Shopping-guide

Derfor bør du reise til Roma nå

Shopping, is og sights - 5 ting du ikke må gå glipp av.

GELATO: Italienerne er verdenskjent for sin Gelato-is! Foto: All Over Press
GELATO: Italienerne er verdenskjent for sin Gelato-is! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva med å slange deg på fontenekanten med rislende vann i ryggen, verdens beste is i hånda og fulle handleposer ved føttene?

I den grad du trenger ytterligere «overtalelse» - her er våre fem knakende gode grunner til å dra til Roma!
 

1. Romantikken

På kafeer, på scootere og på eldgamle trapper og fontener sitter og rusler par tett omslynget, og det er umulig ikke å la seg påvirke. Dette er byen som er skapt for romantiske parturer!

VAKKER: Trevi fontenen er noe du bør se...det er utrolig vakkert! Foto: All Over PressAll Over Press
VAKKER: Trevi fontenen er noe du bør se...det er utrolig vakkert! Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer


 

2. Maten

Smaksopplevelsene står i kø om du unngår turistfellene med middelmådig mat. Bestill bord om du skal spise på et fint sted til middag. Områder som Monti, Testaccio og Trastevere har mange spennende spisesteder. Og ikke vær gnien på olivenoljen, for husk: Den kan redde livet ditt.
 

3. Isen

Italienerne har faktisk verdens beste is: Gelato. Ekte gelato er hjemmelaget fløteis som er fersk og myk – styr unna de fargerike variantene. Prøv for eksempel hasselnøtt- og sjokolade-isen hos Giolitti. Nam! Giolitti er en institusjon fra 1900, sjekk her for nærmere omtale og adresse.

MMM...: Verdens beste iskrem - ja, det har de i Roma! Foto: All Over Press
MMM...: Verdens beste iskrem - ja, det har de i Roma! Foto: All Over Press Vis mer

 

4. Kunsten

Gå i dybden på kubismens historie og utvikling (Cubist i Cubismo, Complesso del Vittoriano til 23. juni) eller se de legendariske fotografiene til Helmut Newton (Palazzo delle Esposizioni til 21. juli). Her er utstillinger for enhver smak. Sjekk ut blogger og nettsider før du drar, som denne.

COLOSSEUM: Du bør definitivt dra hit, men forbered deg på litt køer - og ta med vann! Foto: All Over PressAll Over Press
COLOSSEUM: Du bør definitivt dra hit, men forbered deg på litt køer - og ta med vann! Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

 

5. Nattlivet og musikken

Også Roma-natten er full av muligheter. Områdene San Lorenzo og Termini har klubber, barer og konsertsteder i fleng. Circolo Degli Artisti i San Lorenzo har konserter med både lokale og internasjonale artister og Dj-sets i helgene. Sjekk her for flere gode tips.
 

Shoppingen bør sjekkes ut

 

SJEKK OGSÅ UT:  Navonna square. Her er det mye koselige restauranter også! Foto: All Over PressAll Over Press
SJEKK OGSÅ UT: Navonna square. Her er det mye koselige restauranter også! Foto: All Over PressAll Over Press Vis merVia dei Condotti og området rundt Spansketrappen har de eksklusive designerbutikkene. Her finner du de største italienske motehusene, som Fendi, Valentino og Bvlgari, med mange flere, som garantert vil kunne kle deg opp med våren og sommerens store trender. Strekker ikke budsjettet til, så er det en opplevelse i seg selv å vindusshoppe her. Via del Corso er den store, lange handlegaten med kjedebutikker og rimeligere alternativer. Et annet område med lignende type butikker finner man i Prati nord for Vatikanet. Via dei Coronari ved Piazza Navona er et mer bohemsk alternativ hvor man også kan finne antikviteter og lærvarer. Kan hende er det nettopp her du finner den perfekte lille skulderveske?

God tur!

 

 

 

Sjekk ut KK.nos reiseguider fra flere spennende storbyer nedenfor:

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer