Madrid:

En helg i Madrid

Høsten er et perfekt tidspunkt for en langhelg i den spanske hovedstaden. Restaurantene er utallige, maten fantastisk, og prisene, de er rimelige.

EN HELG I MADRID: I Madrid er det vanligvis veldig varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Derfor er de beste tidspunktene å dra hit om våren og høsten da det gjerne kan være 20 grader. FOTO: Eva Kops / NTB Scanpix
EN HELG I MADRID: I Madrid er det vanligvis veldig varmt om sommeren og kaldt om vinteren. Derfor er de beste tidspunktene å dra hit om våren og høsten da det gjerne kan være 20 grader. FOTO: Eva Kops / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

SHOPPE

Flere av Madrids bydeler, «barrios», fortjener et besøk selv om du bare har et par dager til rådighet. Salamanca er et paradis for dem som liker å shoppe. Den «gylne mil» begynner på Ortega y Gasett og fortsetter på Calle de Serrano, og her finner du det ypperste innen mote. Parallellgatene Claudio Coello og Lagasca er også interessante og strekker seg helt ned til Retiroparken. For interiørentusiaster er Becara på Calle Juan Bravo et flott sted (becara.com).

Kryss Paseo de la Cestellana til Chueca, og atmosfæren blir en annen. Denne bydelen er full av barer, små unike butikker, smarte interiørforretninger og regnbueflagg overalt. Sjekk Calle Augusto Figueroa, der det stort sett bare er skobutikker. Chueca er et livlig område.

Overgangen til Malasaña skjer ubemerket når du krysser Fuencarral. Også her er det mye aktivitet, spesielt mot slutten av dagen når mange restauranter fylles opp av studenter og turister. Det kryr av vintagebutikker og ny og annerledes design. Gran Via avgrenser området, og overfor ligger sentrum, gågatene og Puerta del Sol med de velkjente merkene og utallige gjøglere. På Sol er det alltid hektisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer