Santa Catalina:

Dette er Palmas hippeste bydel!

Vegetarrestauranter, designbutikker, yogastudioer og et festlig uteliv. Santa Catalina har mye å by på.

SANTA CATALINA: Det gamle fiskernabolaget Santa Catalina ligger ved havet og havnen, og er blitt et hipt nabolag. FOTO: NTB Scanpix / Mari Bareksten
SANTA CATALINA: Det gamle fiskernabolaget Santa Catalina ligger ved havet og havnen, og er blitt et hipt nabolag. FOTO: NTB Scanpix / Mari Bareksten Vis mer
Publisert

Før var Santa Catalina en fattig fiskerlandsby, men i dag er det Mallorcas og Palmas svar på SoHo, sier Anna Maria Codine (37), som jobber i den trendy design- og interiørbutikken Bconnected i Carrer de Dameto.

Ved inngangen av det beige murhuset henger det et signaloransje skilt med teksten: Design District Palma. – På dagtid er Santa Catalina et døsig designdistrikt der folk shopper, går på yoga eller sitter på en fortauskafé og leser en bok. Men om kvelden livner det til. Dette er Palmas hippeste når det kommer til uteliv, sier hun. Mallorcas hovedstad har de seneste tiårene gjennomgått en transformasjon og blitt en av Spanias kuleste byer, med flere sjarmerende bydeler. Og mens turistfavoritten i gamlebyen byr på klassisk sjarm, blir de nye trendene skapt i Santa Catalina.

LES OGSÅ: Her finner du Europas billigste strandparadis

I gatene ligger smakfulle restauranter side om side med yogastudioer, juicesjapper, veganske butikker og Palmas eldste matmarked: Mercat de Santa Catalina. Markedet har holdt det gående siden 1905, og består av 50 boder som serverer det beste av lokale produkter. Her finner du alt fra frukt og grønnsaker til sobrassada-pølser, lokal ost og hjemmelaget syltetøy. Og er du sulten, bør du ta turen innom den lille tapas- og pintxobaren Bar La Tapita, eller kjøpe det du vil av sjømat fra en av bodene og la kokkene på Bar D’es Mercat tilberede det for deg for et par euro. Glem heller ikke å smake på en ensaimada til dessert, et søtt bakverk typisk for Mallorca.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer