Strikkende nordmann i utlandet

- Du skal tåle oppmerksomheten

Det finnes menn som strikker. Du ser dem bare ikke ute i offentligheten.

- FOLK TITTER JO LITT: Kristian Elster (55) er vant til at folk glaner og tar kontakt når han er ute og strikker. FOTO: Lisa M. Wisløff
- FOLK TITTER JO LITT: Kristian Elster (55) er vant til at folk glaner og tar kontakt når han er ute og strikker. FOTO: Lisa M. Wisløff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): - Det er helt feil at få eller ingen menn strikker. Du ser dem bare ikke, forteller Kristian Elster (55) til Vi.no.

Strikkeentusiasten snakker varmt og engasjerende om hans store hobby. Men han er tilsynelatende i fåtall. Selv om strikking er mer populært enn på lenge og strikkebøker topper salgslistene, oppga kun fem prosent av mennene at de strikket i en undersøkelse fra 2016.

Det bryr Kristian seg lite om.

- Strikking er bra for sjela. Det tvinger deg til å sette ned tempoet og tankene flyr litt, sier Elster, som har tatt strikkingen til et nytt nivå.

Icebreaker

På reise verden rundt (så langt til over 50 land) er strikketøyet alltid med.

Og det tar ikke lang tid fra han setter seg ned på en fortauskafé eller benk før nysgjerrige folk tar kontakt med nordmannen.

- Folk titter jo litt og en god del tar kontakt. Det fungerer som en «icebreaker». Man kommer i kontakt med folk man ikke vanligvis ville snakket med, sier han.

- Hva sier de som tar kontakt?

- De forteller om seg selv, at de også strikker. De lurer på hvilke strikkepinner jeg bruker og sånn. Strikking skjer på alle kontinenter, og selv om man ikke snakker språket, kan man fint komme i kontakt med folk gjennom strikkingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.