Reise

Frister det ikke å ligge som sild i tønne i sommer? Reis hit i stedet!

Masseturisme har ført til turisthat flere steder i Europa, men det finnes heldigvis mange flotte alternativer du kan besøke.

MASSETURISME: Mallorca er en vakker øy men kan være temmelig overfylt i høysesongen. Her er alternativer til de mest populære europeiske feriedestinasjonene. FOTO: NTB Scanpix
MASSETURISME: Mallorca er en vakker øy men kan være temmelig overfylt i høysesongen. Her er alternativer til de mest populære europeiske feriedestinasjonene. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Turisthatet øker på mange av de mest populære turistdestinasjonene i Europa. Selv om masseturisme har ført til økonomisk vekst i de områdene det gjelder, har det også hatt negativ påvirkning på lokalbefolkningen.

I byer som Barcelona og Palma de Mallorca mener lokalbefolkningen at de blir presset ut av hjemmene sine til fordel for Airbnb-utleie. Mens billige flybilletter og cruiseturisme får mye av skylda for at billedskjønne europeiske byer som Venezia og Dubrovnik oversvømmes av turister i høysesongen.

Hvor kan vi så reise for å unngå å havne i smørja sammen med alle andre?

KK har spurt et knippe reiseeksperter om deres beste alternativ til de mest besøkte europeiske turistdestinasjonene.

I stedet for Cinque Terre… besøk Apricale!

Kystregionen Liguria, nordvest i Italia, blir omtalt som en av Europas aller vakreste kyststrekninger. Her finner vi Cinque Terre, et område bestående av fem små fiskerlandsbyer som kjennetegnes av sine mange fargerike hus beliggende i fjellskrenten.

Men de siste årene har masseturisme vært et stort problem for de 4000 innbyggerne i Cinque Terre, da byene årlig tiltrekker seg hele 2,5 millioner turister! Problemet er spesielt stort i høysesongen, da de små byene ikke er bygd for å ta imot så mange mennesker på en gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer