Barcelona

Barcelona har alt du kan ønske deg!

Reiseekspert Siri Løining deler sine beste tips til byen som tilbyr både sol, bad, kultur og shopping!

BARCELONA: Reiseekspert Siri Løining deler de beste tipsene til denne fantastiske storbyen! Foto: Shutterstock / Catarina Belova
BARCELONA: Reiseekspert Siri Løining deler de beste tipsene til denne fantastiske storbyen! Foto: Shutterstock / Catarina Belova Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal godt gjøres å finne en europeisk storby som tilbyr sol, bad, kultur, mat og shopping på høyde med det Barcelona gjør. Byen har en førsteklasses strand som for noen kan minne om Miami, og shopping som konkurrerer med London. Du blir overrasket, fascinert og forelsket i byen fra første stund.

Hver reise til Barcelona blir forskjellig fra den forrige. Imponerende arkitektur fra middelalderen til modernismen, museer og gallerier i verdensklasse, og for ikke å glemme den kjente musikkfestivalen «The Grec Festival» som går av stabelen hver juni. Den katalanske kunstneren Antony Gaudi (1852- 1926) kommer du ikke utenom, og hans kunst kan du oppleve flere steder i byen. Det meste kjente er vel «Parc Guell» hvor du finner flere av kunstnerens verker. Et av Gaudis hovedverk som ligger nede i sentrum er den berømte og uferdige kirken «Sagrada Familia», og er virkelig verdt et besøk. Ta med deg godt fottøy, fordi det meste i byen kan utforskes til fots!

LES OGSÅ: Å reise til London er så smart nå - her får du de beste tipsene!

Men det som topper alt, er de kulinariske opplevelsene byen tilbyr. Barcelonas restaurantscene er en verdenssnakkis. Byen er full av eksperimentelle restauranter og tilbyr noen av de mest oppfinnsomme rettene i verden. Du kan nyte alt fra tradisjonelle innslag som «nabolagtapas», eller pulserende «streetfood»-barer, beste sjømatrestauranter, hippe matmarkeder, og gastronomiske stjernerestauranter som presenterer ulike aspekter av katalansk mat. Psst: Her ser du hvor mye du bør gi i tips i ulike land!

Byen leverer stadig høyere kvalitet, høster mange internasjonale priser og vet betydningen av å levere en unik smaksopplevelse er viktigere enn noen gang. Selv for en hotellnerd er det lettere å ramse opp bra restauranter enn hoteller. Det som skulle bli en insiderguide på de beste boutique hotellene i Barcelona, blir en artikkel om de beste restaurantopplevelsene.

TAPAS & PINXTOS

Cal Pep - en av byens beste tapasrestauranter som ligger i gamlebyen, El Born. Bare plass til 25 gjester om gangen så vær forberedt på å stå i kø. Servering av tapasrettene foregår i vilt tempo så vær forberedt på å ikke være jålete. Nyt de ferske råvarene, spis alt - med hendene!

Sagardi (Carrer d’Argenteria) er en baskisk restaurant med pinxtos (tapas på tannpirkere). Ligger midt i bydelen El Born. Et godt tips er deres kjøttrett Txuletón. 
 
Celler de la Ribera (Plaza de les Olles) ligger i El Born. Flott beliggenhet, god service og en variert spennende tapasmeny.

Quimet & Quimet, en sjarmerende tapasbar i El Poble Sec. Kan lett forveksles med å være en vinbutikk, men når de åpnet i 1914 var de nettopp det. De er berømte for sine montatidos som er tapas på runde, sprø brød. Stort utvalg av lokale viner. Kombinasjonen av godt drikke, utsøkt tapas og vakre omgivelser gir deg en kveld du sent vil glemme. 

Cuines Santa Caterina som ligger på innsiden av Santa Caterina Market, er et veldig populært sted med rask servering. Ble raskt en favoritt, så vi var der til både lunsj og middag. 

La Boqueria Market ved Las Ramblas er et av verdens beste matmarkeder. Det yrer av turister, men føles allikevel autentisk og sjarmerende. Et av favorittstedene er Pinotxo (Pinocchio) hvor det er vanskelig å få bord, men verdt å vente på. Eieren Juanito Bayén og hans familie har høstet mange internasjonale priser for maten de serverer.

Cellar de la Ribera
Cellar de la Ribera Vis mer

SJØMAT

Els Pescadors ligger i Poble Nou, en klassisk nabolagsrestaurant med koselig terrasse på gateplan. Det er kanskje litt dyrt, men serverer fiskeretter i verdensklasse. De presenterer dagens fangst med så mye innlevelse og «passion» at det er en opplevelse i seg selv. Prøv Paella og breiflabb.

El Suquet de l'Almirall ligger i et tidligere skipsverft i La Barceloneta og er en tradisjonell fiskerestaurant. De svært godt kjent for retter som fritert torsk og baby blekksprut.

El Racó del Mariner er en av Barcelonas mest autentiske fiskerestauranter som ligger ved fiskemottaket ved havna, en bortgjemt perle. Ferskere fisk får man ikke. Man må bestille bord (er helt umulig uten forhåndsbestilling), også hvis du skal ha noen av spesialrettene deres. Prøv bacalao! 

Cuisines Santa Caterina
Cuisines Santa Caterina Vis mer

VARIERT

Tickets er utpekt som en av verdens beste restauranter og er drevet av brødrene Ferran og Albert Adrias. Det er dyrt men helt enestående. Bord må bestilles lang tid i forkant, minst to måneder. Måltidet oppleves som en teaterforestilling, en kombinasjon av glamour og kabaret. De serverer klassiske tapasretter mikset med moderne molekylære teknikker.

Suculent var en av de første restaurantene jeg fikk anbefalt og de lever opp til «hypen». De beskriver seg selv som selve «huset for hjemmelaget mat». De serverer ujålete mat i bistro omgivelser fra noen av Barcelonas største kokker, Carles Abellan og Antonio Romero. 

Pakta: Japansk/peruviansk Michelin-restaurant drevet av Adria brødrene. Eksklusiv, men veldig koselig!

 Det kryr av gode restauranter og det er bare så mye man rekker på en langhelg i storbyen. Men med asiatiske innflytelser og moderne tolkninger av den tradisjonelle katalanske maten er det allikevel noe helt eget ved det tradisjonelle. Dersom du vil prøve noe annet enn spansk, vil jeg anbefale at du prøver en av disse italienske restaurantene, Il Giardinetto og Xemei. 

De beste hotellene

REISEKSPERT: Siri Løining Foto: Per Ervland
REISEKSPERT: Siri Løining Foto: Per Ervland Vis mer

Jeg har likevel testet flere hoteller i Barcelona! Mandarin Oriental, designet av den anerkjente interiørdesigneren Patricia Urquiola, med sitt unike spa, urbane The Omm med sin uslåelig beliggenhet midt i shopping mekka, og intime og sjarmerende The Serras med sine 30 hotellrom, er alle meget gode kvalitetshoteller. Men der jeg fikk et lite hotellcrush, var nok på Grand Hotel Central som ligger rett ovenfor katedralen og nær mange attraksjoner. Hotellet utstråler en Art Deco-storhet. Når du trer inn i lobbyen får man følelsen av å være på filmsettet til tv-serien «Mad Men» eller i en James Bond-film.

Bli møtt med en elegant fasade med dører i bronse, en neoklassisk trapp, moderne kunstverk og komfortable sofaer. Maskuline kule innslag og farger som går i grått til sort og brunt til beige. Lobbyen gir deg raskt ro, et velkomment avbrekk som tar deg umiddelbart vekk fra storbystøyen. Den store stjernen på hotellet er takterrassen med et basseng som stjeler hele showet. Et sted det er lett å bli værende, men man må ikke glemme at der ute i byen venter det så mye...

Hotellrommene har tregulv, god høyde under taket, naturlige farger og store deilige bad. Mitt rom var støyfritt, men vet at noen rom som vender mot Via Laietana bør unngås. Jeg er opptatt av at hoteller kan levere en god frokost for at det skal få full pott på opplevelsen, og her har Grand Hotel Central enda litt å gå på. Det er verken innholdsrikt eller kan hevde seg blant de beste, men et fortrinn at buffeten tar for seg økologiske lokale produkter og har fokus på sunne gode råvarer. Et stort pluss gjennom hele oppholdet er at personalet er lidenskapelig opptatt av å levere god service. De fleste sender deg i en turistfelle, men her har de gjort hjemmeleksa si.

LES OGSÅ: 6 fantastiske steder du må skynde deg å se før de forsvinner

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer