Kunst

Fant flere hundre bilder gjemt i veggen

Henrik Kleppe Worm-Müller bestemte seg for å skape ny kunst av de gamle fotografiene.

SKAPTE NY KUNST: Billedkunstner Henrik Kleppe Worm-Müller har skapt en serie nye bilder basert på de gamle fotografiene. Foto: Anton Soggiu
SKAPTE NY KUNST: Billedkunstner Henrik Kleppe Worm-Müller har skapt en serie nye bilder basert på de gamle fotografiene. Foto: Anton Soggiu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KUNST: Å se seg mett på Kleppes malerier er ikke gjort på ett besøk. Det er ikke før jeg besøker hans atelier i Josefines gate i Oslo for andre gang at jeg virkelig får tak i bildene hans. Det som ligger bortenfor den malte flaten og som tar betrakteren med til en tid som kun eksisterer i historiebøker eller, som for Kleppe, på gamle fotografier. 

Henrik Kleppe Worm-Müller kom for alvor inn på den norske kunstscenen i 2013, om ikke med et brak, det er bildene hans altfor elegante til, så med en stillferdig anerkjennelse og nikkende nakker fra de riktige hoder. Utsolgte utstillinger og en stadig etterspørsel.

LES OGSÅ: Performancekunstner Julian Blaue halshugget tre høner på scenen: - Alle hatet meg

Det er juli, men han er fortsatt vårblek. Han drar en hånd raskt gjennom luggen og smiler.

– Jeg har ikke hatt ferie på to år. Og det høres kanskje rart ut, men det føles som et privilegium. Jeg drar hit hver dag og maler.

Opptatt av håndverket

Det er noe motsetningsfylt med Kleppe. Tatoveringer på hender og armer, barberte tinninger, skateboard; ung og rebelsk skriker det fra hele hans vesen. Men ser du ham foran lerretet, er det en moden mann som fører penselen. Sikker, reflektert, sirlig. Og motivvalg man ville tilegnet et mennesker som har levd mer en 34 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer