Ferie:

Europas billigste strandparadis

Albania er et av Europas yngste turistreisemål, og også det rimeligste. Her får du rett og slett mye ferie for pengene.

FERIE: Turismen i Albania er fortsatt i sin spede begynnelse, men stadig flere får øynene opp for landets egenart og vakre natur, som de vakre strendene i Sarande. FOTO: NTB Scanpix
FERIE: Turismen i Albania er fortsatt i sin spede begynnelse, men stadig flere får øynene opp for landets egenart og vakre natur, som de vakre strendene i Sarande. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Turismen er på full fart opp i det tidligere så lukkede landet som diktatoren Enver Hoxha styrte med sin Mao-inspirerte jernhånd helt fra andre verdenskrig og fram til sin død i 1985. Diktaturet varte enda noen år, men i 1992 falt det, og Albania tok de første nølende skrittene ut av isolasjonen og åpnet så smått opp sine grenser mot resten av Europa.

Da grensene åpnet, fikk de første besøkende se et på mange måter gammeldags og fattig samfunn. Men også pittoreske fjellandsbyer, fantastisk natur, arkeologiske skatter – og ikke minst en flott kystlinje med mange nydelige badestrender.

Som nabo til Hellas i nord har Albania en lang kystlinje mot Adriaterhavet, og spesielt i Saranda i sør og i Durres lenger nord er det satset stort på sol- og badehungrige turister de siste årene.

LES OGSÅ: 3 byer på 3 dager (ja, det er faktisk mulig)

– Albania er Syden uten å være Syden

Apollo er foreløpig den eneste av de store, norske turoperatørene som tilbyr pakkereiser til Albania. Erfaringene fra 2017-sesongen var så positive at Apollo utvider tilbudet betraktelig kommende sesong. Foruten badebyen Saranda, hvor du kan se over til den greske ferieøya Korfu, kommer også Durres Riviera fire mil fra Tirana på programmet. Durres er Albanias største havneby, og har en nydelig sandstrand som er over en mil lang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer