Jette Færch Weiss:

Alltid på reise

– Verden er mye mindre farlig enn vi tror, sier Jette Færch Weiss. Hun bruker nesten all sin fritid på reiser, og har hittil besøkt 64 land.

Tadsjikistan, 2015.
– Jeg og en venninne vandret i tre dager på grensen til Afghanistan på den tadsjikiske siden i cirka 3000 meters høyde. Vi fant overnatting hos hyggelige lokale familier underveis. På bildet ses Tadsjikistan til høyre og Afghanistan til venstre. FOTO: Privat
Tadsjikistan, 2015. – Jeg og en venninne vandret i tre dager på grensen til Afghanistan på den tadsjikiske siden i cirka 3000 meters høyde. Vi fant overnatting hos hyggelige lokale familier underveis. På bildet ses Tadsjikistan til høyre og Afghanistan til venstre. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Hun har vært syk på grunn av dårlig mage.– Det betrakter jeg som en gratis slankekur, ler hun.

Hun har også befunnet seg i gater som ikke føltes trygge.– Men da har jeg bare gått den andre veien, konstaterer hun tørt.

Og hun er også noen ganger blitt snytt av gatehandlere.– Det er slike ting som følger med det å reise.

For Jette Færch Weiss er det snakk om perspektiv.

– Jeg ser det som opplevelser. Andre synes kanskje turen er ødelagt. Men det er et spørsmål om perspektiv. Verden er mye mindre farlig enn vi tror, mener hun.

LES OGSÅ: Ansvarlig turisme: Slik tar du ferie med god samvittighet

Jette er 38 år. Singel. Uten barn og mann. Bor i Aarhus, der hun har en jobb som går ut på å optimere produksjonen på fabrikker. Hun har en svært normal hverdag med åtte-til-fire-jobb og seks ukers ferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer