Reise

Drømmer du om å dra på ekspedisjon?

Fjellklatrer og turekspert Cecilie Skog deler sine beste tips.

EKSPEDISJON TIL GRØNLAND ELLER NORDPOLEN: Det krever både penger, fysisk og mental styrke, men det er fullt mulig for hvermannsen, ifølge Cecilie Skog. Foto: ARochau - Fotolia
EKSPEDISJON TIL GRØNLAND ELLER NORDPOLEN: Det krever både penger, fysisk og mental styrke, men det er fullt mulig for hvermannsen, ifølge Cecilie Skog. Foto: ARochau - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Cecilie Skog og Truls Svendsen imponerte hele Norge da de krysset Grønland i programmet «Tjukken og Lillemor» tidligere i år.

Noe som startet med et «ja» fra Svendsen under en fuktig bytur i 2013, var begynnelsen på 28 dager og 600 kilometer på ski over Grønland.

De fleste kjenner godt til ferdighetene til ekspidisjonsfarer Cecilie Skog, men mange ble nok imponert og kanskje også inspirert av gjennomføringen til komiker Truls Svendsen.

Kanskje bor det en eventyrlysten, liten polfarer i deg også? Men så er du samtidig litt skeptisk til om du klarer en slik strabasiøs tur?

Alt tyder på at det å dra på aktive reiser og ekspedisjonsturer blir stadig mer populært her til lands.  

- Vi har opplevd voldsom vekst de siste årene, har daglig leder Trygve Sunde Kolderup i Hvitserk, tidligere uttalt til DN.no. 

LES OGSÅ: Bevegelsene som sikrer god skiteknikk

Fysisk form ikke viktigst

Og det er faktisk ikke slik at du MÅ være topptrent eller profesjonell polfarer for å dra på slike turer. 

- En slik tur er absolutt noe alle kan sette seg som mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer