Phuket:

Det hemmelige Phuket

Det er fortsatt mulig å finne noen «hemmelige» strender og autentiske restauranter på ferieøya Phuket.

PHUKET OG BANG TAO: Dette er Thailands største og mest populære ferieøy. Den har knapt 400 000 innbyggere og 5,3 millioner besøkende hvert år. FOTO: Elsebeth Mouritzen / Isabella Yachts / NTB Scanpix / PR
PHUKET OG BANG TAO: Dette er Thailands største og mest populære ferieøy. Den har knapt 400 000 innbyggere og 5,3 millioner besøkende hvert år. FOTO: Elsebeth Mouritzen / Isabella Yachts / NTB Scanpix / PR Vis mer
Publisert

PHUKET OG BANG TAO

Dette er Thailands største og mest populære ferieøy. Den har knapt 400 000 innbyggere og 5,3 millioner besøkende hvert år. Turismen er spredt ut over vestkysten med tyngde omkring Patong og mot sør. Men også området i nord har fått et comeback, ikke minst stedene omkring Bang Tao. Dette var en gang bare et lite fiskevær, noe du fortsatt kan oppleve hvis du tar en sykkelutflukt. Det var også en stor forurenset ødemark ved de vakre lagunene der det hadde ligget en tinngruve, men for 30 år siden ble det plantet 7000 trær for å forbedre miljøet. Og langsomt vokste Laguna Park opp som en eksklusiv ferieby, og den tilstøtende landsbyen Cherng Talay er blitt sentrum for kafeer, restauranter og shopping.

LES OGSÅ: Her finner du Europas rimeligste matby

STRENDENE

Phuket har 35 strender, og de fleste ligger på vestsiden av øya. Dette er noen av de fineste, noen av dem sågar litt «hemmelige».

Bang Tao er en seks kilometer lang paradisstrand. Den er overraskende lite overbefolket til tross for at den er tilgjengelig for alle. Banana Beach er bare 180 meter lang og har det klareste badevannet. Nui Beach er kun 120 meter, ligger mellom klipper og store kampesteiner. Sanden er litt grov, men stranden føles deilig privat. Freedom Beach er ganske bortgjemt selv om den ligger nær den populære turiststranden i Patong. Nai Yang er en del av nasjonalparken Sirinath. Det går en vei langs stranden, så den er lett å komme til.

Banana Beach
Banana Beach Vis mer
Nui Beach
Nui Beach Vis mer
Freedom Beach
Freedom Beach Vis mer

LES OGSÅ: 8 gode grunner til å besøke Lisboa

OPPLEV

Phuket Town er hovedstaden på østsiden av øya, og den er helt annerledes enn småbyene på vestkysten. Det gamle bysentrumet oser av sjarm med fargerike hus i kolonistil fra 1800-tallet. Mange butikker bærer preg av kinesiske og indiske innvandrere gjennom 100 år, men her er også fortsatt autentisk thai. Den gamle bydelen har både god shopping, restauranter og is- og kaffebarer for enhver smak. Søndagsmarkedet midt på Thalang Road er en attraksjon. Da serveres den beste gatematen fra Sør-Thailand langs den 350 meter lange gågaten. Byens beste kaffe fås i sidegaten Dibuk Road hos The Shelter Coffe, og håndlaget is, både vanlig og vegansk, fås hos Torri’s Ice Cream i Soi Rammani. De fleste hoteller har en spa i forskjellige prisklasser, men vær ikke redd for å prøve en av de mange massasjesalongene på for eksempel Cherng Talay Road. En times olje- eller thaimassasje koster fra kr 100.

LES OGSÅ: Vil oppleve noe av det kuleste og koseligste Berlin har å by på? Da er dette stedet å besøke

Luksusmassasje kan du få i spa-tårnet på hotellet The Slate.
Luksusmassasje kan du få i spa-tårnet på hotellet The Slate. Vis mer
Gamlebyen i Phuket Town har en fargerik kolonistil.
Gamlebyen i Phuket Town har en fargerik kolonistil. Vis mer

SHOPPING

Shopping Phuket Town har fine, uavhengige butikker med trendy klær og tilbehør, samt suvenirer rundt hovedgaten Thalang Road. Litt av det samme finnes på det daglige Cillva Market og ukentlige Weekend Market. Ellers er Central Festival et senter med 120 butikker for mote og skjønnhet. I Bang Tao er det små lokale butikker med interiør og mote på Cherng Talay-gaten, mens de to kjøpesentrene Tinlay Market og Boat Avenue ved siden av har merkevarer, og det nærliggende Lemongrass House er en «godteributikk» av velduftende spa-produkter.

LES OGSÅ: Saint-Tropez: Strandferie med en solid porsjon luksus

Stråvesker er supertrendy!
Stråvesker er supertrendy! Vis mer

BO

Laguna Holiday Club er et funksjonelt familiehotell bygd i kolonistil. Priser fra kr 500. Cassia Phuket har fargerik, ung, modernistisk stil. Priser fra kr 600. Dusit Thani Laguna har en internasjonal-thaieleganse og ligger på Bang Tao-stranden. Priser fra kr 850. The Slate er en boutique-resort i rustikk thaistil rett ved Nai Yang-stranden. Priser fra kr 995. Vil du bo i Phuket Town et par dager, er Casa Blanca et fint lite hotell i kolonistil med 17 rom. Priser fra kr 400.

LES OGSÅ: Denne turistfavoritten er nå blitt en av Spanias mest smakfulle byer

Dusit Thani Laguna ligger på bang Tao-stranden.
Dusit Thani Laguna ligger på bang Tao-stranden. Vis mer

SPIS

Matkulturen er påvirket av Malaysia og Singapore, og det finnes spesielle Phuket-retter som er mer spicy enn annen thaimat. I Bang Tao fås den blant annet på Seedlings i Hotel Laguna Holiday Club. Emmy’s og Sunset Café er tross navnene også autentisk thai. Vil du ta pause fra thaimaten, er Bampot og Siam Supper Club med henholdsvis europeisk og kalifornisk meny populære. Skal du spise i Phukets gamleby på hverdagene, er det blitt trendy å besøke One Chun Café, Kopitiam by Wilai og Raya, som er innredet med vintage-møbler. Liker du kitschpynt og vil ha thai-kinesisk-mat, er Tamachart stedet.

En blå drink, takk.
En blå drink, takk. Vis mer
Maten er autentisk thai på Water Beach Restaurant.
Maten er autentisk thai på Water Beach Restaurant. Vis mer

LES OGSÅ: Glad i ost? Da er dette øya for deg!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer