Reise

En norsk by blir trukket fram som verdens beste reisemål - gjett hvilken!

Kanskje er dette året for en Norgesferie?

FERIE: Man trenger tydeligvis ikke å dra kun til tropiske paradissteder på den andre siden av jordkloden for å få en god ferie. FOTO: NTB Scanpix
FERIE: Man trenger tydeligvis ikke å dra kun til tropiske paradissteder på den andre siden av jordkloden for å få en god ferie. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange av oss har begynt å tenke på reisemål og drømmedestinasjoner i anledning sommerferie for lenge siden. På sommeren oppsøker man gjerne sol, strand og bad, noe den ferske reisetips-lista til CNN kan bekrefte. Blant topplasseringene over de mest populære feriestedene i verden finner vi blant annet Tahiti, Rwanda og Kenya - for å nevne noen.

Det som derimot kom som en overraskelse på oss, var at det på 19. plass på samme liste lå en kjent perle. Der står nemlig Norge og Trondheim oppført som en etterlengtet ferieskatt. De drar spesielt frem det nylig renoverte hotellet Britannia Hotell, som ligger midt i smørøyet av den trønderske «storbyen».

Også fint på sommeren

«Mange mennesker drar til Norge på vinteren for å få med seg nordlyset. Men på sommeren er været mye bedre, og dagene er lange med dagslys til sent på kvelden. (...) Når det gjelder Trondheim, er det Norges tredje største by kjent for sin lokale matscene, Nidaros-katedralen, mange butikker og Nidelva som skjærer seg gjennom historieboken», står det i beskrivelsen.

CNN vektlegger også matutvalget, og roser Trondheim for sin lokale mat og måten byen har blitt skrevet inn i historiebøkene på.

Ferie på budsjett

Man trenger tydeligvis ikke å dra til et tropisk paradis på den andre siden av jordkloden for å få en god ferie - ei heller trenger det å koste skjorta. Det er fort gjort å «lure seg selv» ved å bestille billige flybilletter, for så å oppdage at overnatting er dyrt. Da kan det være greit å planlegge litt på forhånd for å unngå å sprenge budsjettet fullstendig.

For å gjøre ferien billigst mulig, er god planlegging kanskje det aller viktigste punktet. Vær ute i god tid med å bestille. Er du derimot fleksibel på hvor du skal reise, når du kan reise, og standard på overnatting, så kan en hopp-på-tur eller restplass være en god ide. Det har Pål Rune Eklo, kommunikasjonssjef i Gjensidige, tidligere sagt til KK.

TRONDHEIM: CNN vektlegger matutvalget, og roser Trondheim for sin lokale mat og måten byen har blitt skrevet inn i historiebøkene på. FOTO: NTB Scanpix
TRONDHEIM: CNN vektlegger matutvalget, og roser Trondheim for sin lokale mat og måten byen har blitt skrevet inn i historiebøkene på. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kredittkort på ferie

Forbrukerøkonom og «Luksusfellen»-profil, Silje Sandmæl, har anbefalt KKs lesere å bruke kredittkort fremfor debetkort når man er på ferie.

- Da kan du kontrollere transaksjonene før du betaler inn utestående saldo på kortet. Bruk også kredittkort når du bestiller reise, hotell, fly eller leiebil, så slipper du reservasjoner på brukskontoen din. Ofte får du også gratis reiseforsikring med når du bruker kredittkort til å betale for reisen.

Skal du derimot ta ut penger i utlandet anbefaler hun at du bruker debetkort. Tar du ut penger med kredittkort, må du ofte betale en prosent rente på beløpet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer