakre Maison Auer ved Cours Saleya, og smak på deres verdensberømte kandiserte frukter. Og gå gjerne på jakt etter en bellet-vin, rosévinen som lages innenfor bygrensen. Ekte herbes de Provence, krydderblandingen laget av lokale urter? Den kjøper du hos Gregory på Nice Organic (herboristeriebio.com).

7 ting å oppleve i Nice

3. Sett deg på trikken

Kjøper du et reisekort på 10 reiser, kan du trikke og busse gjennom Nice og omegn for 1 euro per tur. Å reise fra den ene enden av byen til den andre med trikk tar deg 17 minutter. Med den nye linje 2 kan du ta trikken helt ut til flyplassen. Investerer du i et French Riviera Pass (fra 26 euro/24 t) får du gode priser både på offentlig transport og inngangsbilletter til kulturseverdigheter (en.frenchrivierapass.com/).

7 ting å oppleve i Nice

4. Matkurs

Lær å lage makroner hos Rosa, eller smak på ost og vin i kurskjøkkenet hennes i gamlebyen. Aller mest populært er kurset der ingrediensene handles inn i fellesskap på markedet, og deretter tilberedes til en uforglemmelig lunsj. – Og ikke reis fra byen uten å ha smakt på pissaladiere (en slags pizza med løk og ansjos), eller kikertpannekaken socca, tipser Rosa (petitsfarcis.com).

7 ting å oppleve i Nice

5. Vind i håret

Frister det med litt saltvann i håret? Fra havnen går det sightseeingbåter av flere slag. Ta på en solhatt, og kjøp billett til timesturen som går langs kysten mot Villefranche og tilbake. Underveis får du info om alt fra byhistorie til hvilke kjendiser som bor i hvilke villaer (trans-cote-azur.com). Aldri vært i byen før? Hopp på turistbussen, som tar deg til alle byens severdigheter (nicelegrandtour.fr/).

7 ting å oppleve i Nice

6. Gå ikke glipp av

Ta en kaffe på markedet i den hotteste bydelen i Nice nå, Libération, ikke langt fra jernbanen. Her blomstrer kafé- og restaurantlivet. Mange mener at Arlequin Gelati på 9, Avenue Malaussena, har byens beste iskrem. Spis herlig sjømat på La Gauloise i samme gate, eller ta et glass vin på livlige l’Altra Casa på Place du Général de Gaulle.

7 ting å oppleve i Nice

7. Shopping

Nice har noe for alle, enten du er på luksusshopping, eller du ser etter lokalt produserte skatter. Kjedebutikker og store varehus finner du langs hovedgaten Avenue Jean-Médecin og de tilstøtende gatene. Aller hyggeligst er det å gå på eventyr i de trange gatene i gamlebyen, der du finner alt fra spennende vintagebutikker til økologiske krydderapotek.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer