Slik unngår du tyveri i sikkerhetskontrollen:

Du må selv passe på bagasjen din i sikkerhetskontrollen

Men blir du tatt til side, kan du be noen om å holde oppsyn med den.

PASS PÅ SAKENE: Tyveri i sikkerhetskontrollen på flyplasser forekommer, og blir man visitert kan det bli vanskelig å holde oppsyn med bagasjen. Foto: Colourbox
PASS PÅ SAKENE: Tyveri i sikkerhetskontrollen på flyplasser forekommer, og blir man visitert kan det bli vanskelig å holde oppsyn med bagasjen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): Bare synet av sikkerhetskontrollen kan få pulsen til å stige hos enkelte. Det blir ikke bedre av å bli tatt til side for full kroppsvisitering.

Har du verdifulle gjenstander i håndbagasjen din, kan du be de ansatte i sikkerhetskontrollen om å holde et ekstra øye med bagasjen.

- Man skal ha ting under oppsikt hele tiden, men av og til er det umulig. Som hvis man blir tatt til side. Da går det an å be de ansatte i sikkerhetskontrollen om å holde øye med bagasjen, sier Jon Berge, informasjonsdirektør i Europeiske reiseforsikring.

Tyveri i forbindelse med skanning av håndbagasje forekommer, men ikke i et spesielt stort omfang, sier Berge.

- Du skal ha skikkelig uflaks: Både ha noe verdifullt i bagasjen, bli tatt til side, og det skal være en tyv der, sier han.

Les også: Reisen kan bli dyrere enn du tror

Ta en ekstra sjekk etter sjekken

Blir noe borte mens du selv er i sikkerhetskontrollen, vil det være få reiseforsikringsselskaper som nekter å erstatte tapet. Men du bør ta en ekstra sjekk når du er ferdig i kontrollen.

For oppdager du å ha mistet noe for sent etter sjekken, kan det hende du ikke har rett på erstatning:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer