Norgesferie

Ferien som garanterer spektakulære Insta-bilder

Loen byr på heftige fjellturer, dramatisk utsikt og Norges vakreste brevann.

UFORGLEMMELIG: Lovatnet sprenger den grønne fargeskalaen og kan lett kalles Norges vakreste vann. Og lær deg riktig uttale på stedet først som sist – Loen uttales med lang o. Loooen. FOTO: Ronny Frimann
UFORGLEMMELIG: Lovatnet sprenger den grønne fargeskalaen og kan lett kalles Norges vakreste vann. Og lær deg riktig uttale på stedet først som sist – Loen uttales med lang o. Loooen. FOTO: Ronny Frimann Vis mer
Publisert

Om Snøhvit var en innsjø, ville speilet garantert sagt at Lovatnet var det vakreste i landet her. Grønne dalsider stuper ned i det nesten lysende vannet. Og der vi sitter og nyter en lunsj i vannkanten etter en litt kjølig dukkert, er det lett å si seg enig. Dette er Norge på sitt mest fotovennlige.

Lovatnet er en 11 kilometer lang innsjø bare ti minutter bak bygda Loen, som ligger ved den innerste armen av Nordfjord. Det er vann og sedimenter fra Kjenndalsbreen som gir Lovatnet den tindrende grønne fargen. Hit kommer man for å nyte de vakre omgivelsene, kanskje ta en båttur på vannet, eller gå en tur inn til breen helt innerst i dalen.

Turen langs vannet er et høydepunkt, det er umulig å ikke la seg imponere over de fargerike omgivelsene.

Perfekt som et postkortbilde

Inne ved Kjenndalsstova kan man ta en kaffe og kjøpe billett til båttur på Lovatnet med MS Kjenndal. De leier også ut sykler, robåter og kanoer, tilbyr guidet fisketur med garn og har hytteutleie.

På veien inn til Kjenndalsbreen passerer man den imponerende Utigardsfossen. Dalsidene er dekket av grønne trær, og på små flekker klamrer gamle, gressdekte setre seg fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer