Byguide

Dette skjer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim denne helgen!

Hiphopbonanza, skifest i Holmenkollen og Erlend Loes «Doppler» på teaterscenen er noe av det du kan oppleve.

DETTE SKJER: I Trondheim kan du se på filmen The Big Lebowski i storsalen på Studentersamfundet, mens du i Oslo både kan være med på KK SKImila og lære mer om ikonet Muhammad Ali på Operaen. Foto: NTB Scanpix og KK
DETTE SKJER: I Trondheim kan du se på filmen The Big Lebowski i storsalen på Studentersamfundet, mens du i Oslo både kan være med på KK SKImila og lære mer om ikonet Muhammad Ali på Operaen. Foto: NTB Scanpix og KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helgen er bare noen timer unna, og dersom du ikke allerede har avtaleboken full kan vi i KK.no hjelpe deg med å finne på hva du kan benytte de deilige fridagene til! Vi har nemlig samlet det vi mener er de tre viktigste, beste og mest interessante eventene som skjer i våre fire største byer. God helg!

Oslo

1. GREAT AS I AM - THE STORY OF MUHAMMAD ALI på Operaen
Ifølge DetteskjeriOslo kan du denne helgen lære den avdøde sportslegenden, rettighetsforkjemperen og popikonet Muhammad Ali bedre å kjenne - gjennom en sprudlende collage av teater, fortelling, musikk og dans på Operaen. Billetter kan du kjøpe her.

2. NATT&DAGs årlige prisutdeling OSLOPRISEN deles ut på Rockefeller
«Hvem var årets viktigste stemme? Hvem var årets verste? Hvem har laget det beste av musikk, film, TV, bok, kunst, scenekunst, opplevelser, uteliv og mat? Og hvem har jobbet utrettelig for en bedre by?», skrives det på Rockefellers egen nettside. Nytt av året er at DU også kan være med - både på fest og etterfest - og dermed ikke trenger å være en «somebody in showbiz» for å få innpass. Det liker vi!

3. KK SKImila og Holmenkollen skifestival
Fredag er det duket for heidundranes skiglede i Kollen, med både KK Skimila og Holmenkollen skifestival på plakaten: «Starskuddet går fra Sognsvann og opp til Holmenkollbakken, og med et variert løypeterreng, er dette den perfekte skituren, enten du er nybegynner eller har et godt skigrunnlag! På Sognsvann kan vi vente oss topp stemning, med tusenvis av ivrige tilskuere til Holmenkollen Skifestival. Heiarop og kubjeller er stikkord her, og du vil føle deg som en av skistjernene i Worldcup’en som går av stabelen dagen etter!». Billetter kan du kjøpe her.

FEST I MARKA: Fredag er det duket for vinterstemning i Nordmarka i Oslo, da KK SKImila arrangeres for andre år på rad. Her ser du hvor god stemningen var blant skientusiastene i fjor! Foto: KK
FEST I MARKA: Fredag er det duket for vinterstemning i Nordmarka i Oslo, da KK SKImila arrangeres for andre år på rad. Her ser du hvor god stemningen var blant skientusiastene i fjor! Foto: KK Vis mer

Bergen

1. HIPHOPBONANZA på Garage
Dersom du befinner deg i Bergensområdet lørdag kveld anbefaler vi deg å ta turen innom Garage for å shake til rytmer av typen hip hop. Folka bak eventet skriver på Facebook: «Du advares nå om at når du først har stukket innom, er sannsynligheten for at du har lyst til å bli værende rimelig stor. Med mindre du ikke liker hverken hiphop, dansing eller god stemning, riktig nok, men da skjønner vi ikke helt hvordan du rotet deg inn hit». Så vet du det!

2. An Evening With STEVEN WILSON på USF Verftet
«Porcupine Tree-grunnlegger og primus motor, Steven Wilson, er en av progrockens mest sentrale skikkelser de siste 20 årene. Med fire Grammy-nominasjoner på baklommen er det mer enn tydelig at arbeidet hans har satt spor etter seg», skriver Bergenlive. Søndag gjester han et utsolgt USF Verftet i Bergen.

3. Bjarte Hjelmeland «I lånte fjær» på Ole Bull Scene
Bergens store sønn står nok en gang på scenen i sin kjære hjemby - mest sannsynlig til ellevill jubel fra byens stolte borgere. Humorshowet hadde premiere i januar, men kjenner vi Bjarte rett har han med seg ny energi hver gang han står på scenen. Billetter kan du kjøpe her.

BERGENS STORE SØNN: Bjarte Hjelmeland står på Ole Bull Scene «I lånte fjær» denne helgen. Foto: Faksimile
BERGENS STORE SØNN: Bjarte Hjelmeland står på Ole Bull Scene «I lånte fjær» denne helgen. Foto: Faksimile Vis mer

Stavanger

1. Ingrid Bjørnov og Øystein Sunde i Stavanger konserthus
To av Norges mest folkekjære artister står sammen på scenen i oljebyens storstue, og det betyr med andre ord at det er duket for en real underholdningskveld. Dessverre er konserten utsolgt, men er du heldig kan du via sosiale medier finne fram til noen som av ukjente årsaker må selge sin billett. 

2. Tore Renberg & Lindrende Enhet på Folken
Multitalentet og Stavangermannen Tore Renberg, som kanskje er mest kjent for å ha skrevet bøkene «Mannen som elsket Yngve», «Jeg reiser alene» og «Kompani Orheim», har byttet ut penn og bok med gitar, og har for første gang lagt ut på soloturné. «Eg håbe publikum går hjem itte konserten og syns di har opplevd någe skikkelig fint så får di te å kjenna at blodet renne i årene og at det bler litt lettare å stå opp neste dag. Eg tror musikk e lindrende og livsviktig», har Renberg uttalt ifølge Folken.

3. Vintertur til Preikestolen
Dersom du heller har lyst til å tilbringe helgen i friluft anbefaler vi deg å sjekke ut Outdoorlife Norway. Hva med å spenne på deg trugene å finne veien opp til Preikestolen? «Du får selvfølgelig følge av en guide som kan veien, har lokalkunnskap og som gir deg alt nødvendig utstyr du måtte trenge for en trygg og uforglemmelig naturopplevelse», skriver RegionStavanger. God tur!

VINTERTUR: Se for deg denne utsikten - bare med masse snø! Denne helgen kan du spenne på deg trugene, og ta turen opp Lysefjorden for å se den fantastiske utsikten fra Preikestolen i Stavanger. Foto: NTB Scanpix
VINTERTUR: Se for deg denne utsikten - bare med masse snø! Denne helgen kan du spenne på deg trugene, og ta turen opp Lysefjorden for å se den fantastiske utsikten fra Preikestolen i Stavanger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Trondheim

1. Festivalen TRONDHEIM CALLING
«Trondheim Calling består av to deler, en musikkfestival og en musikkonferanse. Vårt hovedformål er å feire ny musikk, vise fram artister som er på vei mot et gjennombrudd og med stor stolthet jobbe for å styrke vår musikkregion», sier de som arrangerer festivalen til avisen Adressa, og med dét er det duket for flere musikalske begivenheter i bartebyen. Blant artistene du kan oppleve er Arif, No.4, Ine Hoem og Comet Kid. Billetter kan du kjøpe her.

2. DOPPLER av Erlend Loe på Trøndelag Teater
Var du en av dem som leste «Doppler» i norsktimen på videregående? Det gjorde flere av oss her i KK.no-redaksjonen, så vi skulle gjerne ha overvært denne teaterforestillingen tolket og regissert av den slovenske regissøren Tomi Janežič. Billetter kan du kjøpe her.

THE BIG LEBOWSKI: Kultfilmen fra 1998, med Jeff Bridges og John Goodham (t.h.) i hovedrollene vises på Stundentersamfundet i Trondheim på søndag. Foto: NTB Scanpix
THE BIG LEBOWSKI: Kultfilmen fra 1998, med Jeff Bridges og John Goodham (t.h.) i hovedrollene vises på Stundentersamfundet i Trondheim på søndag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. THE BIG LEBOWSKI vises på Samfundet
Vi vet jo alle at søndagene er den store filmdagen, og hva er vel ikke bedre enn å se en gammel kultfilm sammen med både kjente og ukjente venner? På Studentersamfundet i Trondheim arrangerer de filmsøndag, og denne helgen er det altså «The Big Lebowski» fra 1998 som står for tur. Du har vel ikke glemt «The Dude»? Billetter kan du kjøpe her.

Vi gjør oppmerksom på at KK Skimila er et arrangementet i regi av KK/Aller Media.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer