Reise

7 ting å oppleve i Nice

Fem millioner turister flanerer årlig langs den verdensberømte strandpromenaden i Nice. Det er det mange grunner til!

NICE: Le Plongeoir er byens mest spektakulære spisested. FOTO: Cecilie Louise Berg/ OTDN/ NTB Scanpix
NICE: Le Plongeoir er byens mest spektakulære spisested. FOTO: Cecilie Louise Berg/ OTDN/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. Smaken av Nice

Ta buss eller gå langs sjøen østover mot byens mest spektakulære spisested, Le Plongeoir, Stupetårnet, der du sitter på en knaus med bølgeskvulp i ørene og utsikt inn i evigheten (60 Boulevard Franck Pilatte). Lokal tradisjonsmat spiser du til lunsj hos de tre venninnene på enkle, men gode A Buteghinn’a i gamlebyen, eller på kokkenes favoritt, La Merenda, samme sted. Avslutt dagen med en forfriskning på en av byens mange takterrasser, for eksempel på Hotel Aston la Scala.

2. Supre spesialiteter

Stikk innom vakre Maison Auer ved Cours Saleya, og smak på deres verdensberømte kandiserte frukter. Og gå gjerne på jakt etter en bellet-vin, rosévinen som lages innenfor bygrensen. Ekte herbes de Provence, krydderblandingen laget av lokale urter? Den kjøper du hos Gregory på Nice Organic (herboristeriebio.com).

3. Sett deg på trikken

Kjøper du et reisekort på 10 reiser, kan du trikke og busse gjennom Nice og omegn for 1 euro per tur. Å reise fra den ene enden av byen til den andre med trikk tar deg 17 minutter. Med den nye linje 2 kan du ta trikken helt ut til flyplassen. Investerer du i et French Riviera Pass (fra 26 euro/24 t) får du gode priser både på offentlig transport og inngangsbilletter til kulturseverdigheter (en.frenchrivierapass.com/).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer