Phuket:

Det hemmelige Phuket

Det er fortsatt mulig å finne noen «hemmelige» strender og autentiske restauranter på ferieøya Phuket.

PHUKET OG BANG TAO: Dette er Thailands største og mest populære ferieøy. Den har knapt 400 000 innbyggere og 5,3 millioner besøkende hvert år. FOTO: Elsebeth Mouritzen / Isabella Yachts / NTB Scanpix / PR
PHUKET OG BANG TAO: Dette er Thailands største og mest populære ferieøy. Den har knapt 400 000 innbyggere og 5,3 millioner besøkende hvert år. FOTO: Elsebeth Mouritzen / Isabella Yachts / NTB Scanpix / PR Vis mer
Publisert

PHUKET OG BANG TAO

Dette er Thailands største og mest populære ferieøy. Den har knapt 400 000 innbyggere og 5,3 millioner besøkende hvert år. Turismen er spredt ut over vestkysten med tyngde omkring Patong og mot sør. Men også området i nord har fått et comeback, ikke minst stedene omkring Bang Tao. Dette var en gang bare et lite fiskevær, noe du fortsatt kan oppleve hvis du tar en sykkelutflukt. Det var også en stor forurenset ødemark ved de vakre lagunene der det hadde ligget en tinngruve, men for 30 år siden ble det plantet 7000 trær for å forbedre miljøet. Og langsomt vokste Laguna Park opp som en eksklusiv ferieby, og den tilstøtende landsbyen Cherng Talay er blitt sentrum for kafeer, restauranter og shopping.

LES OGSÅ: Her finner du Europas rimeligste matby

STRENDENE

Phuket har 35 strender, og de fleste ligger på vestsiden av øya. Dette er noen av de fineste, noen av dem sågar litt «hemmelige».

Bang Tao er en seks kilometer lang paradisstrand. Den er overraskende lite overbefolket til tross for at den er tilgjengelig for alle. Banana Beach er bare 180 meter lang og har det klareste badevannet. Nui Beach er kun 120 meter, ligger mellom klipper og store kampesteiner. Sanden er litt grov, men stranden føles deilig privat. Freedom Beach er ganske bortgjemt selv om den ligger nær den populære turiststranden i Patong. Nai Yang er en del av nasjonalparken Sirinath. Det går en vei langs stranden, så den er lett å komme til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer