Reiseguide:

Dette landet er det eneste i Europa som fremdeles kan kalles en uoppdaget perle

Den tidligere kommuniststaten har for alvor begynt å markere seg som et fascinerende feriemål. Og landets riviera ved Det joniske hav minner nesten om Hellas for 30 år siden.

ALBANIA: I juli og august er det rift om solsengene på Jala Beach, men utenfor høysesongen er det masse plass. FOTO: Michael Brüel
ALBANIA: I juli og august er det rift om solsengene på Jala Beach, men utenfor høysesongen er det masse plass. FOTO: Michael Brüel Vis mer
Publisert

Se for deg en strand omgitt av høye, steile klippevegger som brer seg ut som en gyllen vifte bak et hav av krystallklart vann i alle nyanser av grønt og blått. Du ligger under en håndflettet sivparasoll, lytter til bølgene som slår mot de små rullesteinene, og skimter konturene av Korfu akkurat der himmel og hav møtes. Du er ikke helt alene. Men nesten.

Akkurat sånn er Gijpe Beach på Albanias riviera. Og det er bare én av de mange overraskelsene som venter deg på en ferie i dette landet, som må være det eneste i Europa som fremdeles kan kalles en uoppdaget perle.

Rett sør ligger Hellas, som lenge har vært et yndet ferieland, og i nord er Montenegro etter hvert blitt veletablert som et populært turistparadis. Med beliggenhet ut mot Adriaterhavet og Det joniske hav i den sørvestlige delen av Balkan ligger imidlertid alt til rette for at Albania skal følge i Montenegros fotspor.

Det var i 1990 kommunismen ble slått tilbake i den svært isolerte enklaven, men etter dette fulgte flere år med uro på grensen til anarki. Og det er først de siste årene at internasjonale turister for alvor har begynt å få øynene opp for landets unike muligheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer