Reise:

De beste tipsene til London

Lurer du på hvor du skal spise, shoppe og feste på din neste ferie? Her får du tips fra en som bor i London.

NATURAL HISTORY: Anne blir målløs hver gang hun besøker Natural History Museum og står under den gedigne blåhvalen. FOTO: NTB
NATURAL HISTORY: Anne blir målløs hver gang hun besøker Natural History Museum og står under den gedigne blåhvalen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

ET FANTASTISK MANGFOLD

– Londons historie er unik. Det jeg elsker aller mest ved byen, at den er en smeltedigel av kultur, nasjonaliteter, religioner, språk, hudfarger og seksualiteter, forteller Anne Nilsson (42), som er turistguide i metropolen.

– Det avspeiler seg også i matkulturen. Jeg elsker å spise meksikansk og italiensk på Cafe Pacifico og Wahaca i Covent Garden. Den beste pizzaen får jeg i L’Antica Pizzeria da Michele i Old Compton Street, og like rundt hjørnet i Greek Street har Linas Stores Restaurant alle de andre italienske rettene. Honest Burgers i Brewer Street eller Meard Street ligger perfekt til når jeg skal videre på kino eller teater. Busaba i Covent Garden har god thaimat, og jeg anbefaler alltid Brick Lane hvis du vil ha indisk. Bengal Village serverer blant annet skikkelig deilige, sterke curryretter.

Anne Nilsson er turistguide og har bodd i Peckham i London i 15 år. Her gir hun sine bytips. FOTO: Privat
Anne Nilsson er turistguide og har bodd i Peckham i London i 15 år. Her gir hun sine bytips. FOTO: Privat Vis mer

– Min lokale livrett er fish’n’chips, og for meg smaker den best hos Gigs på Tottenham Street – eller, når jeg har turister med, på The Gypsy Moth i Greenwich, fordi der har du i tillegg til den gode maten også utsikt til det historiske seilskipet Cutty Sark.

– Min hverdagskaffe og chai-te henter jeg hos Starbucks på Wardour Street i Soho, eller ved Tower of London med fantastisk utsikt. Men hvis det skal være litt mer spesielt med afternoon tea og scones med clotted cream og syltetøy, er The Gamble Room på Victoria & Albert Museum perfekt. Jeg er også kjempeglad i kafeen i krypten under St. Martin’s In The Field-kirken, der du kan nyte både ettermiddagskaffe og varme retter.

– Det ligger jo en pub på hvert gatehjørne, og jeg har alltid elsket den irske Waxy O’Conners i Rupert Street. Den snor seg under jorden opp og ned korte og lange trapper til tre barer og en restaurant. Vinegar Yard ved London Bridge har en stor, møblert gårdsplass hvor de serverer lokalbrygget øl. Og skal det være mer fancy, er Madisons takterrasse i shoppingsenteret One New Change i City et godt valg, fordi det er utsikt til St. Paul’s Cathedral.

The Square Mile er en koselig del av London, der byen ble grunnlagt for 2000 år siden. FOTO: Anna Nilsson
The Square Mile er en koselig del av London, der byen ble grunnlagt for 2000 år siden. FOTO: Anna Nilsson Vis mer

– Jeg pleier også å ta med gjestene mine til The Square Mile, den gamle, vakre og koselige delen av City of London, der byen ble grunnlagt for 2000 år siden. Der ser vi blant annet Mithraeum-tempelet hvor okkulte sekter tilba de romerske gudene, og Guildhall med restene av Londons amfiteater.

– Jeg blir aldri lei av kulturlivet når jeg er turist i min egen by. På National Gallery kan jeg stå foran en Botticelli eller Canaletto. Jeg blir imponert hver gang jeg ser Rosetta-steinen på British Museum, og jeg blir fortsatt målløs når jeg står under blåhvalen på Natural History Museum. Jeg elsker markedene, som selger alt fra brukte bøker (under Waterloo Bridge) tørklær av jak-ull (Spitafilds Market) og mat fra hele verden (Borough Market).

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer