Cap D'antibes Beach Hotel

En fransk hotellperle: Cap d'Antibes Beach Hotel

Perfekt hvis dere ønsker å være Sophia Loren og Cary Grant for en helg.

EN LITEN BIT AV HOLLYWOOD PÅ RIVIERAEN:  Cap d'Antibes Beach Hotel er en drøm å bo på - og perfekt for en romantisk langhelg, eller venninnetur.
EN LITEN BIT AV HOLLYWOOD PÅ RIVIERAEN: Cap d'Antibes Beach Hotel er en drøm å bo på - og perfekt for en romantisk langhelg, eller venninnetur. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Cap d'Antibes Beach Hotel

Hvor: Cap d'Antibes, Franske Rivieraen
Hvorfor besøke: for å nyte en unik Relais & Chateaux opplevelse
Når bør du dra: fra april til midten av oktober 
Med hvem: par og venner (ikke et barnehotell)

 For mange er en helg i Sør-Frankrike et besøk til Nice eller Cannes. Men er du en ekte hotellentusiast og elsker Summer Beach Wellness på sitt beste skal du velge det bortgjemte hotellet helt ved stranden nesten ytterst på vakre Cap D´Antibes. Skulle du være så heldig å ankomme med helikopter, så ser du ikke hotellet fra luften fordi taket er dekket med gress. Det går i ett med naturen og er nærmest usynlig. Men selv om UberCopter nå er en mulighet, blir det heller en biltur langs den vakre kystveien til magiske Cap d'Antibes Beach Hotel (se bilder lenger nede i saken). 

De mest fortryllende kveldene på den franske rivieriaen foregikk akkurat der vi skulle tilbringe vår romantiske langhelg. Da var det jo bare å tre inn i rollen som Sophia Loren og Cary Grant da. Og det gjorde vi.

Jeg elsker hoteller med en god historie og for over 60 år siden var det en kjent restaurant der hotellet ligger i dag drevet av Camille Rayon som var en stor helt av den franske motstandsbevegelsen. Han drev en ettertraktet restaurant som var kjent for sin autentiske mat og legendariske bouillabaisse. I restauranten frekventerte Hollywood-personligheter som Brigitte Bardot, Sophia Loren og Cary Grant. Og det var her den franske musikkprodusenten Eddy Barclay innviet sine legendariske fester. Rayon-familien utvidet restauranten etterhvert til å bli en nattklubb med konsertsal med plass til 1000 gjester, et utendørsbasseng og en bowlinghall. Og rundt 1960 var det glanstider i Juan Le Pins og stedet ble en møteplass for alle som deltok under Cannes Film Festival. Svarte amerikanske biler rullet foran inngangen og ut kom kvinner i glamorøse aftenkjoler som snart danset etter jazztoner ved stranden. De mest fortryllende kveldene på den franske rivieriaen foregikk akkurat der vi skulle tilbringe vår romantiske langhelg (planlegger du kjærlighetstur? Sjekk ut dette norske drømmehotellet også!). Da var det jo bare å tre inn i rollen som Sophia Loren og Cary Grant da. Og det gjorde vi. Vi ble møtt med et glass champagne ved innsjekk, en petit og elegant resepsjonist som fortalte med stor iver at hotellet har akkurat blitt renovert av den kjente arkitekt og interiørdesigneren Sybille de Margerie. 

LES OGSÅ: Slik er den nye trendferien

Hotellet er chic, moderne, avslappet med rene arkitektoniske linjer og med kunst i fokus. Har en slags zen-følelse over seg. Kun 35 rom og suiter, to restauranter (hvorav en har Michelin stjerne), strandbar, behandlingsrom for massasje, og en vakker hage med basseng og privat strand med de deiligste solstoler. Det er et stilig lite mini-resort hvor du kan gå barbeint overalt. Alle rom vender mot sjøen og har terrasse eller balkong. De er luftige, åpne og lyse og gir deg harmoni. Smarte løsninger må gode hotellrom ha, og på Cap d'Antibes Beach Hotel har de tenkt på det meste. Et lite walk-in closet med en gang man kommer inn med god plass til å pakke ut bagasjen og alt man har overpakket av kjoler, sko og vesker får plass! Separat toalett er alltid et pluss. Badet har lyse delikate fliser, varmekabler, badekar for to og walk-in regnskogsdusj og masse store håndklær. Store skuffer på badet til å pakke ut en toalettmappe som ofte er på størrelse med en liten koffert. Amenities utvalget for kropp og hår er raust og er fra det lokalt produserte merket L´Occitane. 

LES OGSÅ: 10 fantastiske reisemål verdt et besøk i år

Soverommet har en king-size seng med godt leselys (ikke det at det ble lesing på senga) og en innebygd sengegavel som har glitrende lysdioder som ser ut som stjerner. Det er duket for romantikk. I gangen mellom badet og soverommet finnes det en godt utstyrt minibar, Nespresso maskin og helfigurspeil med et lite sminkebord . For de arbeidsomme er det en god arbeidsplass med en italiensk designet kontorstol. Inne på disse 30m2 har vi faktisk alt vi trenger. Smarte løsninger på hotellrommet gir fornøyde gjester så her scorer de full pott.. Men det jeg kanskje legger best merke til er renholdet på rommet. Stuepiken som har ansvaret for vårt rom er helt unik (møtte direktøren og fikk fortalt han om henne). Sjelden har jeg bodd på et hotell hvor de som vasker rommet ditt gjør det så fint som om du skulle sjekket inn på nytt. Bretter klærne pent, setter ting på plass og er opptatt av detaljer. 

KK.NOS REISEEKSPERT: Siri Løining var i mange år hotellsjef på Grand Hotell i Oslo, var med og startet opp The Thief på Tjuvholmen og er KK.nos reiseekspert. Annen hver uke gir hun deg sine beste hotelltips her på KK.no. Foto: Per Ervland
KK.NOS REISEEKSPERT: Siri Løining var i mange år hotellsjef på Grand Hotell i Oslo, var med og startet opp The Thief på Tjuvholmen og er KK.nos reiseekspert. Annen hver uke gir hun deg sine beste hotelltips her på KK.no. Foto: Per Ervland Vis mer

Frokosten blir servert på terrassen til hotellet med utsikt over stranden. Det er hvitkledde servitører som virvler rundt deg med franske bakverk som lukter så godt at man kan umulig motstå de ferske croissantene. De skjenker ferskpresset appelsinjuice og tilbyr te fra en egen tralle. Continental frokost er inkludert i romprisen og den er raus så dersom man ikke ønsker en omelett eller kokt egg, så dekker den det meste. Vi nyter mest av alt utsikten og det er en perfekt måte å starte dagen på. Vi vil bare bli på hotellet, vi vil ikke utforske noe som helst annet enn to solstoler på stranden. Senere på dagen nyter vi en bedre lunsj på strandrestauranten Le Cap med bossanova musikk i bakgrunn, lett henslengt i loungestoler med et glass hvitvin i hånden. 

LES OGSÅ: Hotellet du IKKE vil gå glipp av i Stockholm (er noe helt spesielt)

Hotellet er medlem av Relais & Châteaux som er stempelet for gourmet. Derfor er et besøk i Michelin stjerne restauranten til hotellet et must. Les Pêcheurs har en stjernekokk ved roret som heter Nicolas Navarro. Han kombinerer smaker og dufter fra Middelhavet med utsøkte råvarer fra åsene i Côte d'Azur og den italienske rivieraen. Selv om trendene viser at gourmet restauranter er på vei ut og at hvite duker er byttet ut med rustikke bord så er det ingenting som matcher en opplevelse med klassisk service av kompetente servitører som gir deg en matopplevelse utenom det vanlige. 

Et lite hotell som Cap d'Antibes Beach Hotel har alt du trenger og gjesten er i fokus hele tiden. Det er ingen som krever en signatur av deg på en regning, eller gir deg følelsen av å være til bry. De behandler deg som en Hollywood stjerne på fransk vis med glimt i øyet. Det kommer høyt opp på min favorittliste over hoteller i Europa. Dette hotellet finner en plass i hjertet ditt, det garanterer jeg!

Fakta Cap d'Antibes Beach Hotel

Type hotell: Luksuriøst Boutique Hotell 

Rom: 35 rom og suiter

Fasiliteter: strandbar, to restauranter, basseng, hage, privat strand

Restauranter: Gourmet restauranten Les Pêcheurs har 1 Michelin-stjerne og vel etablert som en av de beste langs den franske rivieraen. Kjøkkensjefen Nicolas Rondelli liker å eksperimentere med franske gastronomiske tradisjoner og autentiske middelhavsretter. 

Åpnet / Renovert: 2009, medlem av Relais & Chateaux siden 2010. Fullstendig renover med utvidelse av 8 nye rom og suiter våren 2016. 
Stemning: Trendy og avslappet atmosfære i en luksuriøs setting. 

Barn: Familievennlig – Kids Club Aktiviteter om sommeren

Beliggenhet: Cap d'Antibes, mellom Port du Crouton og Port Callice

Designet av: G.Vollenweider 

Pris: Dobbeltrom fra 220 € per natt 

Valuta for pengene: Beliggenheten er unik, god service og høy kvalitet på det de leverer. Et 
stort pluss er den private stranden med solsenger. 

Mer info får du her!

Insidertips til Antibes (dette må du få med deg skal du til rivieraen): 

Salgsdirektør Valentine Besch fra Cap d'Antibes Beach Hotel gir oss sine beste insidertips for Antibes!

Hva er det første rådet du vil gi til de som besøker Antibes?
Besøk den gamle bydelen med provençalske markeder, puber og fantastiske restauranter.

Salgsdirektør Valentine Besch fra Cap d'Antibes Beach Hotel.
Salgsdirektør Valentine Besch fra Cap d'Antibes Beach Hotel. Vis mer

Hvorfor er Antibes så spesielt for deg? 
Antibes er et reisemål i seg selv, kort avstand fra Cannes og Nice. Atmosfæren er helt spesiell. Det er en by som lever hele året takket være yacht og seilebransjen og et internasjonalt klientell. Antibes har den største yacht havnen i Europa. 

Hvis du bare hadde en kveld for å spise på en restaurant i Antibes, hvilken ville du valgt?
Det vil definitivt være Le Nacional, en biff- og vin-konseptrestaurant med en fantastisk terrasse på baksiden.

Hvis du bare hadde en natt å bo på et hotell i Nice, hvilket ville du valgt?
Det er  Boscolo Exedra i Nice. 

Av de kjente turiststeder i Antibes - hva vil du unngå og hvilke ville du prøve å ikke gå glipp av?
Jeg ville unngå Marine Land som er en fritidspark med sjødyr fordi jeg ikke er enig med levekår for disse dyrene. Det jeg vil definitivt gjøre en Jet Ski tur rundt Cap d'Antibes 

Hva er ditt beste insider tips til Antibes?
Gå til Plage Keller i Cap d'Antibes begynnelsen av mai før Cannes Film Festival og publikum. Det er et paradis på jord!

Hvilken kafé er et must å besøke?
Choopy sin Cupcakes & Coffee Shop Det er et veldig fint sted for lunsj eller te en sen ettermiddag med venner! Det er en skjult perle i en liten gate i gamlebyen. 

Hvor er den beste cocktailbaren?
The Wine Bar Cocktail & Tapas, rue Auberbon

Hva heter dine favorittbutikker i Antibes?
Det er de små butikkene i gaten James Close, det er mange!

Fortell om en skjult perle i Antibes?
Port Vauban i gamlebyen. Det er så mye å oppdage, selv etter å ha selv bodd her i mange år!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer