HELGEGUIDE: Denne helgen kan du blant annet få med deg konsert med Thomas Dybdahl (t.v.), brudeshow og yogautflukt - finn ut hvor ved å scrolle deg ned til den store helgeguiden vår! Foto: NTB Scanpix
HELGEGUIDE: Denne helgen kan du blant annet få med deg konsert med Thomas Dybdahl (t.v.), brudeshow og yogautflukt - finn ut hvor ved å scrolle deg ned til den store helgeguiden vår! Foto: NTB Scanpix Vis mer

Helgeguide

Dette kan du oppleve i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim denne helgen!

Bokloppis i bartebyen, yogahelg ved Preikestolen og By:Larm i hovedstaden er bare noe av det som kan friste deg opp av sofaen de kommende dagene.

Publisert

Helgen er bare noen timer unna, og dersom du ikke allerede har avtaleboken full kan vi i KK.no hjelpe deg med å finne på hva du kan benytte de deilige fridagene til! Vi har nemlig samlet det vi mener er de tre viktigste, beste og mest interessante eventene som skjer i våre fire største byer. Goooood helg!

OSLO

1. SKAM-visning på AHO
NRK-serien «SKAM» - om den fiktive jentegjengen som går på Hartvig Nissen videregående skole - er inne i sin andre sesong (premiere 4. mars), og for å feire dette inviteres du til uhøytidelig sammenkomst på.. nei, ikke Nissen vgs .. men på Arkitekthøyskolen (AHO) i Oslo. Arrangørene skriver på Facebook-siden: «Vi inviterer til uoffisiell premierefest for å feire at SKAM endelig er tilbake. Vi serverer autentisk SKAM-musikk og et skamløst dansegulv. Kom tidlig, det blir visning 21:00 og puben stenger 01:00. Ta med deg venner og få en helmaks start på fredagskvelden! 18 års aldersgrense». Dette lover godt! NÅR?: fredag 4. mars seff.

SKAM: Hurra! En av favorittseriene våre er tilbake på skjermen. Hvordan går det med venninnene våre i SKAM? Svaret får du denne våren når sesong 2 sendes på NRK. Dette er fra sesong 1. Foto: NRK
SKAM: Hurra! En av favorittseriene våre er tilbake på skjermen. Hvordan går det med venninnene våre i SKAM? Svaret får du denne våren når sesong 2 sendes på NRK. Dette er fra sesong 1. Foto: NRK Vis mer

2. BY:LARM inntar hovedstaden
Både fredag og lørdag kan du hygge deg med fengende rytmer når By:larm nok en gang inntar hovedstaden. På plakaten står kjente og litt mindre kjente artistnavn fra både Norge, Sverige og Danmark, og du vil garantert få deg en overraskelse eller to om du velger å ta turen innom en eller flere av konsertene. Fullt program finner du her, og billetter kan du kjøpe herNÅR?: 2. - 5. mars.

3. FOTOUTSTILLING med Anders B. Wilse
For oss som elsker historie og Oslo by er et besøk på Bymuseet i Frognerparken et must denne helgen. Den anerkjente Norgesfotografen Anders B. Wilse (1865 - 1949) har tatt over 200 000 bilder av vårt langstrakte land, og mange av de fineste Oslo-bildene er nå stilt ut. Arrangørene skriver på sin nettside«Utstillingen viser store fotografier fra Oslo i mellomkrigstiden. Byen var på den tiden i rivende utvikling preget av internasjonal urbanitet»NÅR?: lørdag og søndag klokken 11-16. Gratis inngang!

BERGEN

1. SUSANNE SUNDFØR på USF Verftet
Artisten fra Haugesund er i disse dager på Norgesturné, og fredag kveld står hun på scenen i Bergen. Det blir garantert stemning når Spellemann-vinneren fremfører slagere som «Delirious» og «White Foxes». Konserten er i utgangspunktet utsolgt, men det finnes billetter både på Finn og arrangementets Facebook-side. NÅR?: Fredag 4. mars klokken 19.

2. I BLANKE MESSINGEN på Fyllingsdalen Nye Teater
Lørdag kveld blir det løssluppen stemning på teateret i Fyllingsdalen når 16 skuespillere og et orkester med syv musikere slår seg løs «I blanke messingen». Arrangørene skriver: «Med storslått scenografi og musikalsk trøkk forteller vi den nakne sannheten om hvordan de seks arbeidsløse stålarbeiderne kommer seg ut av en trøstesløs hverdag. De kaster klærne – foran horder av hylende kvinnfolk». Husker du Stig van Eijk? - MGP-prinsen fra 1999 - han er med i teaterstykket! NÅR?: Lørdag 5. mars klokken 20 og søndag 6. mars klokken 18. Kjøp billetter her.

3. THOMAS DYBDAHL med band i Grieghallen
Sandnes' store sønn befinner seg i Bergen søndag kveld, og skal holde konsert i Peer Gynt-salen i Grieghallen. «Mannen som tidligere har solgt ut både Operaen og Nidarosdomen vil med sin sjelfulle vokal og sitt fantastiske band sørge for en musikalsk opplevelse av de sjeldne. Alt tyder på at dette er en kveld man bør prioritere», skriver BA. NÅR?: Søndag 7. mars klokken 21. Kjøp billetter her.

THOMAS DYBDAHL: Den sjarmerende Sandnes-artisten smelter våre hjerter med sin fløyelsmyke og særegne stemme.  Foto: NTB Scanpix
THOMAS DYBDAHL: Den sjarmerende Sandnes-artisten smelter våre hjerter med sin fløyelsmyke og særegne stemme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

STAVANGER

1. Yogahelg på Preikestolen fjellstue
Dette er hele KK.no-redaksjonens store drøm - yogahelg i naturskjønne omgivelser. Hallo, det er jo bare helt fantastisk! «Kombiner yoga, friluftsliv og velsmakende sunn mat på Preikestolen fjellstue - perfekt for deg som ønsker en helg som gir ro og fornyet energi», skriver arrangørene. Fjellstuen, som eies av Den Norske Turistforening, ligger bare én time fra Stavanger sentrum. NÅR?: Fra fredag 4. mars klokken 18 til søndag 6. mars klokken 15. Billetter kan du kjøpe her.

2. Brudeshow på Scandic Stavanger Park
Skal du snart gifte deg, eller kjenner noen som skal det? Da burde dere ta turen innom brudeshowet som holdes i eventyrsuiten på Scandic-hotellet i Stavanger sentrum. «Vi inviterer til brudeshow, i samarbeid med Eventyrbruden og fotograf Kalviknes, og en rekke aktører i regionen. Vi oppfordrer alle til å ta på seg sin fineste maske! Arrangementet er gratis, og overskuddet fra baren denne kvelden går til SEIF Stavanger», skriver arrangørene. NÅR?: Fredag 4. mars klokken 18.30 - 22. Meld deg på her.

BRUDESHOW: La deg inspirere slik at din store dag blir helt perfekt! Foto: NTB Scanpix
BRUDESHOW: La deg inspirere slik at din store dag blir helt perfekt! Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. AN EVENING WITH NORDIC TENORS i Sandnes kulturhus
Klassiske perler, store musikalske øyeblikk og mye humor er på gang når de tre herremennene i Nordic Tenors inviterer til festkveld i Sandnes kulturhus søndag kveld. Ifølge arrangørene har de tre muntre tenorene tidligere vunnet Komiprisen, vært kongelige toastmastere, åpnet den nye operaen i Oslo og vunnet publikums hjerter over hele landet. Vinner de ditt hjerte denne helgen? NÅR?: Søndag 6. mars klokken 19. Billetter kan du kjøpe her.

TRONDHEIM

1. BOKLOPPIS på Reisverket
Nå er det straks påske - og påskehøytiden betyr ferie og masse tid til å finne fram en bok eller to som du kan hygge deg med i hytteveggen (... eller på balkongen, eller på kafé, eller i sofaen - mulighetene er mange!). Påskekrim er jo også et stikkord her, og fredag arrangerers det bokloppis i Kjøpmannsgata 9 i Trondheim. KIM-senteret har over 50 000 boktitler de kan friste med, og de koster mellom 5 og 30 kroner - kanskje du finner en spennende bok du kan kaste deg over i påsken? NÅR?: Fredag 4. mars mellom 10 og 14.

BØKER, BØKER og ATTER BØKER: Vi i KK.no-redaksjonen digger å pynte leilighetene og kontoret vårt med vår favorittlektyre - og elsker selvfølgelig også å lese i dem. Ta deg en tur innom bokloppis i Trondeheim denne helgen, og se om du finner noen nye skatter! Foto: NTB Scanpix
BØKER, BØKER og ATTER BØKER: Vi i KK.no-redaksjonen digger å pynte leilighetene og kontoret vårt med vår favorittlektyre - og elsker selvfølgelig også å lese i dem. Ta deg en tur innom bokloppis i Trondeheim denne helgen, og se om du finner noen nye skatter! Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. MINOR MAJORITY på Byscenen
Det kritikerroste bandet spiller opp på Byscenen i Trondheim lørdag kveld, for å feire at det er 10 år siden de slapp suksess-albumet «Reasons To Hang Around». Det er nettopp låtene fra dette albumet som står på plakaten denne kvelden. Med seg på laget har de også fått artist Jens Herman Ruge. NÅR?: Lørdag 5. mars klokken 21. Billetter kan du kjøpe her.

3. FOTOUTSTILLING: BAK MURENE  på Trondheim folkebibliotek
Nå er det på tide at du lager kultursøndag ut av den siste dagen i uken, og vi anbefaler deg å ta turen innom Trondheim folkebibliotek for å få med deg utstillingen «Bak murene - sett med barn av innsattes øyne». Det er Foreningen For Fangers Pårørende (FFP) som i samarbeid med biblioteket inviterer til fotoutstilling og debatt. «Dette fotoprosjektet er unikt på verdensbasis, da det er ungdommene selv som gir et innblikk i livet bak murene», skriver arrangørene på Facebook. NÅR?: Søndag 6. mars klokken 18.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer