Santa Catalina:

Dette er Palmas hippeste bydel!

Vegetarrestauranter, designbutikker, yogastudioer og et festlig uteliv. Santa Catalina har mye å by på.

SANTA CATALINA: Det gamle fiskernabolaget Santa Catalina ligger ved havet og havnen, og er blitt et hipt nabolag. FOTO: NTB Scanpix / Mari Bareksten
SANTA CATALINA: Det gamle fiskernabolaget Santa Catalina ligger ved havet og havnen, og er blitt et hipt nabolag. FOTO: NTB Scanpix / Mari Bareksten Vis mer
Publisert

Før var Santa Catalina en fattig fiskerlandsby, men i dag er det Mallorcas og Palmas svar på SoHo, sier Anna Maria Codine (37), som jobber i den trendy design- og interiørbutikken Bconnected i Carrer de Dameto.

Ved inngangen av det beige murhuset henger det et signaloransje skilt med teksten: Design District Palma. – På dagtid er Santa Catalina et døsig designdistrikt der folk shopper, går på yoga eller sitter på en fortauskafé og leser en bok. Men om kvelden livner det til. Dette er Palmas hippeste når det kommer til uteliv, sier hun. Mallorcas hovedstad har de seneste tiårene gjennomgått en transformasjon og blitt en av Spanias kuleste byer, med flere sjarmerende bydeler. Og mens turistfavoritten i gamlebyen byr på klassisk sjarm, blir de nye trendene skapt i Santa Catalina.

LES OGSÅ: Her finner du Europas billigste strandparadis

I butikken Magatzem de Santa Catalina kan du kjøpe håndlagde espadriller.
I butikken Magatzem de Santa Catalina kan du kjøpe håndlagde espadriller. Vis mer

I gatene ligger smakfulle restauranter side om side med yogastudioer, juicesjapper, veganske butikker og Palmas eldste matmarked: Mercat de Santa Catalina. Markedet har holdt det gående siden 1905, og består av 50 boder som serverer det beste av lokale produkter. Her finner du alt fra frukt og grønnsaker til sobrassada-pølser, lokal ost og hjemmelaget syltetøy. Og er du sulten, bør du ta turen innom den lille tapas- og pintxobaren Bar La Tapita, eller kjøpe det du vil av sjømat fra en av bodene og la kokkene på Bar D’es Mercat tilberede det for deg for et par euro. Glem heller ikke å smake på en ensaimada til dessert, et søtt bakverk typisk for Mallorca.

Palmas sjarmerende gamleby ligger bare et steinkast unna bydelen Santa Catalina.
Palmas sjarmerende gamleby ligger bare et steinkast unna bydelen Santa Catalina. Vis mer

Utenfor er fasadene akkurat passe slitte. Små balkonger er dekorert med potteplanter og morsomme pyntegjenstander, og helheten gir den gode nabolagsfølelsen.

– Alle kjenner alle i Santa Catalina, sier Catalina Muntaner (55), som driver den fargerike klesbutikken Illa.

Det er siesta, så hun har tid til å ta oss med på en rundtur i nabolaget. Hele tiden møter hun noen hun kjenner: gamle koner, sykkelutleiere og restauranteiere. På rundturen får vi også noen gode restauranttips.

– På Casa Rosita serveres bydelens beste pasta, mens Duke er den mest trendy restauranten for øyeblikket, sier hun.

Sistnevnte byr på retter inspirert både fra Asia, Sør-Amerika og Middelhavet i et lokale fullt av surfebilder. Bydelen, som kun ligger 10 minutters gange fra Palmas gamleby, er oppkalt etter et tidligere sykehus som ble navngitt og dedisert til helgenen for sjømenn og kjøpmenn, Santa Catalina av Alexandria.

Med sin strategiske beliggenhet ved havet og havnen var det mange fiskere som bosatte seg her på 1500-tallet. Det samme gjorde taumakere og møllere. De gamle vindmøllene er fortsatt å se flere steder. Av en eller annen grunn har spesielt svenskene lagt sin elsk på bydelen. Den fancy italienske restauranten La Perla drives av den svenske kjendisdanseren Emilio Ingrosso, mens datteren til Lill-Babs, Malin Berghagen, har bosatt seg her og arrangerer yogaretreats.

LES OGSÅ: Nisyros, en gresk perle alle bør besøke

På toppen av Hostal Cuba ligger en av Palmas hyggeligste takterrassebarer, der du kan få mojitos inspirert av sjømennene som bodde her før. Legg merke til den brente kanelstangen som ligner en sigar.
På toppen av Hostal Cuba ligger en av Palmas hyggeligste takterrassebarer, der du kan få mojitos inspirert av sjømennene som bodde her før. Legg merke til den brente kanelstangen som ligner en sigar. Vis mer

KOMME RUNDT

Det meste i Palma er i gåavstand. Santa Catalina ligger 10 minutters gange fra Palmas gamleby og en halvtime fra nærmeste strand. Go & Ride (goridemallorca.com) leier ut sykler, elsykler, airwheel og ståhjulinger i Santa Catalina

OVERNATTING

  • Hostal Cuba (hotelhostalcuba.com) er Santa Catalinas fineste boutiquehotell med flotte rom og en fin takterrasse. Dobbeltrom fra kr 2021.
  • Hotel Continental (hotelcontinentalmallorca.com) er et annet alternativ i denne bydelen. Dobbeltrom fra kr 1300.
  • Et rimeligere alternativ er Urban Hostel Palma (urbanhostelpalma.es), som både har dobbeltrom og sovesaler. Dobbeltrom fra kr 452. Seng i sovesal fra kr 193.

LES OGSÅ: Glad i ost? Da er dette øya for deg!

SHOPPING

Frida Watson (fridawatson.com) selger kule vintagemøbler, i hovedsak fra 50-, 60- og 70-tallet. Mens design- og interiørbutikken Bconnected (bconnectedmallorca.com) har det hippeste innen møbler, pynt og lamper på display.

MAT OG DRIKKE

På dagen bør man gå innom Mercat de Santa Catalina (mercatdesantacatalina.com). Duke (dukepalma.com) er en av bydelens mest populære restauranter. Hovedgaten for uteliv er Carrer de la Fàbrica, og Hostal Cuba har den beste takterrassebaren.

YOGA

  • Earth Yoga i Santa Catalina har morgenklasser hver eneste dag.
  • Lucky Bodies har massasje, yoga og ulike retreats.
  • Malin Berghagen har yogaretreats.
  • Jomfrureiser har en yogareise til Illetas utenfor Palma med Henriette Lien i sommer.

REISE

Norwegian flyr direkte fra Oslo, Torp, Stavanger og Bergen. Priseksempel 1034 tur-retur. SAS flyr direkte i sommermånedene. Priseksempel kr 1270 tur-retur. I tillegg har alle de store charterselskapene Mallorca på programmet.

LES OGSÅ: Nå er camping supertrendy: - Harrystempelet er borte

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer