Lisboa:

8 gode grunner til å besøke Lisboa

Portugals hovedstad er herlig sjarmerende og en nydelig blanding av gammelt og nytt.

LISBOA: Noe av det beste med Lisboas trikker er at det er så billig å kjøre med dem. Et dagskort koster en femtilapp. FOTO: NTB Scanpix/ Privat
LISBOA: Noe av det beste med Lisboas trikker er at det er så billig å kjøre med dem. Et dagskort koster en femtilapp. FOTO: NTB Scanpix/ Privat Vis mer
Publisert

1. TRIKKEN

Gå ikke glipp av en tur med trikk nummer 28. På en berg–og-dalbaneferd gjennom byen kommer man seg lett til de beste utkikkspunktene. I en by som ikke er spesielt stor, men svært kupert, er det en fin måte å bli kjent på. Den gule trikken er for lengst blitt en turistattraksjon, så stå gjerne opp tidlig for å få god plass. Da går ferden på skinner til utkikkspunktene Miradoura da Senhora do Monte og Largo das Portas do Sol i øst og parken Miradoura de Sao Pedro de Alcantara i vest.

LES OGSÅ: Her kan du oppleve noe av det kuleste Berlin har å by på

2. BAIRRO ALTO

Tiden ser ut til å ha stått stille i Bairro Alto, Lisboas mest sjarmerende bydel. Mange av husene har fantastiske veggfliser med møysommelig dekorasjon. Andre steder er det helt forfallent. Det minner litt om Cubas hovedstad Havanna. Enkelte fasader ser ut til å ha stått urørt i århundrer, spist opp av tidens tann. Men Bairro Alto er likevel svært så vital. Kule hotell, trendy restauranter – og ikke minst vintagebutikker – er daglige attraksjoner. Om natten forvandles den hyggelige høyden til en sprudlende gatefest, hvor selv de minste lokalene åpner opp som livlige barer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer