Dette Skjer I Helgen

Dette kan du oppleve i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim denne helgen!

Social cooking, populærkulturquiz og flere knallbra konsertopplevelser er noe av det du kan hygge deg med de kommende dagene.

DETTE SKJER: Helgen er fylt opp av musikk, sang og dans - bruk guiden vår under for å finne ut hvor du kan få med deg Aurora, filmmusikken fra Ringenes Herre og Hozier! Foto: NTB Scanpix
DETTE SKJER: Helgen er fylt opp av musikk, sang og dans - bruk guiden vår under for å finne ut hvor du kan få med deg Aurora, filmmusikken fra Ringenes Herre og Hozier! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgen er bare noen timer unna, og dersom du ikke allerede har avtaleboken full kan vi i KK.no hjelpe deg med å finne på hva du kan benytte de deilige fridagene til! Vi har nemlig samlet det vi mener er de tre viktigste, beste og mest interessante eventene som skjer i våre fire største byer. Goooood helg!

OSLO

1. Omvisning på AKERSHUS FESTNING
Midt i hjertet av vår fantastiske hovedstad ligger den herskapelige middelalderfestningen, som i sin tid - da Svartedauden herjet på 1300-tallet - var påtenkt å fungere som en kongeborg. På 1600-tallet satte renessansen sitt preg på festningen, og på 1800-tallet ble festningen brukt som fengsel og hadde tilnavnet «Slaveriet». Også under andre verdenskrig ble Akershus festning brukt som nettopp fengsel - og huset flere norske motstandsmenn. Mange av dem endte sine liv på festningsområdet. NÅR?: Fredag 26. februar. Arrangementet er gratis. Les mer her.

Under ser du et bilde tatt av undertegnede nøyaktig 70 år etter at motstandsmennene ble skutt på Akershus festning. Boken «Slik dør menn» ble skrevet av fengselsprest Dagfinn Hauge i 1946. Han møtte flere av de norske motstandsmennene kort tid før de ble skutt, og i boken skildrer han møtene:

Et bilde publisert av @malini_b

2. HOZIER på Sentrum Scene
Mannen bak den stemningsfulle låten «Take Me To Church» kommer til Oslo! Lørdag lager den irske 25-åringen Andrew Hozier-Byrne stemning på Sentrum Scene, og vi kan garantert svinge oss til «From Eden», «Work Song» og «Someone New». Visste du at førstnevnte låt var den mest spilte på Spotify i 2014? NÅR?: Lørdag 27. februar. Arrangementet er dessverre utsolgt, men godt mulig du finner billetter på Finn.no og Sentrum Scenes Facebook-side.

3. POP CULTURE QUIZ på Smelteverket
1. «Er du musikkfreak, selvutnevnt filmekspert, gamer eller tegneserieentusiast? Da har vi quizen for deg! Grupper på 5. Premier hver kveld, og mot slutten av året kan man vinne hovedpremie!», skriver folka bak arrangementet på Facebook. Quizen er både på norsk og engelsk, og varer fra klokken 18 - 20. NÅR?: Søndag 28. februar.

QUIZ: Nå har du muligheten til å briljere med dine musikk-, film- og serie-skills, og alt som går inn under kategorien populærkultur. Lykke til! Foto: NTB Scanpix
QUIZ: Nå har du muligheten til å briljere med dine musikk-, film- og serie-skills, og alt som går inn under kategorien populærkultur. Lykke til! Foto: NTB Scanpix Vis mer

BERGEN

1. AURORA i Oseanasalen
Aurora Aksnes (20) har tatt verden med storm, og lørdag står hun på scenen i hjembyen Os i Bergen. Nylig ble det kjent at 20-åringen er kapret til å spille sin versjon av Bowie-klassikeren «Life On Mars» i sesong fem av den amerikanske TV-serien «Girls». I fjor underholdt hun under Nobelkonserten i Oslo. Dette må du ikke gå glipp av! NÅR?: Lørdag 27. februar. Konserten er utsolgt, men også her kan du sjekke Finn og Facebook for å se om du får tak i billett.

2. BONDENS MARKED på Fisketorget
Bergen by er kjent for et yrende fiskeliv, og hva er vel mer naturlig enn å ta turen innom Fisketorget for å kjøpe både fersk, sunn fisk, deilig tilbehør og annet snadder? «Endelig! No er det tid for Bondens marked i Bergen igjen. Glade produsentar frå Hordaland og Sogn og fjordane kjem til byen igjen! Velkomne til ein triveleg handel!», skriver arrangørene. NÅR?: Lørdag 27. februar mellom 10 og 16.

NAM: Stikk ned på Bondens marked på Fisketorget i Bergen i helgen, og finn ingredienser til et deilig fiskemåltid du kan servere venner og familie! Foto: NTB Scanpix
NAM: Stikk ned på Bondens marked på Fisketorget i Bergen i helgen, og finn ingredienser til et deilig fiskemåltid du kan servere venner og familie! Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. ANOMALISA på Cinemateket USF
Som vi har nevnt tidligere: søndag er den o'store «ligge-på-sofaen-å-se-på-film»-dagen, men hva med å avansere og heller dra på Cinemateket for å se film i fellesskap med flere andre filmentusiaster? Søndag kveld vises den alternative animasjonsfilmen «Anomalisa», og Filmweb har tidligere skrevet dette om filmen: «Noen av scenene er så realistiske at det nesten er ekkelt at det er en dukkefilm. Alle foreldre der ute, dere er nå advart: dette er virkelig ingen barnefilm». NÅR?: søndag 28. februar klokken 18. Billetter kjøper du i døren.

STAVANGER

1. SOCIAL COOKING CLUB i Verksgaten
Digger du å kokkelere sammen med andre? Bli med når Social Cooking Club arrangeres i lokalene til kjøkkenbutikken Traktøren på MagasinBlaa! «Vi tilbyr kokkekurs i mange ulike sjangere; her finner du for eksempel vegetarkurs og glutenfri-kurs, du kan gå på kurs i internasjonal matlaging med kokker fra de ulike landene, eller du kan lære å lage mat av profesjonelle kokker og konditorer», skriver arrangørene på hjemmesiden. NÅR?: Fredag 26. februar er det Malaysian street food med Maslina. Priser fra 400 kr, og billetter kan kjøpes her.

SOSIALT: Middagslaging - og spising - skal både være sosialt og gøy! I helgen kan du lære deg å lage malaysisk mat i Stavanger som du kan servere venner og familie. Foto: NTB Scanpix
SOSIALT: Middagslaging - og spising - skal både være sosialt og gøy! I helgen kan du lære deg å lage malaysisk mat i Stavanger som du kan servere venner og familie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. BARNE-TV-SLAGERE VOL. 2 i Sandnes
Det er fremdeles vinterferie for mange av barna, og hva er vel bedre enn å kombinere både familiehygge og musikk? I Sandnes har vokalist Randi T. Egeland fått med seg musikerne Per Egil «Peggi» Vang og Inge «Professor Nuts» Engelsvold i en ny morsom og fengende Barne-TV -forestilling! «Flere barneserier fra TV og barnefilmer har legendarisk musikk som spikrer seg fast i minnet hos både barn og voksne. Her vil det bli møte med den sagnomsuste musikken fra barne TV, så langt tilbake som starten på 1960-tallet frem til dagens. Kanskje dukker Flode opp, kanskje Pelle Parafins Bøljeband, kanskje rare fine Gullars og en kjent Labbetuss!», sier arrangøren. NÅR?: Lørdag 27. februar klokken 13.

3. NM i CURLING for herrer i Stavanger ishall
Dersom du har lyst til å gjøre noe helt annerledes denne helgen anbefaler vi deg å ta turen innom Stavanger ishall, også kjent som Siddishallen, for å se på de norske Curling-guttas kosteskills. Her blir det garantert knallstemning og jubelrop! NÅR?: hele helgen. Arrangementet er gratis.

TRONDHEIM

1. KONGEN DØR på Trøndelag teater
Stykket ble skrevet i 1962, men er like aktuelt i dag. Det handler ifølge arrangørene om «vår eksistensielle angst, og hvordan den kan forandre synet vi har på oss selv, på våre nærmeste omgivelser og på omverdenen». Stykket ble skrevet av fransk-rumeneren Eugène Ionesco (1909-1994), og regnes som en av de absolutt fremste dramatikerne innenfor absurd teater - på lik linje med Samuel Beckett (1906-1989). NÅR?: lørdag 27. februar. Billetter kan du få tak i ved å klikke deg inn her.

2. VAMP i Olavshallen
Haugesundsbandet Vamp har underholdt i over 24 år, og vunnet en rekke priser for deres musikalske talent. Både fredag og lørdag står de på scenen i Olavshallen, og skal underholde folket med låter som «Tir n'a Noir», «Månemannen» og «Liten Fuggel». NÅR?: Fredag 26. februar og lørdag 27. februar. Billetter kan du kjøpe her.

STEMNINGSFULLT: Ingen glemmer filmmusikken til Ringenes Herre-triologien. I helgen kan du oppleve den, og andre filmmusikk-slagere, fremført av Studentersamfundets Symfoniorkester. Wow! Her er skuespillerne Liv Tyler som spilte alvprinsessan Arwen. Foto: NTB Scanpix
STEMNINGSFULLT: Ingen glemmer filmmusikken til Ringenes Herre-triologien. I helgen kan du oppleve den, og andre filmmusikk-slagere, fremført av Studentersamfundets Symfoniorkester. Wow! Her er skuespillerne Liv Tyler som spilte alvprinsessan Arwen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. FILMMUSIKK-KONSERT med Studentersamfundets Symfoniorkester
Gjør deg klar for en nostalgisk kveld når Studentersamfundets Symfoniorkester inviterer til filmmusikkonsert i Storsalen. «Det blir storslagen musikk fra kjente og kjære klassiskere som Star Wars, Ringenes Herre, Harry Potter, Game of Thrones, Indiana Jones, Titanic og enda mer. Dette er en konsert du sent vil glemme. Gjenopplev kjente musikkstykker, eller oppdag ny, flott musikk. Vi lover nostalgifaktor!», skriver arrangørene. Wow, tenk dere Ringenes Herre-musikken fremført av et symfoniorkester! Her skulle vi i KK.no-redaksjonen gjerne ha vært til stede! NÅR?: søndag 28. februar klokken 18 - 20. Arrangementet er utsolgt, men sjekk ut Facebook-siden til Studentersamfundet - kanskje du er heldig!

Til info: På utsolgte arrangementer kan det være lurt å sjekke ut nettsider som Finn og Underskog, og arrangementets egen Facebook-side, for å finne billetter som folk selger.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer