Irriterende taxikunder

Åtte uvaner taxisjåførene ønsker at vi sluttet med

Oi! Det skal vi hvert fall ikke gjøre mer!

SKAL VI SE: Du tar Vipps, sier du? FOTO: NTB
SKAL VI SE: Du tar Vipps, sier du? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle tar vi taxi fra tid til annen, enten hjem fra julebordet, til flyplassen, til legen eller i jobbsammenheng. Spesielt i julebordssesongen ruller drosjene tett gjennom vintergatene, og det er garantert mangt og meget en taxisjåfør har både sett og hørt fra baksetet en sen nattetime.

Drosjenæringen har ved ujevne mellomrom måttet tåle kritikk, enten for kvaliteten på turene, for høye priser og for lav terskel på hvem som får være taxisjåfør.

Da undertegnede gikk på videregående lærte vi om drosjåførene i London på 80-tallet, og de krevende testene de måtte gjennom for å kjenne absolutt alle Londons gater. Også her hjemme må sjåfører ofte gjennom en kjentmannsprøve for å bevise kunnskap om adresser og steder i løyvedistriktet, slik at kunden sikres den rimeligste ruten.

I 2020 bortfalt kravet om prøven for Oslo- og Akershusdelen av Viken, noe som selvsagt kan skape en viss usikkerhet på om man faktisk får den rimeligste ruten.

Men visste du at drosjesjåfører også har en mening om oss passasjerer? Søker man på cab etiquette for passengers på nettet kommer det opp mange områder der vi passasjerer absolutt kan skjerpe oss, i utlandet som her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer