Ferietips:

En mer glamorøs Norgesferie? 10 freshe hotell du bør sjekke ut

Hvis du skal feriere i Norge i sommer, bør du vurdere å legge ruten innom noen av disse hotellperlene.

NORGESFERIE, MEN GLAM: Norgesferie trenger ikke bare handle om toppturer, telt og primus. Foto: Instagram @fyriresort
NORGESFERIE, MEN GLAM: Norgesferie trenger ikke bare handle om toppturer, telt og primus. Foto: Instagram @fyriresort Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Blir det Norgesferie i år også, sa du? Det er du ikke alene om! Det er ingen tvil om at vi har mye vakkert å se i landet vårt - men likevel er det ikke alltid det frister å trekke på seg turskoene. Da kan du like godt vurdere å gjøre Norgesferieringen på hakket mer glamorøst vis!

Her har vi samlet noen perler av hoteller og resorter rundt om i Norge. Kanskje du skulle vurdert å legge reiseruta innom et par av disse stedene? Eller eventuelt pakke bagen for en spontan staycation?

1. Son Spa, Son

På Son Spa kan du nyte ekte norsk sommer med kombinasjonen av marina, svaberg, spa og sjø. Spaavdelingen er på over 2000 kvadratmeter, og de tilbyr ulike behandlinger. I tillegg finner du en badstuflåte ute på brygga!

2. Storfjord Hotel, Glomset

Til Storfjord kan du dra for a slow life hideaway - som de selv kaller det. Her snakker vi laftede tømmervegger, idyllisk plassert på en åsside omgitt av fjord og fjell. Det familieeide hotellet har blant annet egen hage, bibliotek, utendørs jacuzzi, badstu og tilbyr diverse spabehandlinger. I tillegg til å kunne utforske Sunnmøres fjord og fjell både til fots og til båts, har du blant annet byene Ålesund og Molde innenfor rekkevidde.

3. Fýri Resort, Hemsedal

Sommer på fjellet er digg! Med sine store, luftige lokaler kan Fýri tilby både innendørs og utendørs pool club, restauranter og diverse aktiviteter.

4. Ringstad Resort, Vesterålen

Om turen går nordover, er nye Ringstad Resort verdt å sjekke ut. Her kan du faktisk leie både hotellrom, leiligheter og feriehus - alle like ved havet i skjærgården i Bø i Vesterålen. Nydelige omgivelser å slappe av i, men også et sted som er godt egnet for aktiviteter og utforsking. Hotellet tilbyr flere aktiviteter, og også båt- og kajakutleie.

5. Britannia Hotel, Trondheim

Hva med litt 5-stjerners luksus i hjertet av Trondheim? Ikke bare er hotellets interiør en fryd for øyet, men de kan også friste med kulinariske opplevelser, afternoon tea og egen kulturkalender. I tillegg kan de faktisk skilte med en vinbar med et utvalg på hele 10 000 flasker!

6. Sundvolden Hotel, Sundvollen

Bare en 35-minutters biltur fra Oslo tar deg til Sundvolden Hotell. Definitivt et praktisk valg for en staycation! Hotellet har fokus på velvære, spa og god mat av lokale råvarer. I tillegg har du diverse aktiviteter som turløyper, bademuligheter i fjorden, paragliding og golf i umiddelbar nærhet. Eller hva med en tur til Hadeland Glassverk eller Kistefosmuseet?

7. Amerikalinjen, Oslo

Det amerikansk-inspirerte boutiquehotellet Amerikalinjen har nok av stilige interiørdetaljer. Her snakker vi en chic oase som er en godt egnet base enten du er tilreisende, eller bor i Oslo og ønsker deg en ekte staycation. Visste du at dagens hotell faktisk ligger på samme sted som der «Amerikalinjen» hadde hovedkvarter, og lot mang en nordmann forlate Norge til fordel for The American Dream? Hotellet har definitivt det lille ekstra - du kan til og med bestille en bartender med bar på hjulvogn opp på rommet!

8. Hotel Ullensvang, Hardanger

Mottoet deres er «sjekk inn, pust ut» - det tror vi ikke blir noe problem. Det idylliske, digre hotellet er omringet av norsk natur på sitt beste, og har egen hage med tilhørende strand. I tillegg kan du faktisk både bowle, spille squash, sitte i sauna og bade i basseng på hotellet.

9. Dalen Hotel, Dalen

Her snakker vi et av Norges eldste trehoteller - populært kalt Eventyrhotellet. I enden av hotellets egen hage, finner du en prisvinnende sauna tegnet av selveste Snøhetta. Dersom du trives på vannet kan et opphold her bli spesielt spennende - det tilbys flere ulike pakker med båt og kanalcruise på den historiske Telemarkskanalen.

10. Kragerø Resort, Stabbestad

Beach club i vannkanten? Ja, takk! I tillegg ble Kragerø Resort stemt frem som Norges beste golfhotell og golfbane i 2020. I spaet har du fin utsikt over Kragerøs skjærgård. En tur hit for ekte, norsk sommeridyll slår neppe feil!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer