Reise:

- Dette er historien om hvordan jeg tømte reisekontoen min for å oppfylle barndomsdrømmen til mannen jeg elsker

Er du glad i ompa, schnitzel og alpeeventyr, vil du også elske Kitzbühel.

Kitzbühel er rett og slett blendende vakker i vintersola. FOTO: NTB
Kitzbühel er rett og slett blendende vakker i vintersola. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Barndomsdrømmen

Det føles greit å få avklart dette med en gang for deg som leser: Dette er på alle måter en reisereportasje fra Tyrol. Men kanskje ikke i ordets mest tradisjonelle forstand. For det er like mye en historie om mannen jeg deler liv, leilighet og levekostnader med. Han som elsker ompamusikk, snødekte tinder, schnitzel mit bratkartoffeln og alpint. Som helt fra han var liten gutt i Rakkestad, drømte om å bytte ut snøfattige, vasne spor i Kjerringåsen i Sarpsborg med proffpreppede «Die Streif» i Kitzbühel. Dette er historien om hvordan jeg tømte reisekontoen min for å kunne oppfylle barndomsdrømmen til mannen jeg elsker, og på veien oppdaget at jeg er minst like begeistret for ompa, schnitzel og alpeeventyr som det han er. Velkommen til Hahnenkamm-weekend i Kitzbühel!

Det var altså ikke en hvilken som helst weekend som ble valgt til vårt alpeeventyr, som var en julegave fra meg til ­husbond, av type ganske ekstravagant. Det var helgen for det verdensberømte utforrennet, Hahnenkammrace. Myteomspunnet, ettertraktet, beryktet, elsket og kjendistungt. Bildene av Arnold Schwarzenegger går årlig verden rundt, der han sitter med Fedora-hatten sin på ærestribunen og heier alpinistene over mållinjen. For vår del var Moonboots kjøpt inn, skibukse og ny lue likeså. Herr og fru skulle gli sømløst inn i det fasjonable Kitzbühel-publikumet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer