Helgeguide

Dette kan du oppleve i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim denne helgen!

Heftige salsarytmer, orgelmeditasjon i Nidarosdomen og bursdagsfeiring for en 100-åring er noe av det som står på agendaen.

HOTTE HELGETIPS: KK.no gir deg de beste tipsene til hva du kan gjøre denne helgen om du er i Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim. I førstnevnte by kan du blant annet svinge deg til heftige latinorytmer, eller synge med til den amerikanske artisten Lissies mange hits! Foto: NTB Scanpix
HOTTE HELGETIPS: KK.no gir deg de beste tipsene til hva du kan gjøre denne helgen om du er i Oslo, Bergen, Stavanger eller Trondheim. I førstnevnte by kan du blant annet svinge deg til heftige latinorytmer, eller synge med til den amerikanske artisten Lissies mange hits! Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgen er bare noen timer unna, og dersom du ikke allerede har avtaleboken full kan vi i KK.no hjelpe deg med å finne på hva du kan benytte de deilige fridagene til! Vi har nemlig samlet det vi mener er de tre viktigste, beste og mest interessante eventene som skjer i våre fire største byer førstkommende fredag, lørdag og søndag. Goooood helg!

Oslo:

1. 8TH NORDIC SALSA EXPERIENCE på Hotel Royal Christiania
Fredag ettermiddag er det duket for deilige latinorytmer når Nordens største salsafestival avholdes for åttende gang i hovedstaden. Her kan du både lære trinn, og også se på andre erfarne og dyktige dansere. Kanskje blir du inspirert til å ta deg en svingom på parketten? Festlighetene starter klokken 17:00, og billetter kan du kjøpe her.

2. ROALD DAHL 100 ÅR på Gyldendalhuset
13. september i år ville forfatter Roald Dahl fylt 100 år om han hadde levd - og allerede nå har festlighetene for å feire hans jubileum begynt. Lørdag kan du oppleve både høytlesning fra «Den magiske fingeren» og musikalske innslag ved Henning B. Hanssen på Gyldendalhuset i Universitetsgt. 16. Det er gratis inngang, og ifølge Gyldendal passer arrangementet best for barn over fire år.

3. LISSIE på Sentrum Scene
Den 33 år gamle Illnois-sangeren Elisabeth Corrin Maurus, bedre kjent under artistnavnet Lissie, står søndag nok en gang på scenen i Oslo - til stor glede for mange av hennes trofaste fans - som blant andre undertegnede. KK.no-journalist Malini oppdaget nemlig Lissie på Lille Vega i København en kald mars-dag i 2011, og den dødsrå attituden, den imponerende sangstemmen og det gjenkjennelige budskapet i tekstene hennes har brent seg fast i KK.no-journalistens hjerte. Lissie er dama som stiller i jeans og plain t-skjorte på scenen, og gir ALT. Uten tvil en av de dyktigste live-artistene vi har i dag. Kjøp billetter her.

Bergen:

1. Jubileumskonsert med LEIF OVE ANDSNES i Kabuso
Fredag kveld markerer den talentfulle pianisten kunst- og kulturhuset Kabusos 10-årsjubileum, og spiller side om side med pianistkollega Geir Botnen. Ifølge arrangørene byr de på en feststemt kveld i kammermusikksalen. Pianistene innvier forøvrig det splitter nye Steinway-flygelet som har ankommet Kabuso. Billetter kan du kjøpe her.

2. FRUKT og HIP HOP på Landmark
Lørdag kveld arrangeres FRUKT: FREY / Admir Kenan / Kevin Fauske & Erlend Klette på Landmark i Bergen Kunsthall. Har du, som oss, alltid drømt om å få servert frukt når du er ute på byen sammen med ølen eller vinglasset? Nå kan det bli en realitet - om du tar turen til hip hop-arrangementet som avholdes i Rasmus Meyers Allé 5 i Bergen. Arrangørene skriver på BA: «For det viser seg nemlig at antioksidanter og vitaminer – som frukt har rikelig av – er effektive bidragsytere i kampen mot bakfylla. Riktignok er det i utgangspunktet etter man er blitt bakfull, at frukten skal hjelpe, men vi tenkte at det kunne være verdt å forsøke å innta frukten i forveien! Derfor skal Landmark fylles til randen med saftige og vitaminrike frukter – lukk opp Babylons hager også videre». Billetter kan kjøpes i døren.

BRENNER FOR BARN OG FRILUFT: Robin Dale Oen fotografert på utflukt i naturen med femteklasse fra Rong Skule i regi av stiftelsen The Dale Oen Experience i 2013.  Foto: Hallgeir Vågenes for VG / NTB Scanpix
BRENNER FOR BARN OG FRILUFT: Robin Dale Oen fotografert på utflukt i naturen med femteklasse fra Rong Skule i regi av stiftelsen The Dale Oen Experience i 2013. Foto: Hallgeir Vågenes for VG / NTB Scanpix Vis mer

3. THE DALE OEN EXPERIENCE og FLØYENKIDS Vinterfestival
I mai 2012 startet Robin Dale Oen (35) opp The Dale Oen Experience uten svømmerbroren Alexander Dale Oen, som gikk bort 30. april samme år. De to hadde en visjon om å sammen starte en friluftsorganisasjon for barn og ungdom. Det ble aldri slik, men Robin har i ettertid gjort brødrenes drøm til virkelighet. Søndag arrangerer de vinteraktiviteter i samarbeid med FløyenKids vinterfestival. Arrangørene skriver: «Er du mellom 8 og 12 år? Har du overnattet i telt ute på vinteren? Vi har 50 ledige plasser for deg som vil sove ute en vinternatt på Fløyen eller som har veldig lyst til å prøve! Bli med oss på en lekende glad og morsom vinterovernatting i telt eller lavvo på Fløysletten.  Vi ønsker oss snø og skiføre slik at vi kan boltre oss i snøen med mange gøye aktiviteter! Her blir det skilek, lysende snøskulpturer, aking, snøballkonkurranse og mye mer under Fløyen Vinterleker». Billeter kan du kjøpe her.

Stavanger:

1. STREET FOOD MARKED på Hall Toll
​Fra 18. til 21. februar kan du utvide smakssansene dine med deilige dufter og smaker fra nære og fjerne strøk, når Street Food Marked går av stabelen i Skansegaten 2. Arrangørene skriver: «Det handler om mat, drikke og musikk fra alle verdenshjørner. Streetfood er, som navnet tilsier, gatemat, gjerne enkel og litt røff i kantene med mye krydder. Det er blitt en stor trend internasjonalt, og sliders, grillspyd og wraps er typiske eksempler. Her kan du ta med hele gjengen og få servert de fabelaktige eksotiske rettene med spennende flytende tilbehør». Les mer om eventet her.

FARGERIKT: Fra 18. til 21. februar kan du utvide smakssansene dine med deilige dufter og smaker fra nære og fjærne strøk, når Street Food Marked går av stabelen i Skansegaten 2 i Stavanger. Foto: NTB Scanpix
FARGERIKT: Fra 18. til 21. februar kan du utvide smakssansene dine med deilige dufter og smaker fra nære og fjærne strøk, når Street Food Marked går av stabelen i Skansegaten 2 i Stavanger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. ET DUKKEHJEM på Rogaland Teater
Henrik Ibsens verdensberømte teaterstykke «Et dukkehjem» er nok en gang tolket og udødeliggjort i form av skuespill og teater. På Rogaland Teaters nettside står det skrevet: «Et dukkehjem er et av de mest spilte teaterstykkene i verden. Kanskje fordi Ibsen forstår virkelige mennesker. Han kjenner vår væremåte og våre tanker. Nå har regissør Audny Chris Holsen gitt seg i kast med «Et dukkehjem» og tatt Nora og Thorvald Helmer inn i det 21. århundre.  Det har blitt et psykologisk drama om liv bygget på falske illusjoner og livsløgner. I ekteparet Nora og Thorvalds «dukkehjem» hersker det tilsynelatende idyll. Men det finnes mange mørkerom knyttet til familien Helmer og spørsmålet er hvem kan man stole på når hemmeligheter begynner å presse seg opp mot overflaten?»​. Kjøp billetter her.

3. Vinterferie på ARKEOLOGISK MUSEUM
Hvorfor ikke bli bedre kjent med svunne tider ved å ta en tur innom arkeologisk museum og eventet «En skjult dyreverden» i Peder Klowsgate denne helgen? Ifølge arrangørene kan du være heldig å møte på en isbjørn!: «Følg oppdragsløypen og finn dyr som gjemmer seg i smykker og andre ting. Lag din egen dyremaske. Trill terningen og finn ditt magiske dyrenavn. Reis med tidsmaskinen og  se dyrene i steinalderen. Kanskje treffer du en liten isbjørn? Det er gratis for alle barn hele vinterferien, og fredag 19.2 har vi besteforeldredag - da kommer alle besteforeldre i følge med barnebarn også inn gratis». Kjøp billetter her.

Trondheim:

1. MADCON på Studentersamfundet
Den hotte hip hop-duoen skal lage liv på Studentersamfundet fredag kveld, og du er herved invitert! Tshawe og Yosef har tidligere samarbeidet med storheter som Kelly Rowland, Snoop Doog og Rick Ross, og du får garantert svingt deg til superhitene «Beggin», «Glow» og «One life».  Kjøp billett her.

MADCON: Den hotte hip hop-duoen skal lage liv på Studentersamfundet fredag kveld. Her fra en konsert i Madrid i Spania i fjor. Foto: NTB Scanpix
MADCON: Den hotte hip hop-duoen skal lage liv på Studentersamfundet fredag kveld. Her fra en konsert i Madrid i Spania i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. ORGELMEDITASJON i Nidarosdomen
Ifølge arrangørene har det «hver lørdag i mange tiår har det vært gratis orgelkonsert i Nidarosdomen. Denne lørdagen spiller NTNU sin egen Jon M. Skogstad «Fantasi og fuge i G-moll» på Wagnerorgelet» - så, ta deg en pause fra tjas og mas, pust med magen og nyt de vakre tonene du mest sannsynlig ikke hører hver dag. Arrangementet er gratis, og begynner 13:30.

3. VINTERMORO i Namsskogan familiepark
Det er meldt sol og to plussgrader i Trondheim på søndag, og hva er vel bedre enn å tilbringe noen fartsfylte timer i solen med familien? Nesten ingenting! Vi oppfordrer deg derfor til å ta turen innom Namsskogan familiepark hvor du blant annet kan stå på ski eller ake på kjelke. Arrangørene skriver: «Innerst i parken har vi en ski- og kjelkebakke perfekt for småbarnsfamilier og nybegynnere. I parkens unike nedfarter med jerv, fjellrev og gaupe som nærmeste tilskuere er det rom for skilek dagen lang. Hver dag kan du bli med dyrepasser å fore fjellrev, jerv, ulv og gaupe. Det er også mulighet for å bli med inn til fjellreven Børge og vennene hans for å leke litt». Kjøp billetter her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer