Erle Kyllingmark

Fotograf Erle Kyllingmark: - Jeg hadde et ønske om å slippe til noe uventet

Når hun jobber med sitt analoge kamera, føles det nesten magisk å få bildene tilbake fra labben.

ANALOG KAMERAKUNST: Erle Kyllingmark benytter seg ofte av dobbel- og multieksponering for å skape helt spesielle bilder.  Foto: Erle Kyllingmark
ANALOG KAMERAKUNST: Erle Kyllingmark benytter seg ofte av dobbel- og multieksponering for å skape helt spesielle bilder. Foto: Erle Kyllingmark Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KUNST.NO: Det første som slår meg der jeg trer inn i Galleri A på Majorstuen i Oslo, erat dette er som å komme inn i noens hode. At bildene som henger her er noens tanker, gjort visuelle. Fotografier som er skapt lag for lag, der bilder, minner, flyktighet, lys, komplekse inntrykk er komprimert til ett bilde – én tanke.

Men før jeg rekker å spinne videre på det, dukker Erle selv opp med en kaffe i hånden. Det er småkjølig i galleriet, og vi blir stående og snakke med ytterjakkene på.

Først om felles kjente, så om forfatteren Virginia Woolf, som er kjent for sin modernistiske tilnærming til språket, hvor stream of consciousness spiller en viktig rolle.

I Erles bilder kan man sanse mye av det samme. Hun forteller at Woolf har uttrykt i tekst det hun selv prøver å gjøre i bilder; en strøm av bevissthet gjort om til fotografier. Det andre som slår meg, er hvor dypt disse fotografiene lodder. Hvor mye de rommer og hvilke historier de bærer.

Lagde film om morens selvmord

Erle Kyllingmark har en historie som har gjort at hun har vært nødt til å gå noen runder med seg selv. Først mistet hun ektemannen i kreft. Så ble moren kreftsyk, og begikk senere selvmord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer