Ferie på budsjett

- De beste minnene er fra ferier som ikke kostet all verden

Norge er et dyrt ferieland. Vi spurte spare-ekspertene om å kutte litt på kostnadene - ikke på hyggen.

EN FORNØYD SILJE SANDMÆL: Ja, det er forbrukerøkonomen på Norges-ferie. - Vi hadde en større Norges-ferie for to år siden, men bruker også nærmiljøet aktivt, sier hun til KK.
EN FORNØYD SILJE SANDMÆL: Ja, det er forbrukerøkonomen på Norges-ferie. - Vi hadde en større Norges-ferie for to år siden, men bruker også nærmiljøet aktivt, sier hun til KK. Vis mer
Publisert

- Vi skal som mange andre også feriere i Norge i år, forteller Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, og programleder i serien «I lomma på Silje» på telefon med KK.

I bakgrunnen høres lekende barn i vannkanten. Sandmæl bedyrer å ha oversikt både over de badene barna - samt egen ferieøkonomi. Noen tips til hvordan holde kontroll på feriepengene, uten at det går på bekostning av kosen, byr hun mer enn gjerne på.

- For å ikke blakke seg i ferien vil jeg si at planlegging er nøkkelen. For en barnefamilie er det store summer å spare på å alltid ha med mat og drikke. Vi har kjølebag i bilen, i den har vi alltid kald drikke og niste, på den måten unngår vi dyre bensinstasjonstopp, sier økonomen og legger til:

- Et annet tips er å ta «is-stopp» på matbutikken, da kan man kjøpe en eske med is til hele familien, noe som er langt rimelige enn å kjøpe «singel-is» påpeker Sandmæl.

- Å stoppe ved et vann hvor vi også kan ta et bad, og ta fram kokesettet og kjølebagen, er jo dessuten mye koseligere enn å sitte utenfor en bensinstasjon, sier Sandmæl.

Når det gjelder selve ferieplanleggingen påpeker hun at det antakelig er mange som har foretatt den allerede. For de som fortsatt lurer på hva de skal finne på, kan boligbytte være et godt tips.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.