Dette Skjer I Helgen

Dette kan du oppleve i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim denne helgen!

Social cooking, populærkulturquiz og flere knallbra konsertopplevelser er noe av det du kan hygge deg med de kommende dagene.

DETTE SKJER: Helgen er fylt opp av musikk, sang og dans - bruk guiden vår under for å finne ut hvor du kan få med deg Aurora, filmmusikken fra Ringenes Herre og Hozier! Foto: NTB Scanpix
DETTE SKJER: Helgen er fylt opp av musikk, sang og dans - bruk guiden vår under for å finne ut hvor du kan få med deg Aurora, filmmusikken fra Ringenes Herre og Hozier! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgen er bare noen timer unna, og dersom du ikke allerede har avtaleboken full kan vi i KK.no hjelpe deg med å finne på hva du kan benytte de deilige fridagene til! Vi har nemlig samlet det vi mener er de tre viktigste, beste og mest interessante eventene som skjer i våre fire største byer. Goooood helg!

OSLO

1. Omvisning på AKERSHUS FESTNINGMidt i hjertet av vår fantastiske hovedstad ligger den herskapelige middelalderfestningen, som i sin tid - da Svartedauden herjet på 1300-tallet - var påtenkt å fungere som en kongeborg. På 1600-tallet satte renessansen sitt preg på festningen, og på 1800-tallet ble festningen brukt som fengsel og hadde tilnavnet «Slaveriet». Også under andre verdenskrig ble Akershus festning brukt som nettopp fengsel - og huset flere norske motstandsmenn. Mange av dem endte sine liv på festningsområdet. NÅR?: Fredag 26. februar. Arrangementet er gratis. Les mer her.

Under ser du et bilde tatt av undertegnede nøyaktig 70 år etter at motstandsmennene ble skutt på Akershus festning. Boken «Slik dør menn» ble skrevet av fengselsprest Dagfinn Hauge i 1946. Han møtte flere av de norske motstandsmennene kort tid før de ble skutt, og i boken skildrer han møtene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer