Norgesferie:

Dette er sykkelturen du aldri vil glemme

I år får nordmenn Rallarvegen helt for seg selv.

NASJONALROMANTIKK: Rallarvegen er 80 kilometer lang og strekker seg fra Haugastøl til Finse, videre til Myrdal og Flåm. FOTO: Mari Bareksten
NASJONALROMANTIKK: Rallarvegen er 80 kilometer lang og strekker seg fra Haugastøl til Finse, videre til Myrdal og Flåm. FOTO: Mari Bareksten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spektakulær natur, kortreist mat og en god porsjon trim på kjøpet? Denne ferieturen inneholder alt man trenger for å gjøre sommeren 2020 til et høydepunkt i minneboka.

Rallarvegen er flere ganger kåret til Norges vakreste sykkelvei. Hvert år tar over 20 000 sykkelturister turen fra inn- og utland. Fra høyfjell til fjord, over vakre strekninger med stille fjellvann og forbi buldrende fossefall.

Vanligvis er det tett mellom de utenlandske turistene, som vil se norsk natur på sitt skjønneste. Men i år får nordmenn etter alt å dømme den spektakulære sykkelstien helt for seg selv, grunnet koronarestriksjoner.

Historisk grunn

Den gamle steinkoien står fortsatt støtt der vi svinger til høyre inn på Rallarvegen ved Haugastøl. Langs den historiske sykkelveien blomstrer blå forglemmegei, som en vakker påminnelse om det vi ikke skal glemme.

For grusveien vi nå tar fatt på, ble til for over hundre år siden. Det var en transportvei for de såkalte rallarne som bygde Bergensbanen, jernbanelinjen som knytter Norge fra øst til vest. Anleggsarbeiderne fikk tilnavnet rallar av det svenske ordet ralla, som betyr trillebår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer