Christian Houge

Fotograf og kunstner Christian Houge: bruker gull og svineblod

Og ikke helt på en måte man kunne tenkt seg. Det er et helt spesielt dyr han hyller.

MULTIKUNSTNER: Christian Houge understreker at han er fotograf, men føler det også naturlig å jobbe med film og andre uttrykk. Foto: Marte Gjærde
MULTIKUNSTNER: Christian Houge understreker at han er fotograf, men føler det også naturlig å jobbe med film og andre uttrykk. Foto: Marte Gjærde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christian Houge (født 1972) har studert kunstfag ved Oxford og har jobbet med fotografi og alternative teknikker i 20 år. Han har hatt en rekke kritikerroste utstillinger i inn- og utland, som ved Scout Gallery i London, Paris Photo, Johnson Museum og Hosfelt Gallery i New York og San Francisco.

Han står med svineblod, blekk, bivoks, akrylmaling og gull på hendene i et lokale ved Akerselva og brenner og skraper på et kuskinn som egentlig består av et førtitalls lapper fra et oppklippet skinn, sydd sammen igjen av hoffets sydame. Overflaten på hver lapp blir et eget landskap med sår, forhøyninger og teksturer.

Gjenskaper fotografier

Frem fra den gjenskapte helheten i lappene vokser ulven mot oss, som på et foto fra serien Shadow Within. Fotografiene, som har vakt oppmerksomhet i USA og Kina, har nemlig fått en ny form som store installasjoner på skinn.

– Det føles naturlig for meg å jobbe så fysisk med skinn. Jeg ønsket å utfordre meg selv i en alternativ teknikk som i seg selv tok for seg natur/kultur-relasjonen i materialene og i konseptet: Fotografiet og det teknologiske representerer jo kulturen, mens kuskinn og det organiske representerer natur. Selv representerer jeg som menneske og kunstner begge deler i prosessen. Når de ferdig behandlede stykkene av skinn blir brutt opp, oppstår det noen ganger en magisk effekt hvor verkene lever sine egne liv, sier Houge intenst til magasinet KUNST.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer