Shopping-guide

Derfor bør du reise til Roma nå

Shopping, is og sights - 5 ting du ikke må gå glipp av.

GELATO: Italienerne er verdenskjent for sin Gelato-is! Foto: All Over Press
GELATO: Italienerne er verdenskjent for sin Gelato-is! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva med å slange deg på fontenekanten med rislende vann i ryggen, verdens beste is i hånda og fulle handleposer ved føttene?

I den grad du trenger ytterligere «overtalelse» - her er våre fem knakende gode grunner til å dra til Roma! 

1. Romantikken

På kafeer, på scootere og på eldgamle trapper og fontener sitter og rusler par tett omslynget, og det er umulig ikke å la seg påvirke. Dette er byen som er skapt for romantiske parturer!

 

2. Maten

Smaksopplevelsene står i kø om du unngår turistfellene med middelmådig mat. Bestill bord om du skal spise på et fint sted til middag. Områder som Monti, Testaccio og Trastevere har mange spennende spisesteder. Og ikke vær gnien på olivenoljen, for husk: Den kan redde livet ditt. 

3. Isen

Italienerne har faktisk verdens beste is: Gelato. Ekte gelato er hjemmelaget fløteis som er fersk og myk – styr unna de fargerike variantene. Prøv for eksempel hasselnøtt- og sjokolade-isen hos Giolitti. Nam! Giolitti er en institusjon fra 1900, sjekk her for nærmere omtale og adresse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer