Eldre dame fikk ikke sitteplass på toget

Bilde av eldre dame som må stå på toget vekker harme

Bildet er delt over 26.000 ganger på Facebook, men ingen vet hva som egentlig skjedde.

MÅTTE STÅ: Bildet av den eldre damen som ikke har fått sitteplass på et lokaltog i Sydney, foran et par unge passasjerer, har satt fyr på kommentarfeltet på Facebook. Foto: Wikipedia / Facebook
MÅTTE STÅ: Bildet av den eldre damen som ikke har fått sitteplass på et lokaltog i Sydney, foran et par unge passasjerer, har satt fyr på kommentarfeltet på Facebook. Foto: Wikipedia / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Alle som reiser kollektivt har nok opplevd å få øye på noen som står, og som helt klart kunne trengt en sitteplass.

Enten så tilbyr du setet ditt, venter på at noen andre skal gjøre det, eller ingen av delene.

For det var det som tilsynelatende skjedde på et lokaltog i Sydney for noen dager siden, og som satte fyr på kommentarfeltet på Facebook-innlegget, publisert på siden Aussie Aussie Aussie Aussie.

En eldre dame står med bøyd rygg og tviholder i stangen, mens to-tre yngre passasjerer sitter rett ved og er opptatt med sitt.

Bildet og innlegget har fått flere tusen kommentarer og er delt over 26.000 ganger, skriver det australske nettstedet StartsAt60.

- Vil rive av dem hodetelefonene

Mange er sjokkerte over bildet, og understreker at de selv alltid ville ha gitt bort setet sitt til noen i samme tilstand.

«Jeg vil bare rive av de hodetelefonene, be dem se seg rundt og si at det en dag kan være moren deres», skriver en i kommentarfeltet.

Samtidig er meningene om bildet er delte.

Flere påpeker at man ikke vet om noen faktisk spurte damen om hun ville sitte, eller om hun har en tilstand som gjør at det er bedre for henne å stå, men bildet setter også fokus på at alle kan bli mer observante når man reiser kollektivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer